Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
dax teljesen különutakon. amikor Nasdaq esett 1,5%-ot, meg S&P, DAX állva nézte. majd amikor USA jött fel 1%-ot, na akkor jött a boldogság. Teljesen más a Funda/TA. DAX most TA alapon kőkeményen longra áll. van 2db 4h pöcök 20395. ha ez alá bejön ma, megérdemlitek a vaskos nyerőt. én ma off már. a következő pöckök 20350-nél, a fentebbiek, mint írtam: 20395. 20400 környékéről nyitva 5-50 pontról beszélünk, ha meg meggondolják magukat, kőkeményen cumi. HA visszajön 20430 fölé, "Uram irgalmazz". Soksszor sokan nem értik, mi a f...t nézek kis TF-en. Minden nagy pattanás előszele a boli szalagok kibővítése. m5-ön csorog, tolja az alját, de a tetejét is!! ha erőből megtámadja a tetőt az aljáról, simán emelkedővé teszi az addig szinte plafonként szolgáltató bolitetőt. közben 20397, mire ezt leírtam.
https://kephost.net/p/MTU4NTc2OA.png 1h-n volt egy mini kitörés, mindkét gyertya alja: 20413.15 gondolom ennek az "elvesztése" bajos, viszont 413 alatt még ott várja a 400-406-407, ennek a megpöckölésétől sok minden függ, talál-e vevőt, erőt, ha igen, akkor észak. ha viszont megerősítés, nem jön 413 alá, akkor észak
410 környéke elég erős támaszzóna. m15 bolialj is már 20410 m30 boliközép: 20400 az igazi alj 20408, ahova 3db 1h alj lejött. a kitörési pontról nem is beszélve: 20380-20400. a shortos reménye most a 4h dupla tető 20450.15 1h tető 20490 4h tető 20670 lenne tér emelkedni, kérdés, hogy a longos újoncok mit gondolnak, kiszállnak-e 20450-nél, békés mikulást akarnak, vagy inkább mennek tovább.
Rheinmetall 460>660 =a háború végét árazzák. hadiipari vállalat:D Siemens...az rakéta a világba, már hónapokkal ezelőtt is. De elég sok részvény még bőven alulértékelt, a korábbi értékük 30-40%-ánál tengődnek. Ezt látva "vannak félelmeim". Az eleve magasan lévő részvények kilőttek,+ a kicsik korrigáltak egy 10%-ot. Év végére jó eredménynek kell lenni a fa alatt:D Pont ezért nem csodálkozok, hogy az eddig alvó OTP oroszlán felébredt bánatából, és kilőtt, mint az állat.
Legutóbb amikor az unemployment rate emelkedett, akkor kezdődött az igazi pánik. Bár akkor azt hiszem, 0,2-%-al emelkedett, és sorba jöttek utána az emelkedő segélykérős adatok + rossz gazdasági adatok, halomra. Most relatíve javuló gazdasági adatok jönnek, így igazi pánikot mi okozna? Jön fel 1000-1500-at, esik 400-at, megvolt a korrekció, jön az újabb 1000-es (nasdaqra mondom), de az csak az USA-ból. DAX TA alapon mozog. Ránéztem a dax componentsekre, legalább 10%-ot jött fel mindegyik, tökmindegy melyikről beszélünk. És ahhoz képest, a legtöbb, még így is padlón van. (BMW +20%...)
https://kephost.net/p/MTU4NTcyOQ.png így állunk. a vastag zöld meghosszabbítását még érintheti, anélkül hogy dobnák, főleg mert ezek csak m15 aljak. az 1h aljakról nem is beszélve. leírtam, hogy itt legyen valami, 20400 alá kellene jönni, valahogyan. egyelőre ennek nem sok jele van. írtam még reggel, 1h bolitető 20430-40 volt, megfejelte, de nem volt emelkedő. így szépen oldalazott egyet, kinyitva az ajtót. a tető nyitva 20500, és ez csak 1h. az eltelt 5 óra alatt folyamatosan emelkedő aljakat csinált. "shortos", hát nem annyira. 4h tető: 20670, +1%-os elmozdulásról beszélünk 20430-20630, soknak tűnik, de lófasz. Még 1 erősebb lökés a 20440-50-re és jöhetnek a szponzorok. A keménymag itt állhat, akik arra spekulálnak, hogy innen esik, ha nem, akkor 20500 úgy benne van, mint a huzat. Bonti: nekem most nincs pozim, volt, de dobtam. 20434> 24 körül, vagy valahogy így. Nasdaq: "shortos", az sem tűnik annak. 20700 óta várjuk az esést, aztán már 21500-nél "erőlködik", erőlködik? Nem úgy tűnik. Inkább a shortos lehet befosva, mint a longos.
m15-ön nincs fordulat, rajzoltam egyet magamnak, csak nem osztotttam meg. csökkenő tetők alól kibújt, ráfeszült a 20430-ra. (m15 nem zárt felette) speka short dobás 55-60 között valószínűsíthető. emelkedő aljakat csinál, egyre kisebb a távolság az aljak és a 20430 között. Én várok egy +30-40 pontos észak rakétát. Longos nem fogja dobni 400 ig, vagy 380-ig, miért dobná pont 410-420 között? nem logikus, eddig se dobták, még 406-nál sem.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?