DAX 11,200 mikor legyen nem biztos, amikor az aránytalan Head&Shouldersből, aminek a jobb válla csökkenő háromszög kiesik, ráadásul még szigetforduló is, a célár: 11,200 fölötte mit kapkodni. http://keptarhely.eu/view.php?file=20190601v00qjxya3.png
Törölt felhasználó2019. 05. 31. 23:47
Nincs miért emelkednie, rossz a hangulat és Trump keveri a szart rendszeresen. Lemegy ez 4-re is, és minden csorogni fog nyár végéig.
Honap-fordulo van, es amugy is tobb eszkozben is az irany megforduloban van. Vagy az varhato a jovo heten. A hetvegen at kell nezni ujra alaposan a fo temakat, es talan tobb helyen is valtoztatni az eddigi trade iranyokon. . A fo fordulos tema persze SPY. Az USA piac oldalazhat/eshet par napot, de aztan eles rallyt varok, ATH-t is. Esesbol fordulohoz kozelinek lattam a NIkkeit, ami egy wave(ii) vegehez kozeledett, es akkor most (iii) jon. Hasonlonak lattam Kina Shenzen high-tech temakat, ott komoly rally lehetseges ? Az Arany es banyaszok eles kitorese az utolso 2 napon a Dollar tovabbi erejet ujra megkerdojelezi. Igaz, mar 2 napja kisse gyanusabba valt, foleg a bond piac eros kamatlenyomo hatasa miatt, ami nincs benne sem az SPY, sem mas temak araban.
En ma kiszaltam a kavebol eleg szep nyerovel es reszben vettem a 28-an vasarolt fizikai arany melle GLD-t es varok, hogy DB bemenjen 6 ala. Ott majd elkezdem csipegetni.
Elvileg, TA es Elliott alapokon, a mai naptol lehet fordulat. A 10Y Bund ma leszurrt, es volt -0.21% kamaton. Igy a 2016 eleji -0.20% kamatszint ala szurt, keszen lehet a szabalyos hullamstruktura. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20190531v00qfdgmm.jpeg . Kiemelten kell figyelni matol DB arfolyamat. Barmelyik nap megindulhat felfele. De lehet, hogy a mai 6.02 alj egyben sokeves es abszolut melypont. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20190531v00qzmnyb.jpeg . Nem biztos. De a Bund piac signalt adott ma.
DAX célár 11,200, amíg az nem teljesül, kockázatos belevenni, mert valószínűtlen, hogy bankrészvény szembe fog menni vele, + hír nem jöhet, egyesüléses story kilőve, vezető váltás segítene egyedül. http://keptarhely.eu/view.php?file=20190531v00q4fl6x.png
Kizárom a csődöt, itt a zéróhoz közeli jövedelmezőséggel van a baj, kamatbevétel marzsának javulására nem lehet számítani a GDP növekedés 0-hoz való közeledése miatt. A nagytulajok mekkora bukóban vannak, még osztalék beszámítással is?
Nos, egy jatekelmeleti kozelites? Tegyuk fel, hogy osszesen 3 eset van. Es megveheto most 6.0 Eur aron. . 1)DB csodbe megy. Igy vagy ugy, 1 even belul osszeomlik. Akkor a megvett 6.0EUR reszveny erteke zero. Ennek valoszinusege? Nos, DB mar nem veszteseges, van az utolso evben mar profit. Az utolso 2 negyedvben is van. Tokemegfeleles CET1=13.7%, az rendben van, ettol sem dol ossze. Lehet, hogy Nemetorszag osszeomlik 1 even belul, es vele a DB osszes Bundja zero ertekure zuhan? A csod valoszinuseget 5%-ra teszem. . 2)DB recovery jol folytatodik. Akkor 5 even belul vissza all az arfolyam a konyvszerinti ertekre, pontosan a mai tangible toke szintre, az 26 EUR. Ennek valoszinuseget 35%-ra teszem. . 3)DB a kovetkezo 5 evben ugy teljesit, mint az utolso 15 ev atlaga volt. Az utolso 15 ev profitjaait es vesztesegeit osszeadtam, es elosztottam 15 evre. Igy +1.45Mrd EUR "atlagos" profit jott ki. Ez reszvenyenkent 1.45Mrd/2.11mrd db= 0.69 EUR. Egy PE=12 szorzoval a bank arfolyama P=12*0.69=8.3 EUR. Egy atlagos ev megiscsak nagy valoszinusegu lehet, legyen 60%. . Akkor a NPV erteke= SUM(profit*esely)= (0-6)*5%+(26-6)*35%+(8.3-6)*60%=-0.3+7+1.4=8.10 Akkor a jatek varhato erteke? 6.0 EUR befektetessel 8.1 EUR jon ossze legvaloszinubben, az osszes lehetoseg ilyen szambavetelevel, 5 ev alatt. Jobb lenne 5.0 korul venni. Az mar jelentosen javitana az eselyeket, NPV=-0.25+7+2=8.75
Érdekes lenne,ha a DB-adna kölcsönt,a bank ezután csődbe menne,az árfolyam 0.0064 EUR--ra esne,akkor kinek kellene a kölcsönt visszaadni? DB-felszámolónak?
Sajnos nekem is 4.5-5.0 koze jon ki a mostani wave(5) alja, Elliott alapokon. Wave(1) 21--->16 volt, az 5 pont. Meg 2017 jan-apr. idejerol. Es a wave(4) csucsa 9.5 korul volt febr.25, szoval 9.5 - 5=4.5 szintre jon ki a vege.
DB lehetőségek