Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
vannak ugyan halvány kétségeim a fenti projekt megvalósíthatóságával kapcsolatban... de játszásiból mégis tegyük fel, hogy Elon "Stróman" Musk tényleg nagyon tud valamit, és a (háttérben szerényen meglapuló) mecénásai segítségével mondjuk nem 650, hanem csak350 milliárd dollár kapitalizációjú céggé teszi a jelenleg 59 milliárdot érő Teslát... mit jelentene ez index-szinten??
de pont lesz@rják régóta már ......a szokásos TA nem alkalmazható 1-2 éve már (sztem)..... ráadásul a gopa új shortot nyitott 65ös stoppal azt figyelik és kiütik tuti....DDD))
Igen. A Daxot nem piszkálom, mert, szerintem nagyon hisztis. A Dow naposin 87, hetese 93 Rsi értéket mutat nálam és ez azt jelenti, hogy bőven van még felfelé. Ennek ellenére "zavart érzek az erőben". Mintha pihenni készülne. Meglátjuk.
a hangsúly a lassan szón van bőven....amcsiban nyoma sincs a korrekció apró jeleinek sem, a daxi egyelöre a juro erősödés ellenére a rést sem tudta betölteni ......persze a rés töltés azért valószínű a héten (kb. 471-514).....
Így van, reálértéken a daxli még csak mostanában közelíti meg az ATH-ját. Innenntől kezdve két forgatókönyvet tartok valószínűnek: vagy viszonylag gyenge (1.3$ alatti) EUR mellett ballag tovább felfelé, vagy az EUR elszáll újra 1.5$ környékére és a daxli stagnálni fog. Mivel Európa strukturálisan is egy balfék (magas adók, gazdasági bosszúhadjárat a britek ellen, korrupt dél és kelet-EU-i pénznyelők, erőltetett német atomexit), továbbra is alulteljesítésre számítok USA-val, sőt, a(z amúgy korrupt, de gyorsan fejlődő) BRIC országokkal szemben, tehát ha évtizedes távlatban kellene pénzt elhelyezni, akkor amcsi/fejlődő piaci papírokat keresnék. Egyedi sztorik persze lehetnek a daxban, sztem ezért érdemes inkább a jobb komponenseket egyénileg longolni, a lúzereket meg shortolni.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?