Ez nem egy tőzsdei nagyvállalat, hanem egy kis bennfentes projektcégecske. Ezt soha nem szabad elfelejteni, amikor összehasonlítod a többivel. Itt a tőzsdei jelenlét legfőbb célja, hogy a nagy tulajdonosok ingyen pénzt szerezzenek a piacról (a Fotex esetében ezt ki is mondták feketén-fehéren.) Egyáltalán nem biztos, hogy valaha is transzparens tőzsdei céggé akarnak válni, elég, ha egy nagy halom pénzt keresnek rajta.
Nem is ránk gondolok, de egy vállalat hosszú távú céljai között kell, hogy szerepeljen a piac kedvező megítélése. A tőzsdén való sikeres részvételnek gondolom nem kell magyaráznom a pozitív hatásait, a negatívok mellett. Ez azt feltételezné, hogy a staratégiai célok között ennek is szerepelnie kell. De náluk semmi nem utal arra, hogy transzparensek kívánnának lenni, sőt!! És így nem is kap a cég visszhangot sem. Éppen ez a cél??! Lehet. Süllyesztőben kirándulgatni...ez lenne a nagy üzlet? majd kiderül
Az árfolyam a nagy tulajdonosok érdeke szerint kell alakuljon, a cégvezetést pedig ők delegálják. Nem szabad csodálkozni, ha nem egy maréknyi kisrészvényes érdeke szerint kommunikálnak.
ami azt illeti ráférne a cégre egy pozitívabban hozzáálló emberke, akinek a részvényesek is fontosak és ennélfogva a piaci megítélés. Ám feltételem,hogy Balázs ott csak egy bábú, sok belekeverése nincsen> adja az arcát. De hogy ennyire elnézni ezt a szereplést a BÉT-en...?! ez nem fér a fejembe!
Az eco vezérigazgatója jelenleg még Balázs Csaba, a közgyűlésen valószínűleg leváltják és Pórffy András lesz helyette. Az Indexnek nem tudom ki a vezére.
ne törődjetek semmivel se , vegyetek ECONET et ... ne adjátok mán ilyen könnyen fel !!!! ne legyetek anyámasszony katonái ... vegyetek ... vegyetek ....
figya , appáim ... olvastam , hogy a jövő héten olcsóbb lesz a kutyamüzli ... hát ha erre nerm indul meg a ti sztár papírotk , akkor berosálok ... meg budapesten már építik a 4 es metro t , ez is biztos jó hír ... meg a Jó Péter az meg kinek jó ???? nektek ????
Köszönöm szépen, ez rémlett, de így már leírva meg is bizonyosodtam felőle.
A tulaj Nobilis, és a vezérigazgató pedig Jó Péter? (ha nem jól írtam a nevét,elnézést), róla tudsz valamit?
Bachata, sokan sokszor leírták már: az Index.hu tulajdonosa közvetlenül és cégein keresztül Nobilis Kristóf. Az Econet.hu legnagyobb tulajdonosa sokáig szintén Nobilis Kristóf volt. Jelenleg papíron megváltozott a helyzet, de a pontos valóságot csak a kevés számú beavatott ismeri. Valami okból sem a Felügyelet, sem a BÉT nem érzi feladatának, hogy tulajdonosi megfeleltetést rendeljen el kiderítendő, hogy ki az az 50 százaléknyi "egyéb" tulajdonos, aki a gyorsjelentésben szerepel.
Már megint minden kispapír megindul és ez a sereghajtó, igaz még az sem, csak a jelét lehetett látni... Tudja valaki mi köze van az Index.hu-nak az ECO-hoz? pontosan! Inflexio, ha itt vagy , benned van minden reményem:)
Na ugye hogy mekkora baromság!!! :DDD
Csak jozan paraszt ésszel hagy számoljak má egy kicsit...
"A Sun két új díjfizetéses szolgáltatást kínál: a Sun Grid számítóhálózatot, amelynek kapacitása processzoronként és óránként egy USA-dollárért, a tényleges használat utáni elszámolással vehető igénybe, valamint a Sun Grid tárolóhálózatot, amely gigabájtonként havonta egy dollárért vehető igénybe. A következő hónapok során a Sun további Sun Grid-szolgáltatásokat vezet be az asztali gépes felhasználók és a fejlesztők számára."
Tárolohálozat: 1Gb / 1USD/ hónap hmmm
Egy 160Gbos trolo bérlése egy honapra 160USD ha 1 dollár 220Huf akkor az havonta 35200HUF ehez képest egy 160Gbos Maxtor winyo 18000huf... és azt csak egyszer kell megvenni... ehez képest évente majd valaki ki fog fizetni 422400forintot ezért a kapacitásért... Másrészt ahoz hogy valaki hozzáférjen ehez a 160Gbhoz még igen csak jó minőségü kapcsolat is kell... hogy le és fel is legalább olyan gyorsan töltsön mint egy kisflopira ir a gép... :DDD Jó biznic, csak legyen elég sok marha aki fizeti... Egy ilyet én is üzemeltetnék... :DDD
Aztán itt ez a 1dollár / CPU / Óra... Ez kacifántosabb, mert nem lehet tudni mekkora a CPU... Poén lenne egy 1Gigás... :DDDD
Ma amit minden nehézség nélkül kaphatunk a jobb mezei PCüzletekben az a 7200Gigás proci... namost egy duplás alaplappal 2darab duál procival- amit jobb helyeken 3napon belül leszálitanak rendelés esetén-szal ez még mindig nem a nehezen beszerezhető kategoria- 14400GIGAHERCEN ketyereg... és ez még mindig nem mondhato komoly szervergépnek... igaz van olyan sejtésem hogy egyesek ennél gyengébb szerverrel is beérik... elég ha a tőzsde tapasztalataimra gondolok... :DDDD Na pénzszerüsitve a sima 7200as uszkve 200ból kijon... a nap 24órájában hajtható a honap 30napján... Természetesen ha komolyabb müveletekre gondolok-teszem azt tudosok, fizikusok, tudom is én akkor ennél komolyabb gép kell, na de könyörgök, még ennek se éri el a 10edét sem az internetes hálózat!!!!! Hacsak nem üvegszálas de annak is vannak határai, meg költségei és akkor már ott tartunk hogy a pincébe vehet egy igazi szervert!!!Teragigákkal... :DDD
Forest_30: A Sun Microsystems Magyarországon is jelen van (www.sun.hu), alapvetően igen jó minőségű számítógépeket gyártó cég, és mint ilyen, teljesen más kategória, mint az ECONET. Az tény és való, hogy a Sun kínál GRID megoldásokat az alacsonyabb árfekvésű szervereinek az összekapcsolására, és igyekszik minél nagyobb szeletet kihasítani ebből a piacból is (az ő gépeit vegyék GRID-alkalmazások futtatására).
Econet topik