Topiknyitó: -pny 2017. 04. 08. 12:38

Elfogták a stockholmi merénylőt  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szivacs
szivacs 2017. 04. 10. 15:15
Előzmény: #101  Törölt felhasználó
#102
Nem véletlenül nevezte el magát aranylábnak és nem aranyfejnek... :-)
Törölt felhasználó 2017. 04. 10. 12:50
Előzmény: #99  szivacs
#101
gambadoro szerint ez belefér, hiszen szegíny nem tudott valamit feldolgozni a lelkében...
szivacs
szivacs 2017. 04. 10. 11:25
#100
"Speidl: válasz lehetett a stockholmi merénylet A stockholmi gázolásos merénylet üzbég gyanúsítottja elutasított menedékkérő volt Svédországban. Az is kiderült, hogy hamis lakcímet adott meg, így nem tudták kitoloncolni az országból. A svéd rendőrség úgy tudja, hogy a 39 éves férfi az Iszlám Állam terrorszervezettel szimpatizált - a Kossuth Rádió, 180 perc című műsorában Speidl Bianka, a Migrációkutató Intézet szakértője nyilatkozik a témában. A szakértő szerint Svédország egy liberális, nyitott politikát folytat a bevándorlókkal szemben és a továbbiakban sem kíván változtatni az alapvetően befogadó menekültpolitikáján. A szakértő elmondta, hogy az említett üzbég férfi kérelmét valószínűleg azért utasították el, mert elsősorban nem a háború sújtotta övezetből származott. A merénylet, amelyet elkövetett, az elutasításra lehetett egy válaszreakció – magyarázta a szakértő. Hozzátette, hogy Európa szerte az üzbég elkövetők száma megsokasodni látszik az elmúlt időszakban. Mi motivál egy merénylőt? Speidl Bianka úgy véli, hogy Nyugat-Európában kétféle elkövetői típussal találkozhatunk. Az egyik a “menedékhullám első generációja”, ők azok, akik az elmúlt két évben érkeztek Nyugat-Európába. Magatartásuk sok esetben már radikalizálódott, valamilyen ideológiát és szellemiséget képviselnek, vagy akár az Iszlám Állam által kapott konkrét feladattal és célokkal érkeznek – magyarázta a szakértő. A másik típus a harmadik generáció, nekik nem sikerült a beilleszkedés az adott országban. Sokkal konzervatívabbak és vallásosabbak, számukra sokszor identitáspótlék az iszlám és annak bármely szélsőséges ágazata. A bennük felhalmozódott rengeteg feszültség és türelmetlenség váltja ki azt, hogy sokkal könnyebben tudja egy terrorszervezet beszervezni, merényletek végrehajtására biztatva őket – tette hozzá. Hányan lehetnek? Speidl Bianka hangsúlyozta, hogy nehéz kideríteni, de készültek olyan felmérések, melyek azt mutatják, hogy nagyjából 5 és 10 százalék közé tehető azoknak a száma, akik a muszlim közösségeken belül elfogadhatónak tartanak egy ilyen jellegű támadást. Ebből a számarányból szoktak arra következtetni, hogy kik azok, akik adott esetben a merényletek elkövetőivé válhatnak. A szakértő azt is hozzátette, hogy a bevándorlók olyan elvárásokkal érkeznek, amelyek teljesíthetetlenek. Úgy érkeznek Nyugat-Európába, hogy nem tudják miként változtak meg a körülmények az évtizedek alatt, nagyfokú csalódottság alakul ki bennük. A harmadik generációról az is elmondható, hogy elkényelmesedtek a segélypolitikák következtében, fokozódó lemaradást tapasztalnak a foglalkoztatottságban, oktatási intézményekben, így a társadalom peremére szorítva érzik magukat."
szivacs
szivacs 2017. 04. 10. 11:22
#99
Szörnyű! :-((( "A stockholmi merénylet áldozatai közt volt egy 11 éves lányka is" link
Phylaxa 2017. 04. 09. 22:24
Előzmény: #97  gambadoro
#98
"ráadásul a nyugat folyamatosan beleszól más országok dolgába a nato-n keresztül ez pedig az ok" Ok, így világos.
gambadoro 2017. 04. 09. 20:14
Előzmény: #95  Phylaxa
#97
mit kellene ezen belátni? a világ megváltozott:internet, tv ennyi az egész a nyugat tett egy gesztust a gyarmati világ végén és beengedte az európán kívülieket ez precedens erre hivatkoznak közvetve ráadásul a nyugat folyamatosan beleszól más országok dolgába a nato-n keresztül ez pedig az ok írtam: szíriában, líbiában, irakban, afganisztánab százereket öltek meg volt anyjuk, apjuk, gyerekük akkor nem sírtál, akkor nem méltatlankodsz miért?
Phylaxa 2017. 04. 09. 20:09
Előzmény: #94  gambadoro
#96
Na ezt az okot kérdeztem Pénznyelőtől, de ezek szerint tőled kellett volna. Tehát akkor te tudod az okot?
Phylaxa 2017. 04. 09. 20:08
Előzmény: #94  gambadoro
#95
Mert nem megy oda senki Stockholmból, hogy menedékjogot kérjen és utána megöljön egy rakat ártatlan embert. Ez szerinted is így van?
gambadoro 2017. 04. 09. 19:39
Előzmény: #88  Phylaxa
#94
A szírek ezt nyilván teljesen máshogy látják Ha viszont mindenkinek az élete egyenlő, miért nem olvasom tőled naponta 50x, hogy a szemét angolok, franciák, amerikaiak, oroszok megint megöltek pár 100-1000 ártatlan szírt, líbiait, irakit - ARABOT? Helyette mantrázod, hogy az arabok, muszlimok így meg úgy Most egy ÜZBÉG megölt embereket svédországban Ez még mindig töredéke annak, amit a nyugat az arab világban tesz Miért nem zavar ez? Nem arról van szó, hogy támogassuk a robbantókat stb., hanem arról, hogy van oka mindennek. És ez a mostani esetek döntő többségében nem valamiféle fanatizmus, vagy muszlim összeesküvés, amit te nyomatsz Be kellene látnod
-pny 2017. 04. 09. 19:01
Törölt hozzászólás
#93
Phylaxa 2017. 04. 09. 18:36
Előzmény: törölt hozzászólás
#92
A terrorizmusról van szó, tehát ezért kérdezem. Mi az ok?
-pny 2017. 04. 09. 18:13
Törölt hozzászólás
#91
Phylaxa 2017. 04. 09. 17:37
Előzmény: törölt hozzászólás
#90
Nem az érdekel, hogy mi folyik, hanem hogy mi az oka. Tehát miért harcolnak a különböző iszlám államok egyes csoportjai a nyugati világ ellen. Nem a zsarolás érdekel, hanem annak az oka. Én még nem hallottam, de azt látom, hogy ez a kínos sokaknak. Próbálják elmismásolni, de egyre többen fogják megkérdezni, hogy mi az oka?
Phylaxa 2017. 04. 09. 17:32
Előzmény: #86  gambadoro
#89
Válaszoltam, csak nem tudtad kivárni. Figyeld mindig, hogy éppen mire reagál az ember és akkor nem kell ostobaságokat írnod!
Phylaxa 2017. 04. 09. 17:31
Előzmény: #84  gambadoro
#88
Na így már értem. Igen, Szíriában idegen ország katonái öltek meg ártatlan embereket is. Nem, a katonák nem terroristák, a háború nem terrorizmus. Az USA Kuwait-ot felszabadító beavatkozását nem ítélem el, hívták őket és ők beavatkoztak.Az USA Irakot érintő második (vegyi fegyver található) bevonulását már nem tudom megitélni. Saddam-ot akarták megbuktatni, de ki hívta őket? Tehát ezt nyilván elítélem. :)A Szíriai háborút még ennyire sem értem. Annyit értek, hogy Asszad-ot akarják megbuktatni, az oroszok viszont őt támogatják, nyilván a pozíciójukkal együtt. Ez már tényleg a nagyfiúk játéka, de ez még nem is minden. Úgynevezett rebellis csoportok is harcolnak. Ne haragudj, de amennyi információt a médiából szereztem, az egy jó nagy káoszt eredményezett a fejemben. Magyarul fingom sincs, hogy mi folyik ott. Az utolsó kérdésedre pedig a válaszom, senkinél sem ér többet, vagy kevesebbet az én életem és ugyanezt képzelem mindenki másról is, tehát egy szír ember élete ugyanannyit ér mint az enyém. Egy fontos kitétel: Én senkinek nem akarom elvenni az életét és elvárom mástól is. A honvédő háborút tartom egyedül jogosnak, vagy ha valakik segítséget kérnek, mert önmaguk nem tudják megvédeni a hazájukat. Számomra a NATO jelmondata is ezt jelenti.
-pny 2017. 04. 09. 17:24
Törölt hozzászólás
#87
gambadoro 2017. 04. 09. 17:23
Előzmény: #85  Phylaxa
#86
miért bohóckodsz? legyél ember válaszolj fog az menni persze, tudom, kínos mert, ha nem hazudsz, akkor borul minden eddigi propagandád ha pedig hazudsz akkor végtelenül ellenszenvessé válsz mondjuk ki, lenulláztad magad hiteltelenné váltál
Phylaxa 2017. 04. 09. 17:14
Előzmény: #83  gambadoro
#85
Nem értem az egyszerű kérdésedet. Szívesen válaszolok, láthatod, hogy leírom a véleményem sok mindenről, de ha nem értem a kérdést, akkor nem tudok válaszolni. Sorry.
gambadoro 2017. 04. 09. 17:11
Előzmény: #78  gambadoro
#84
hogy tényleg igen, nem legyen öltek meg szíriában ártatlan embereket idegen ország katonái? ezek a katonák terroristák? (definíciód szerint) ha a fentiekre a válasz igen, elítélted ezeket az agressziókat? a te életed többet ér mint egy szíré?
gambadoro 2017. 04. 09. 17:10
Előzmény: #81  Phylaxa
#83
egyszerű kérdéseket tettem fel igen nem ezek a válaszok lehetségesek én értem, miért tamáskodsz kellemetlen lenne válaszolni nyilván azért kellene mégis, mert különben teljesen hiteltelenné válasz
Phylaxa 2017. 04. 09. 17:10
Előzmény: törölt hozzászólás
#82
A 70-es és 80-as években a terrorizmus Európában elég jól behatárolható volt és ismert európai csoportok követték el, ismert okokból. Természetesen ugyanúgy elitélem őket, mint bármely más terrorcselekményt. Ma már főleg iszlám csoportok követik el és a magyarázat elmarad. Te hallottál már bármilyen okot ezekre a dolgokra? Nem mintha jogos lenne, de még csak indok sincs. Egyszerűen megteszik. Az is érdekes, hogy kik? Éppen frissen érkezettek, már letelepedtek és sokadik generációs iszlám leszármazottak. Nem tudsz különbséget tenni és ez nagy baj. A félelem érzet szerintem az, ami megmutatja, hogy 20 évvel ezelőtt melyik területeken és mennyi ideig (éjszaka is?) sétálgatott a lakosság. Ezt kell összehasonlítani azzal, hogy ma hogy van ez. Egyből reálisabb a félelem érzet mérése. De ezek csak az én gondolataim, tényleg csak én gondolom így. :)
Phylaxa 2017. 04. 09. 17:00
Előzmény: #78  gambadoro
#81
Az a bajom, hogy nem értem miről beszélsz. Ha esetleg arról, hogy valakik Szíriában lebombáztak ártatlan embereket, akkor véleményem szerint annak semmi köze ahhoz, hogy Európában ártatlan civileket gyilkolnak meg iszlám terroristák. Tehát nekem nem fogod tudni bemagyarázni, hogy ez például jogos. Nem jogos. Most csak találgatom, hogy mit akarsz mondani. :)

Topik gazda

-pny
-pny
3 4 2

aktív fórumozók


friss hírek További hírek