Szia!
Érdekes volt a topik neve, gondoltam benézek itt milyen "elemzést" lehet olvasni....talán kínait.....:DDD
De jó hogy létrehoztad, foci is elfér, miért ne "főzhetnénk" is!
Mikor beléptem a fórumra kezdőként(dax) írtam h hozzátenni pont semmit nem tudok, esetleg van jó mézes puszedli receptem(viszonzásképp), ami rögtön is puha, meg három hét mulva is. Nos akkor senkinek nem kellett...talán idén karácsonykor már ideírom....:)
A te receptedből kiindulva:
ennek egy változata a tárkonyos csirkeragu leves!
a különbség h a hagyma, csirke után vízzel felöntöd, só-bors majd apróra vágott paprikát, sárga-fehér répát, esetleg gombát/zöldbabot vagy borsót, krumplit teszel bele. A tárkonyt ha már minden benne van utánna elég beletenni, mert elveszti az ízét.
Csipetkét v nokedlit szaggas a levesbe, végén tejfölös habarás.
Ecet nem kell!
És amitől különlegesen finom savanykás ízt kaphat a leves, az egy kettébevágott alma, végén kidobod, de az is ehető persze.
ps:
a legjobb szakácskönyv az alap amit anyukám használ 45éve, én is huszonéve az a :Horváth Ilonka
Van 40-en másik, DE garanciát vállalok h abból leírás szerint bármit főzöl jó lessz!
Sok sikert!
Van egy jó csirkés borsóleves receptem is!
Meg sütik, roppant egyszerűek! A hatéves már önállóan készíti, viszont a vendégek el szokták kérni a receptet....:)
Érdekes volt a topik neve, gondoltam benézek itt milyen "elemzést" lehet olvasni....talán kínait.....:DDD
De jó hogy létrehoztad, foci is elfér, miért ne "főzhetnénk" is!
Mikor beléptem a fórumra kezdőként(dax) írtam h hozzátenni pont semmit nem tudok, esetleg van jó mézes puszedli receptem(viszonzásképp), ami rögtön is puha, meg három hét mulva is. Nos akkor senkinek nem kellett...talán idén karácsonykor már ideírom....:)
A te receptedből kiindulva:
ennek egy változata a tárkonyos csirkeragu leves!
a különbség h a hagyma, csirke után vízzel felöntöd, só-bors majd apróra vágott paprikát, sárga-fehér répát, esetleg gombát/zöldbabot vagy borsót, krumplit teszel bele. A tárkonyt ha már minden benne van utánna elég beletenni, mert elveszti az ízét.
Csipetkét v nokedlit szaggas a levesbe, végén tejfölös habarás.
Ecet nem kell!
És amitől különlegesen finom savanykás ízt kaphat a leves, az egy kettébevágott alma, végén kidobod, de az is ehető persze.
ps:
a legjobb szakácskönyv az alap amit anyukám használ 45éve, én is huszonéve az a :Horváth Ilonka
Van 40-en másik, DE garanciát vállalok h abból leírás szerint bármit főzöl jó lessz!
Sok sikert!
Van egy jó csirkés borsóleves receptem is!
Meg sütik, roppant egyszerűek! A hatéves már önállóan készíti, viszont a vendégek el szokták kérni a receptet....:)
édes-savanyú
Sziasztok!
A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..
A lényeg: Segítsetek főzni!
Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!
Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell
A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.
Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.
Jó étvágyat!