Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
https://www.investing.com/indices/nq-100-chart nyisd meg ezt, és vidd az egeret 21630/650-hez. 2024-12-13. a kitörési pont, ennek az alja 630-650 2024-12-26-27, szintén itt dőlt el 650-nél, hogy újra dél. Most vidd az egeret a 21350 hez. 2024-12-04 a GAP teteje. 2024-12-30 és 2025-01-03 gyertyák teteje. tegnap 6-án csinált egy GAP-et, ma visszatöltötték. nem kizárt, hogy visszanéz 21350-hez újra. 20800 simán benne van a pakliban (1h-4h bolialj)
Meg azt is írtad,hogy jöhet a 22.000. ha átmegy a 21.600-on... Na dehát el kéne dönteni,hogy melyik jön előbb,nem igaz? Erős most a Dax,ezt én is látom,nem nagyon fordult le amcsikkal...Ezért is mérgelődtem az előbb,hogy nem a nasi certi mellett döntöttem...
BUÉK! Szerintem már túlteljesítették így is azt ami a kamu hírekre indokolt lett volna.. Az volt a kérdés,hogy 6000-ért vegyek nasi certit,vagy 4000-ért Daxot? Persze,hogy a Daxot választottam..Ez most 4350,a Nasi meg 6600.. Mindegy..Nasiból meg cfd-m van.. Így legalább elosztottam...
Boldog új évet neked is! :D https://www.investing.com/indices/nq-100-chart ha átrakod m5-re, jól láthatóan tegnap elkezdtek már emelkedő aljakat csinálni a nap végén, tehát megfogták az esést. 21450 alatt azonnal jöhet a 21350 GAP töltés,de elég erősnek tűnik a DAX és a Nasdaq is. Még hétvégén írtam, hogy hétfőn általában emelkednek...legalább néha igazam is van:D. Amire nem árt figyelni. EUR USD 1.03 padlóról fordult ismét. Nincs kőbe vésve a dollár erő, főleg ha Trump meghátrál, és mégsem emel vámokat (persze ettől még FED vs. EKB kamatkülönbözet okozhat dollár erőt, de talán nem ekkorát). Tehát ha valamire rá akarom fogni a DAX rallyt, akkor ez a trump féle huzavona. Simán jöhet egy újabb hír,h Trump mégsem emel vámokat. Nasdaq 21630-650, szerintem ez a fontos, ha ezen átmegy, irány 21900,22000.
Érdemi esést - egyelőre - nem látni. Kissé ívesen görbül-emelkedik. Gyorsabban emelkedő aljak, mint emelkedő tetők, tehát szűkül a mozgástér. A rés teteje 20240: talán TÁMASZ. megküzdött vele. 1W-n 20380., ide várom.
Mindig stoppoljál. Fogadd meg. És akkor nem érhet nagy baj, max kevesebbet realizálsz.. Nagyon úgy tűnik,h ismét "mindent elsöprő" long van. EU infla emelkedik, miközben EKB meg csökkenő pályán van. jó értem 0,1%-okról (tizedekről) beszélünk. FED 1-2 kamatcsökkentés van beígérve idénre. Trump vagy tényleg megemelik a vámokat, vagy nem. Arra tökéletes volt a fals hír, hogy a DAX ugorjon egy réstöltésnyit 200-300 pontot. Ilyen a tőzsde. Igazából a chart is mutatta magát, hogy sávozik felfele, felfele tört utat. Ki lesznek fingatva a shortosok, vagy nem, nem tudni! Trump rally, a választások után. Nagy valószínűségge mindenki tudta, hogy kamu a vámok megemelésének a híre, emiatt emelkedtek. Trump most beleállt,hogy nem kamu. Aztán jön holnap, és ismét elmondja: jobb, ha nem emeli meg, megoldjuk okosan! újabb +1% csitt-csatt tőzsde. Ő imádta a tőzsdei emelkedéseket. simán eljátsza még 1-2x. és mutogat majd magára, hogy az ő ideje alatt rallyztak kőkeményen.
napos boliközép 20180. "emelkedő", emelkedő tetővel. Hónapos RSI 72, talán ez az ,ami kicsit sok. Hetes RSI még mindig hozza az emelkedő RSI aljakat, simán belelátni egy úajbb 20400-20500-at. 1%-ról beszélünk, semmi. az eurós részvények vitasarok topicban elég sokat beszélgetnek az alulértékelt DAX részvényekről, amik elég szarul állnak. Ha a kispapírokat megrángatják, simán kimehet új csúcsra a DAX. Ezt nem én spekulálom,hanem a másik topicban lévők (mármint a kisrészvények vásárlását)
dax 4h https://kephost.net/p/MTY1MzE3Mw.png ismét folyamatosan az eséseket kellett volna megvenni. ismét van egy emelkedő aljakból-emelkedő tetőkből való kitörés északra. privat banking szerint nincs long jel, mikor lesz? 20500 felett?
Birger után szabadon a köhelyek: 3. Soha ne kereskedj előny nélkül Egy kereskedőnek mindig tudnia kell, hogy hol van az előny. Előny nélkül nem lehet sikeresen kereskedni. Ez olyan lenne, mint egy kaszinó, melynek nincsen „nullája”. 4. Egyszerűség - „Keep it simple!” Egy kereskedőnek gyorsan kell döntéseket hoznia és csak az egyszerű döntések a gyors döntések. 5. Fegyelem Csak két dolog létezik, amelyet kontrollálni tudsz – a kockázat és saját magad. Az érzelem és értelem közötti harcban, mindig az érzelem fog győzni, ezért feltétlenül fegyelmezettnek kell lenned. 6. Elvárás Soha ne kereskedj a szerint, amit elvársz a piactól, mert az elvárások és aggodalmak befolyásolják és akadályozzák a tudatalatti gondolkodásunkat. 8. Rugalmasság Hidd el nekem mindig több a lehetőség, mint gondolnád. Több lehetőség van arra, hogy mit csinálhat a piac, több lehetőség adódik, hogyan csináljunk pénzt, több lehetőség van arra, hogy mi minden történhet.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?