A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Nincsenek csendben, csak nem olvasol híreket. 😀 Inkább lesz az, hogy ami ellen nem tudnak harcolni, annak az élére próbálnak állni. Ráépülő szolgáltatások stb.
Amiket említesz mindent fel lehet húzni btcre is, kell egy puffer aztán máris lehet visszafizetni is. Az lehet, hogy a sebességet meg a költséget akarják megteformálni, de nehezen tudom elképzelni hogy a növekedő LN hálózatnál gyorsabb, olcsóbb legyen. Ugye kb. ez azonnal utal és fillérekből se. Ráadásul decent módon. Ezt mi tudja még szted? Érdekelne..
Azok álomvilágban élnek, aki azt hiszik a bankok olyan könnyen megadják magukat. Szerintem jócskán benne van a kezük az ármanipulációban is. Amint meginog a gazdasági erejük, nyomást gyakorolnak a politikusokra és van az a pénz, hogy számukra előnyös törvényeket hozzanak. Elég lenne egy jó kis adócsomagot összerakni és meg is folythatnak bármit. Lásd nyugati étkezési utalványok. Az intézményi befektetők is valahogy csendben vannak. Ja, eltűnt az újdonság varázsa!?
Ne olvasd! Az INLOCK nem egy decentralizált projekt, soha nem is volt az. Az INLOCK
egy pénzügyi szolgáltató, ami ‘üzemanyagként’ használja fel az általa
kibocsátott erc20-as tokent.
Megbízhatóság: elég tág fogalom. A blokklánc megbízható. A jelenlegi szereplők közül sokan kevésbé. Számos példa volt az elmúlt hónapokban, ahol nagyobb összegek úsztak el. Részben a megbízhatósághoz tartozik az is, hogy baj elesét is "ujraéleszthető" legyen. Elveszett bakkártya, vagy elveszett tárca. Elvesztett pinkód, vagy elvesztett kulcs a tárcához. Öröklés, stb. Erre épülhet egy "iparág", de most még macera, kockázat. Rugalmasság is kérdéses. Paypal, Alipay, bankkártyák, stb. Vásárlói védelem terén a BTC nyomukba se ér. Mondjuk nem megoldhatatlan néhány új szereplővel ez sem. A lehetőség adott, a kérdés, hogy kik fognak ebben "dönteni". A tömeg, vagy néhny nagy. Meddig lesz még meg a BTC varázsa, ami a hypot kiváltotta? Már nem akkora újdonság. Egyéb fintech cégek is a fizetéseket akarják sebeség és költség oldalról megreformálni. Mi marad a BTC-nek előnyként pár éves távlatban?
Hát még párszor el kell olvasnom, hogy megértsem mit csinálnak, pedig egy éve követem őket, de most már elvesztettem a fonalat. 😀 Grat nekik, top projektek közé tartozhatnak hamarosan.
300M nem nagy összeg, ettől jelentősen nagyobb értékű BTC van "alvó" tárcákban, szóval a kínálat simán pótolható (persze ehhez eladók is kellenek). "Keresleti oldal viszont nagyobb lesz jóval az elterjedtség növekedése miatt, intézményi pénzek addigra simán elterjedhetnek" Na ez szerintem mindkettő kérdés. Az intézményiek szerintem nem erre fognak jönni (bár miértr ne, van forró pénz bőven), illetve én nem látom azt a praktikumot, ami miatt nagyon terjedhetne. Miért nem a többi, stabil coin lenne a befutó? Egy gonddal kevesebb. A decentralizáltság és függetlenség pedig "békeidőben" inkább teher, mint előny. De én a saját hétköznapjaimból indulok ki, a világ meg nagy.
A többi sem lesz egyszerűbb, ha pedig ugen akkot btcre is megcsinálják. Itt kb a fogyasztható felhasználásról van szó, megoldják. Megbízhatóság, rugalmasság sztem adott.
Pedig sokat számít, az 100 nap alatt 300 M és ugye naponta többször is adhatják vehetik ezt az összeget. Plusz a spekák is erre várnak sokan. Ugye kevesebb esik majd ki mint legutóbb kínálati oldalról (fele), keresleti oldal viszont nagyobb lesz jóval az elterjedtség növekedése miatt, intézményi pénzek addigra simán elterjedhetnek. Lesz ott valami..
"akárhogyis a mindennapi használatban egyszerűnek és megbízhatónak kell
lennie. nem az árfolyamnak kell forradalminak lenni, hanem a
megbízhatóságnak,rugalmasságnak, egyszerűségnek, a techológiának
magának." Maximálisan egyetértek. És szerintem ez az a terület, ahol most nem áll túl jól. Lehet, hogy a legismertebb és legrégibb coin, de ez sem garancia semmire. Ez nem egy mobil operációs rendszer, itt szerintem nincs akkor "belépési korlát" az újak előtt. Mert egy átlagos földi halandónak a BTC nem biztonságos és nem egyszerű.
A múlt nem garancia semmire, ez így van. Nem igazán értem, hogy miért lenne a felezésnek olyan nagy hatása. Ha jól számolom, mostani árfolyamon kiesik napi 3 M USD értékű BTC. Ez azért annyira nem sok. Ez a napi forgalmakhoz és a teljes kapitalizációhoz mérten nem meghatározó. NEM ez fogja meghatározni a jövőbeni keresleti-kínálati viszonyokat. A bányászoknak biztosan nem lesz jó. Vagy kiesnek többen közülük (hogy csökkenjen a nehézség), vagy meg kellene indulnia az áfolyamnak felfelé. Esetleg is-is.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046