"hirek dobaljak"?
Pont szembe, mint ahogy mindenki mast?
Az SPY esett 2.5%-ot. A DB emelkedett 3.2%-ot,
es mindezt ugy hogy napkozben nem kovette SPY-t lefele?
Itt fundas meretu hatas van. Ahogy Bill Clinton kampanyaban mondtak, "the bond market, st..id!"
Az egesz EUFN Index bull-ba fordult. Szerintem egesz Europaban erdemes bankot venni mostanaban.
Kik a legjobbak? Akik vagy eddig a legerosebbek voltak a nagyok kozul, mint pl. ING,
vagy a eddig leggyengebbek fognak gyorsan recovery rallyt csinalni, mint DB es SAN. Ez most az utobbit tartom valoszinubbnek; szoval CB igen jo lehet.
Es 3 megjegyzes:
1)Az eleg biztosnak latszik, hogy a 8 eves korrekcio lefele es tripla zigzag,
w-x-y-x-z forma, es ezen belul minden a es c hullam 5 subhullamos.
Es mivel kijon USD-re es EURO-ra is ez a forma, eleg jo az eseley, hogy helyes is.
2)Ha igy van, akkor az utolso c hullam vege az egesz struktura vege is; mert Elliott legfeljebb tripla complex korrekciot ismer. Nincs quad korrekcios forma.
Ez azt jelentene, hogy a lejtmenetnek vege, ha az utolso (c) hullamnak vege.
3)Szerintem az egyetlen nyitva maradt kerdes, hogy vajon befejezodott-e a (c) hullam utolso, 5. subhullama? Piros szamozas.
Itt van kinagyitva a kritikus utolso (c) hullam: link
Nem szep, es nem egyertelmu. De: azt gondolom, hogy 66% esellyel kesz van.
Es ha nem is kesz, akkor is majdnem kesz: akkor legfeljebb (4th of 5 of c) hullamban, egy oldalazo mozgasban van. Es akkor meg egyet esik. De nnek mar nem adok tobbet mint 33% eselyt.
A nagyobb valoszinusege szerintem annak van, hogy elkezdodott a bull.
A hangulat pokolian negativ, az mindenkeppen jo egy hosszutavu alj alakulasahoz. Ha kitor a legalso csatornabol, akkor az egy jo megerositese lenne.
1)Az elozo TLT-DB parallel chart tokeletesen egyszerre fordult Jul.6-7-en.
Es most TLT (TNX) kitoroben van 16 fole. Ha a parallel tart, akkor DB-nek is kitorni kell.
2)Az Elliott szamozasra nem eszkuszom, hogy jo. Nyilvan nehez egy 8 eve tarto complex korrekciot jol szamozni. De nem tudok jobbat. Es nem latom, mitol lehetne meg erosebb bear modon szamozni. Ha meg nem lehet, akkor innen bullnak kellene lennie.
3)Bank index BKX, elkepeszto eros. Ha a sejtesem jo, akkor ez a bond piaci kamat-fordulattol van igy. Es DB egyik fo baja a negativ kamat. Lehet, hogy a piac ezt latja, es ettol megy napi +3% korul?
Summary> Matol Benne vagyok fel pozicioval DB-ben, long.
Amint kitor az eso trendvonal fole, aznap bovitem teljes poziciora. Stoploss a legalso tick.
Mindnyájan érezzük és látjuk, hogy alulértékeltek.
Csak azt nem tudjuk, meddig maradnak így. Hosszútávon mind halottak vagyunk, úgyhogy 2-3 évnél messzebbre nem nézek.
Viszont félek a macitól, amit hallani vélek itt a nagy víz másik oldalán.
DB lehetőségek