Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Remélem azért lassan rájönnek az amcsik is,hogy az nem olyan nagy baj,hogy dübörög a gazdaságuk,kamatok ide vagy oda..Úg-hogy innen én már emelkedést varok hétfőtől...
Tegyül fel, hogy az árjegyzőtől vesz valaki 1000 darab 1000 Ft-os certit, aminek a kiütési szintje 100 Ft, illetve másvalaki vesz ugyanebből 1000 darabot 2000 Ft-os szinten. . Ha a certi kiütődik, mennyi lesz a bank nyeresége a 2 esetben? A válasz: ugyanannyi, mivel a kibocsátó mindig fedezi a pozícióját, neki tök mindegy, hogy merre megy az ár. Nála a nyereség (spread + kamat + prémium) csak a darabszámtól függ, a certi eladási árától nem.
Mindegy hagyjuk ezt.. Viszont kőkeményen bevásároltam a longcertikből.. 500 DAX 1000 S&P 1000 OTP Nem állítom,hogy a legalján,de már pluszban vannak,főleg az SP..
Ha nem érted,nem érted.. Nem tudom itt elmagyarázni.. De nem ugyanaz a kettő.. Már a tőkeáttét sen ugyanaz.. Egy kiütés előtt álló certinél 20-25% a 7000-es short certinél meg jó ha 2-3%. Én meg azt nem értem,hog- mit nem lehet ezen érteni? Az árjegyzőtől veszel,ill.neki adod el..Az ügyfél a 7000-es short certin 1000 db-on 700.000-es befektetésnél nyer 2%-ot,Ugyanakkor a kiütés előtt álló long certinél ugyanennyi tőkével bukik 25%-ot egy kiütésnél. Tehát ezt az árjegyző nyeri...
erre szokta mondani egy cinikus és empátia deficites ismerősöm (távoli) , hogy a vaklongosok értékes leckét kaphatnak a stopról... https://tinyurl.hu/Fr6f
Amennyiben feltételezzük, hogy nem akarnak vérfürdőt, akkor most talán felfele lehet egy korrekció. A közvetlen lehetséges sáv szerintem 300 pip fel és le egyaránt. mostani álláshoz képest. Mivel jöttünk 2000 pontot le és egy trendvonal húzható naposon a mostani aljhoz kapcsolódóan, ezért inkább fel SMA 200-ig, azután majd újra lesz valami.
Ez nem teljesen így van.. A short certi,pl. a DAX-nál 7000 körül van,azon nincs vesztesége az árjegyzőnek,mert nem is nagyon kereskednek vele,akinek volt,már rég dobta,az ár pedig kereskedés nélkül is követi a DAX-ot.. A kiütésnél pedig előtte sok próbálkozónak beszorulhat a pénze,ami vagy kistoppolódik,vagy kiütődik a végén,és így vagy úgy az árjegyzőhöz kerül a nyereség.. Tehát ez nem úgy működik mint a sima részvényeknél..
naposon kicsit túladott (nem sokat számít) és roppant sz@rul néz ki…ha jó lesz az adatra adott reakció (???) tán a hetes esés 50%os fibója környékére ( sacc 33250) , feljebb a napos un tekan ( az egy biszbasz az ichimoku rendszerben) környékéig mehetne (33420 sacc)...jelenleg a rosseb se tudja merre lesz az arra , pontosabban gőzöm sincs (valami lesz…DDD)) http://keptarhely.eu/view.php?file=20231006v03xb9l9x.png
Az biztos, hogy valami lesz. 😀 Mivel nem kedvelem a szerencsejátékot, ezért megvárom az adatot (NFP). A várakozások stabilan a nulla közelében a tényleges adatok mindig feljebb, ha a múltba tekintek. A DOW naposon SMA 200 alattaz S&P még felette. Fogalmam sincs merre cibálják, mert mindkét iránynak megvan a miértje. Jó (pip) vadászatot kívánok mindenkinek!
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?