A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..
A lényeg: Segítsetek főzni!
Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!
Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell
A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.
Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.
index: "Matolcsy György a Financial Timesba írt egy cikket, amiben végigvett az euró kockázati közül jó párat. A Magyar Nemzeti Bank elnöke szerint például a közös deviza "nem kellett" az 1999 előtti európai sikersztorikhoz, utána pedig az eurozóna tagjai többségének nem származott belőle haszna. Az MNB elnöke emellett olyan "káros és meddő" álomnak gondolja az EU közös valutáját, amiből szerinte legfőbb ideje lenne felébredni. Matolcsy szerint azok a feltételek, amelyek egy globális valuta sikeréhez szükségesek még most, két évtizeddel az euró bevezetése után sem adottak, az egész egy stratégiai hiba. Hiszen:
nincs közös állam
nincs olyan költségvetés, amely az euróövezet teljes GDP-jének legalább 15-20 százalékát fedezné
nincs közös pénzügyminisztérium
nincs közös pénzügyminiszter.
Matolcsy azt állítja: az euró bevezetése alapvetően egy francia csapda volt. A bankelnök szerint Németország újraegyesítésekor az akkori francia államfő, Francois Mitterrand a németek megerősödésétől tartott és azért akarta rávenni a németeket a német márka feladására, hogy Európa ne váljon németté. Az akkori német kancellár, Helmut Kohl Matolcsy értelmezésében pedig azt gondolta, hogy az euró bevezetése lesz a német egység ára és beadta a derekát. Matolcsy ugyanakkor azt is igyekszik bizonyítani, hogy az euró bevezetése kapcsán se a franciák, se a németek számítása nem jött be. Szerinte Lámfalussy Sándornak igaza volt, hogy kell a közös pénz az európai államok összetartozásának erősítésére és szovjetek ellen. De az euró létjogosultsága abban a pillanatban szűnt meg, amikor 1992-ben eldöntötték, hogy lesz, hiszen a Szovjetunió akkor bomlott fel - magyarázza. Az euró nem volt képes arra, hogy megakadályozza egy újabb erős német hatalom felemelkedését, ugyanakkor a németek is beleestek az euró csapdájába, mivel nem tudtak páneurópai globális vállalatokat felépíteni - érvel a Magyar Nemzeti Bank elnöke. Azt is megjegyzi, hogy hiba volt Európa részéről, hogy az Egyesült Államokat tekintette mintának és hogy az euró versenyre kelt a dollárral. A brit üzleti lapban megjelent Matolcsy-írás végkövetkeztetése az, hogy az euróövezet tagjai számára lehetővé kellene tenni, hogy elhagyhassák a pénznemet, ezt a csapdát, a többi országnak pedig fenntarthatóbb globális valutát kell építenie, zárja gondolatait az MNB elnöke. ... " https://index.hu/gazdasag/2019/11/03/matolcsy_gyorgy_euro_bevezetese_hiba_financial_times/
Én több szegfűborsot meg ilyesmiket pakoltam bele, meg nekem itthon lager sör porosodott a spájzban, de menet közben azon tűnődtem hogy talán kukorica sör kellet volna. Mindegy, jó lett a végeredmény.
édes-savanyú
Sziasztok!
A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..
A lényeg: Segítsetek főzni!
Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!
Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell
A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.
Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.
Jó étvágyat!