Tegnap jött a várt hiányzó fekete gyertya, de a forgalom szerintem túl kevés volt...Még mindig nem lehet kijelenteni, hogy jön a forduló!? Szerintetek?
jó reggelt
Hát én is dobni fogom nyitáskor amim van kár hogy vártam eddig pedig mindig megfogadom hogy csak day trade és ha 5% alá menne a veszteség minden érzelem nélkül dobom. Ezt ebben az esetben nem tettem meg. Stop szint nagyon fontos
Srácok! Nem szabad elkeseredni ilyenkor! Ha tudnátok én mekkorákat sz.ptam az TS04-gyel. Nem egyszer volt mínusz 30%-om volt vele. A leggázabb ügy meg az volt, amikor aug. 20-i hét előtt vettem pénteken. Szépen ment lefele, nekem meg a tőkém felfele, szerdára +30%-ban voltam! Azon a héten minden arra utalt hogy tényleg jön egy nagyobb korrekció. Gondoltam vagyok olyan merész hogy átviszem hétfőre( ünnep miatt ugye csüt. péntek zárva voltunk, külföld nem) nem történhet akkora fordulat, hogy az nekem rossz legyen! Hát persze....
Csütörtökön másfél százalékos dax emelkedés pénteken meg vagy kettő...Hétfőre a szerdai +30%-ból lett -15% és le is zártam...Ez egy rohadt nagy sokk volt és még nagyobb tanulság! Pontosan kettő: 1. ha nálunk szünet van másutt nem, nagyon kockázatos átvinni a cuccot 2. Certifikáttal főleg nem bátorkodunk és teszünk ilyet!!! A tőzsdén a 100%-ra biztos tipp 99% százalék, hogy nem jön be!
Tanuljatok belőle!
Ez az TS04 már rest in peace! A Dax még emelkedni fog ebben a pár napban, felesleges tartani, nagyon nagy a kockázat már, és biztos vagyok benne, hogy lejárat előtt ki is ütik! Akinek még van szórja ki a francba és legközelebb tartsa be azt a fránya STOP LOSS-t, mert azt sem hülyeségből találták ki...én már megtanultam! Certiknél használata főleg kötelező!!!!
Mindenkinek az eddiginél sikeresebb és óvatosabb kereskedést kívánok!
Na elmondhatom, hogy ez nekem a tözsdéről a legnagyobb lecke volt, amit eddig megéltem! A zárónál dobtam, mondván nagyon közeli a kiütés és ha az bekövetkezik, akkor 12 napok bucsuzom a megmaradt kis tökétől! Végül eredmény 54 % bukó! A legnagyobb baj az, hogy 1500-nál éreztem, hogy ez nem jó vonat át kéne szállni, de az érzelmek közbeszóltak. Ez volt az a hiba amiből tanultam! Minden grafikon az elenkezőjét mondta, sőt még a hirek is! Viszont ezt úgy érzem, most megtanultam! :)) Végiggondolva 10 nap alatt már rég visszajött volna a 300 ft bukó ha 1500-on zártam volna, de így csak papiron volt lehetőség játszani.
Örök igazság, hogy mindenki a saját kárán tanulja meg ezeket a dolgokat, de azért remélem más okul belöle! (csak ezért írtam le)
DAX DAX DAX