Van egy 27 Eur tangible DB Bookvalue. Van egy 13.5% CET1 tokeallomany, ami a legjobbak kozott van EU-ban. Van Q3-ra egy 650 M Eur profit, es igazabol a Corporate/Investment business profitja esett tavaly ota 600 M korul. Igy (Ha CI helyrejon, mondjuk a bond piac kedvezo hatszele miatt), akkor amikor kijon a lepes, egyszerre lehet 1.2 Mrd nagysagrendu negyedeves profit. Evesitve ez kb. 5.0 Mrd (mert lesz tovabbi koltsegcsokkentes is), tehat EPS kepes lehet felugrani 2.5 Eur/sh szintre. Egy normalis PE=11 szinten ez P=27, tehat annyi, mint a fenti BV. Szerintem DB fundasan bull. A report szerintem jobb mint ami realisan varhato volt, DB tovabb maszik kifele a godorbol.
Bármilyen furcsán hangzik, de DB még longos. Simán leszúrhat valamivel 15 alá, de nagy valószínűséggel vissza is fogják rántani, majd el kellene mennie kb 20-ig.
nem fest jól, nem hozta amit vártam , vagyis nem lesz már meg a havi gyertya. Rögtönzött fordítás kéne belőle...de nem számolok vele. Szarul állunk. Sanszos hogy jön az új mélypont benne hamarosan.
Hány csontváz van még a szekrényben? Miféle vezetése volt ennek banknak? Milyen üzleti etikai szabályok szerint működtek? És ekkor volt a csúcson? Mindezek ellenére jók a kilátások, ha jól tudom erre a bírságra már tartalekoltak.
Csökkenő árbevétel mellett jóval magasabb eredmény, ez biztató a jövőre nézve. Ha visszatér a + kamat a piacra, brutális eredmeny emelkedés is lehetséges. És tovább folyik a takarékossági intézkedések.
DB lehetőségek