Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Még a háború első évében a legdurvább medvepiacon is megjött a Miki novemberben,mert a hagyomány,az hagyomány.. Nem is értem hogy nem vettünk részt most benne.. Tényleg nem értem.. Ennél simább emelkedést mint ami a mult héten volt... Még stop se kellett hozzá..
Pedig azt mondják a nagyokosok,hogy jövőre folytatódik az emelkedés.. Főleg,ha befejeződnek a háborúk,letörik az inflációt,folytatódnak a kamatcsökkentések,mitől lenne short? Egyre feljebb fognak menni az indexek év végéig..hogy közbe néha-néha lesz egy korrekció,attól még a long lesz az úr..
Nézd meg a tavalyi,meg a tavalyelőtti Mikulás rally alakulását.. Mindkét esetben december közepére kifulladtak,és visszaestek pár száz pontot..Miért lenne ez most másképp?
délután 20400 foggal körömmel. reggel írtam,h a nagyobb tf-ek még felfele mutatnak, idő kell, mire átfordulnak. https://www.investing.com/indices/germany-30-futures-chart ha ezt átrakod 4h-ra, egy szép fej váll belelátható. az esés persze kérdéses, 20300 "reális", aztán majd kiderül. lehet reggelre kizöldülnek még a lombhullatók fák is. és 20500-on nyit a dax, bármit el tudok képzelni.
durván 20397-ről nyitottam, megtartottam, átvittem holnapra.* elkerülte a figyelmemet a 20420+, evvan, mind1. dow miatt tartották. Ahogy eljött a 17:00: ZAKÓ (már -30 pont) nasdaq , S&P inkább lefele nézelődik. + nekem tetszik az eur usd 1.05-re szorítása. nasdaq 21430, megint ez fogta meg. nem tudom meddig fenntartható ez a masszív long S&P-nél. 4100> 6100 (1 év alatt) 50%. "erős long trend". hát ez az.
Megégettem magam pár hete shortolással.Sajnos longból kimaradtam. Igy marad a mozi ránézek párszor egy nap...ennyi! Ezt az évet már kihúzzák szerintem oldalazással.Én elengedtem.A követlezó évre leszek kiváncsi. Shortban gondolkodom.addig figyelőlistát készitek:)
Mondtam már neked,hogy én nem napon belüli játékos vagyok..Certinél meg főleg nem..Ahol délelőtt lezártam,attól 70 ponttal feljebb sikerült visszanyitnom..De nem ez volt a lényeg,hanem hogy a Dow lefelé indult el..Igaz azóta visszakapaszkodott..
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?