Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
mekkora sumákság ez. Ma reggel 9-kor felugrott 20350-ig, tegnapi "min", hogy ne réssel essen, tehát hogy ne kelljen talán visszanézni a GAP-et, irány dél. Sajnos, mondhatni sajnos.
Most igaza van atyám. A tegnapi kereskedésem dac kereskedés volt. Ami hiba, mert elszakad a cérna. Volt több pozim is shortban, más más szinteken. Hosszabb és rövidebb távra is, de reggel az ugrás után lezártam minden és nyitottam longot. Erre elkezdtek berogyni az indexek. Így zártam a longokat, visszanyitottam a shortot, amit szintén lezártam, amikor kicsit kizöldül. Azt valóban nem irtam be, de utána elmentem pihizni. Ekkor mondtam, hogy maradok pozi nélkül. Szóval most pihi lesz. És van egy megérzésem, hogy ilyenkor fog jönni a lecsorgás, amire egész múlt héten vártam. De most jobb a pihi. Majd januárban újrakezdem. De sajnos ez is hibán, hogy sokszor nem tudom magam tartani az elhatározásaimhoz. Így lehet, hogy teszek meg pozit.
H4-en jól látszik,hogy a 8."lépcsőfok már nem jött össze..Egy 20.500-as felszúrással véget is ért a nagy menetelés.. Mostmár oldalazásra,vagy egy, gyors profirealizálásra látok nagyobb esélyt,mint a további emelkedésre.. A Miki rally szerintem végetért..
20350>20390 (futi alapján) 20450ről nézve nem történt semmi. Még 1-2x megnézi az 1h boliközépet, mire esik. Nem maradtam ki semmiből. Csak a longból. Tl certi durván 4000> certi 10000 volt.... Ez a szomorú
Pedig az év végi tervem jó volt..Októberben vártam a nagy korrekciót,hogy majd abból nov.6 után longba állok..Az októberi esés ugyan elmaradt,ennek ellenére,a tőzsdei pályafutásom legnagyobb nyereségét értem el. Aztán a Trump rally közbeni sok rossz német hírek,és a Dax lefelé indulása,teljesen összezavart,és a shortot erőltettem..Ez nagy hiba volt.. Most meg már csak reménykedem,hogy kimerül a Miki rally,és visszaadnak valamit az indexek.. Aztán majd jövőre longba állunk...
https://www.investing.com/indices/nq-100-chart "a jósdás szintnek meszeltek". 21570. 21600-570-ről lecsattant 21400-ig. a gap teteje 20340. megfogták. írták,h a tech cégek jövőre szárnyalhatnak. csak ezt olvasni,h minden szárnyal. esni nem akar egyik se? még ilyen hülye világot.
Ég bennem az emlék Nasdaq 2200Ft (17000 körül) DAX 2100 (17030-nál) amikor mondtam,h legalább egy 150db-al megjátsztható lenne. Bár tény, tuti nem tartottam volna idáig. azóta jött fel 2000-3000-et a DAX simán, az 8000-12000 pont...
Azokat az ATH-s dolgokat október körül mondhattam.. Novemberben viszont nagyot tévedtem,ezt már beláttam.. Most viszont az emelkedés kimerülésére játszom..
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?