"Az első negyedévhez képest ugyanakkor javult a helyzet: a január-márciusi 260,1 millió forint árbevétel után 600,1 millió jött össze, az adózott vállalkozási eredmény terén pedig a 456 milliós mínuszra 27,8 milliós plusz jött."
Ez a lényeg, azt, hogy veszteséges, mindenki tudta
Másik:
Az econet.hu médiacsoport árbevétele 2009 első félévében több mint 860 millió forint volt. A 2009 második negyedévi árbevétel a 2009 első negyedév árbevételét 340 millió forinttal haladta meg, az előző év azonos időszakához képest kisebb csökkenést mutatva. A 2009 első félévi árbevétel a 2008 év azonos időszakától 270 millió forinttal maradt el, amely kétharmad részt a médiapiacon leggyengébb időszaknak számító első negyedév teljesítményének tudható be.
Az üzemi eredmény a médiapiaci szezonalitásnak és a válság miatti visszaesésnek betudhatóan a költségcsökkentő intézkedések ellenére is elmaradt az előző év azonos időszakában realizálttól. 2009 első félévében a csoport EBITDA eredménye -463 millió forint, adózott eredménye -428 millió forint volt. Ez utóbbihoz az első negyedév 456 millió forint veszteséggel, míg a második negyedév 28 millió forint nyereséggel járult hozzá.
A számok a 2009 első negyedévéről a második negyedévre 480 millió forintot meghaladó eredményjavulást mutatnak. A 2009 második negyedévi EBITDA adat 2009 első negyedévéhez képest 300 millió forintot meghaladó mértékben növekedett. Az EBITDA szintű erősödés oka a Média Üzletág javuló teljesítménye, ami a leépítések költségei és egyéb egyszeri tételek nélkül negyedéves üzletági szinten már néhány tízmillió forintos pluszba fordult. A második negyedéves adózott eredmény javulásának további fő tényezője az Externet Nyrt. részesedés értékesítéséből realizált 130 millió forint körüli pénzügyi eredmény - olvasható az econet.hu közleményében.
2009. 08. 26. 18:40:10(NAPI)
Triplázta veszteségét az econet
Az egy évvel korábbi háromszorosára, 428 millió forintra nőtt az econet első féléves vesztesége, miközben a bevétel 24 százalékkal 860,2 millióra esett.
Bookmark and Share
Rovat cikkei
Lefelé korrigált EurópaForintot gyengített egy svájci bankVéget ért az OTP-rally?Pénzhez jut a Mol-érdekeltség ZMBMínusz nullák az állampapírpiacon
Az econet.hu cégcsoport 428,1 millió forint adózás utáni veszteséget könyvelt el 2009 első félévében, tavaly ugyanebben az időszakban 136,1 millió forint volt a vesztesége - idézi az MTI-Eco a társaság a nemzetközi számviteli elvek (IFRS) alapján készült, konszolidált gyorsjelentését.
Az eredmény romlásában a pénzügyi veszteségek mellett szerepet játszott, hogy az üzemi eredmény a médiapiac szezonalitásának és válság miatti visszaesésének betudhatóan a költségcsökkentő intézkedések ellenére is elmaradt a bázistól.
Az üzemi veszteség 545,2 millió forintot tett ki, az egy évvel korábbi 115,2 millió forint veszteséggel szemben. A kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti EBITDA eredmény mínusz 463,2 millió forint volt az idei első félévben, míg tavaly ugyanebben az időszakban 46 millió forint EBITDA vesztesége volt a cégnek.
A csoport árbevétele 24 százalékkal 860,2 millió forintra csökkent.
A média üzletág árbevétele 826 millió forint, üzemi vesztesége 427,1 millió forint volt 2009 első félévében. A vagyonkezelésből 37,6 millió forint bevétel és 123,6 millió forint üzemi veszteség keletkezett.
Az első negyedévhez képest ugyanakkor javult a helyzet: a január-márciusi 260,1 millió forint árbevétel után 600,1 millió jött össze, az adózott vállalkozási eredmény terén pedig a 456 milliós mínuszra 27,8 milliós plusz jött.
Az econet.hu jegyzett tőkéje 4,95 milliárd forint, saját tőkéje pedig 5,89 milliárd forint, ami 7 százalékos csökkenés az egy évvel korábbi 6,33 milliárd forinthoz képest.
Gyenge!
De nézzétek már meg Ti is, hogy jól látom-e:
1. Az alap kikerült a tulajdonosok közül;
2. A CIB suttyomban vásárolt 6%-ot az ecoból???????
Miért nem jelentette be?
3. Belföldi magánszemélyek lassan 50% alá kerülnek, külföldiek aránya nőtt.
A jelentés gyenge. ha ezt nézzük, akkor irány lefelé. De ha meg azt nézzük, hogy él még a cég, és nem omlott össze, akkor meg nem is olyan rossz.
Szerintem ez semleges. Kezdem azt hinni, hogy ebben az évben az eco eredménye max 0 körül lehet. Amúgy simán veszteséges.
Szerintem holnap semmi komoly hatása nem lesz, legfeljebb ha spekik meglökik valamerre. A jelentés önmagában nem mozget. (Inkább lefelé várom)
+27,849milla a 2. negyed.
Na én kb. erre számítottam.Úgy gondoltam ha a nagy válságban kicsi + hoznak ki az már jó,mivel a 2. félévben jelentkezik a bevételek többsége és a nyereség is.Valamint a válság is részben elmúlni látszik.
Aért 1 kicsit meglepődtem,mert azt hittem az Externet számai is bent lesznek.Eladás + ként jelentkezik de az eredményét már nem számolták be.
3. és 4. negyedben a nyereség borítékolható és csak az a kérdés,hogy mennyi lesz.
Holnap szerintem nem sok minden fog történni.
Talán 1 kicsit fel,de év végére 100 felett leszünk szerintem.
Mert korán megkezdték, emlékezz a hatis pozikra BCs meg ugye eléggé bennfenktes, 211-nél meg még nem gondolta, hogy ilyen mértékű válság lesz, aztán bevállalta, hisz csalódás lett volna ha nem jegyződik le a tőkeemelés. Érdekük szerintem nem ellentétes az árfolyamemelkedéssel, sőt... - és akkor még nem is beszéltem arról, hogy min 1 év alatt az árfolyamot olyan szintre kell húzni, hogy ésszerűen lehessen tőkét emelni.
1. Mi van akkor ha a jelentés nem jó?
2. Rice: Szerinted itt sokan arra gondolnak hogy rossz lesz a jelentés? Akkor miért beszélnek 100,-Ft-os árról, és miért vásárolnak?
Véleményem:
Szerintem most sokan arra spekuláltak, hogy jó lesz a jelentés. Ami ha jó lesz, akkor mehetünk felfelé, bár igen is nagy hatással lenne az általános hangulat a papír árára.
Szerintem most sokan jó jelentésre spekuláltak, és igenis nagyon félő, hogy mi lesz itt, ha rossz lesz a jelentés?Nagyon jó a kolléga észrevétele, és ha én is jobban átgondoltam volna, akkor ma el kellett volna adni!Ha rossz a jelentés, mint a kő eshet lefelé.Sőt az is lehet, hogy a bennfentesek, mind azt a darabot amit most megvettek, arra használják, hogy lenyomják vele az árat, és kiszedjék a többiektől a papírt, és csak utána indul el. Persze addigra a korrekció is megjöhet, és akkor meg a mélybe zuhanunk.
Szóval van itt kockázat rendesen.
Szerintem nem lesz olyan jó a jelentés, mert a média piac nem javult -csak minimálisan-.
Mindenki akciózik. A sziget a második féléviben látszik majd!
Kiváncsi vagyok a jelentésre!
Ez a tapasztalatom. Ezeknek a kis papíroknak a piaca arról szól, hogy a bennfentesek olcsón összegyűjtik, aztán drágán szétterítik a spekikre. Megint lenyomják, és kezdődik előlről. Az előző körben, mielőtt felküldték volna kétszáz fölé, mindig az volt a játék, hogy pozitív várakozásokra kihoztak egy plusznullás jelentést, aztán másnap leöntötték egy kicsit, és aláálltak a csalódott kicsiktől gyűjtögetni. Igaz, eltartott egy darabig, de lett is belőle négyszerezés. Most nem látom ezt a tervszerű bennfentes gyűjtögetést, csak a spekik bíztatását a vételre.
Econet topik