Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Minden kedves trédertársamnak! Nem voltam az ünnepek alatt, és egész jól meg tudtam lenni anélkül, hogy nyomkodnom. Most csak azért kukkantottam be, hogy: Boldog Új Esztendőt Kívánjak nektek. 🍾🥂 Üdv: Bonti
Ha mindent előre láttunk volna, Bonti tartotta volna a DJ és DAX longját, rommá kereste volna magát év végére. Csakhát előre nem tudtuk. Tippmix. 4. piros (csökkenő tetők-aljak) gyertyát csinálná ma a Nasdaq, úgy,h a fő mozgókat érinti. És jön a kritikus 1. nap (november1, december1 esést hozott), most emelkedést? vagy megállítják a 4. pirosat?
"Nem hiszek". 4h ma200, 1d ma50, egész évben ezt vártuk, aztán tessék. "először pattan", másodjára koppant. Egy idő után utoléri a végzet, és nem lesz hova fentebb tolni, fölé kerekedik az ma50, kivéve ha a nagytőke fentebb tolja. Ha most ránézel a 4h-ra, mit látsz? Azt, hogy 25400-nál van a választóvonal, long vagy short. 25580 vállak 25720 fej. nyakvonal rövidre is 25360, GAP betöltésére. ez minimum 360 tp-s, ami 25k éppen. viszont 25k már 4h ma200 allá jön. 25350 ma50. napos boliközépnek ismét annyi. USA kicsit bombázgatott venezuelában. USA 15 évnyi katonai támogatást ígér Ukrajnának. Ez mind költség, és a gazdasági adatok nem fényesek. Jött egy "kicsit" jobb infla adat, és +1000, szerintem ez vicc. BoJ kamatemelés pánik? Elmaradt. Mit írt dexter vagy feketemelos? BoJ 500MRD USD értékben önt piacra részvényeket, hát ez hol van? Valószínűleg az a nagy trükk, hogy mivel tudják, hogy öntik, felhúzzák, ameddig csak lehet, és rommá shortolják. Egy ideig öntenek, utána long a világba+ shortok realizálása, ismét felhúzzák, újra öntenek. újra shortokat realizálnak, és ezt játszák, ameddig csak lehet. Vagyis az AI ezt játsza, ilyet ember nem csinál, amit ők csinálnak, hogy 1-2 pötyikkel emelgetik, tartják az 1h aljakat. De tény, ehhez kell hozzászokni. Ha ezt látjuk, akkor long, csak azt nem tudni, mikor jön egy 2 napos -5%.... akkor viszont cumi van.
"Nem hiszel a longban mint csdobos"? 1000 ponttal lejebb írtam a longot,és most hogy bekövetkezett,még mindig nem hiszel benne? Ez nem jó ómen a jövőre nézve..Néha fel kell tudni adni az elveinket,másként mindig bukó lesz a vége.. Ez csak egy jó tanács a jövőt illetően..
az ár hullámzik nem lift és nagy részt nem a hétköznapi racionalitás mozgatja „tőzsdei reakciók alapja 10% a tény, és 90% pszichológia”...mondjuk ez volt már pár tucatszor
Inkább a 350 alatt lehet(ne) nagy taknyolás (50napos MA alatt). Onnan indulhat(na) be egy pánikocska elméletileg. Este kiderülhet (vagy nem) már annak aki erre kakukkol.
nq gap alul 25354-401/400 gyakorlatilag. gap felül 25598-25620 látható az előbbi képen is. cfd kicsit más, ott 25360 a tető, és 25375-ig leszúrt, tehát kb. be is betöltötte ,de nem kereskedési időben.
NQ 4h : https://kephost.net/p/MjIzMzIxMA.png lazer-show. bejelöltem a fő piros vonalat (vastag), azzal húztam lentebb párhuzamosokat, a vékony karikákkal jelöltem a fontosabb gyertyákat. zöld - sáv kék - lefele tartó csatorna, még igaz a csökkenő tetők.
NASDAQ még mindig.. Tehát, röviden: érdemi long stoppokat 25400 alatt találnának, 25300-ra tenném, mert azért van egy kis ráhagyás. Tehát amíg a GAP tart, addig nincs long stop, addig nincs masszív esés. Addig eloldalazgathat. 25400-25600 oldalazással gyűjtik a frissen shortolókat, akiket alkalomadtán szépen megtolnak... lásd DAX esete...
https://www.investing.com/indices/nq-100-chart ha átrakod naposra, látható mitől erősek. 25400-nél van egy GAP, az felett egy dupla alj. A tegnapi nap alja 25440, a mai nap alja 25460. ~ 20-as trükközés, hogy ne omoljon a kártyavár. Valószínűleg ők is shortolgatják, és amikor támaszhoz ér, ott realizálnak, a "legalján". Majd ismét 25466-25536
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?