én fordítva voltam, tényleg kurva szar volt, ráadásul mint írtam broki tanács, na azóta broki kizárva, azóta is, én nekem két milla van TBSZ-en azzal akarnék, de általában azzal korán lépek és rá kell kompenzálnom további pénzzel, én a pénzem 3 részre osztottam, bár egy számlán van az egész, az első a tbsz, aztán még esetleg ráduplázok, de a harmadik részhez nem nyúlok, viszont nekem egy számlán van minden pénzem, kis papírt én nem veszek, nekem ez is alapszabály, tcomot gondolkoztam, nekem az is kispapír, de látod megint csak otit vettem, kíváncsi vagyok h bejön-e h oti fel, de figyelem a tcomot.
Én csak kicsiben játszom. Össz 500k van a piacon, de szeretném kinőni magam :)
Sajnos az élet úgy hozta, hogy ennyi amit be tudok fektetni. Egy szabályt az elején megszegtem: Ez a pénz fájna ha lenullázódna. Nem a megélhetésünkre kell, de sokáig "sakkoztam" a családi pénztárcával, mire el tudtam különíteni. Ezt arra szánom, hogy megtanuljak egy másik szakmát,: a Tőzsdét.
Szóval 500k indulásképpen, majd szeptember végére csináltam belőle 615-öt. (KEG rally és pár OTP, Ricsi long) Pannergy befekteve, és nem realizáva már 700k közelében volt a számla november elejére. Nem is olyan rossz 2 hónap alatt.
A történet innentől nem olyan fényes PE beragadva és 100k bukóban eladva, majd a DAX short vitt el 130k-t, és pár apró, de együtt sok bukó. Most 400k-val indítom az évet.
Sokat tanultam a bukókból, és az a szerencsém, hogy először nyertem, és azután vesztettem. Fordítva nagyon nehéz lenne felállni.
tényleg szép pluszban vagyok én 2008-ban kezdtem újra tőzsdézni amikor annyira leindult minden addigra mínusz 600000-rem volt a tőzsdén meg egy másik 600.000 mínusz, de az nem a tőzsdén keletkezett, ez egymillió kettő mínusz ezt visszahoztam, sőt kb 600.000 pluszba vagyok mostanra, amiből felét elszámoltam az évek során a mínusz pénz inflációjára, elmaradt kamat, reálisan kb 300.000 pluszban vagyok, stratégiám: szigorúan saját részvény, vétel akkor ha az én elgondolásom szerint olcsó valami általában mol, oti, ha ellenem megy kiülöm, esetleg ráveszek. Régen a bukó egy része napi volt, ezt azóta soha, illetve a bróker tanácsára vett részvény, de ez még 1997-ben volt, képzeljétek el h 1997-ben újságíróként dolgoztam és így ismerkedtem meg a tőzsdével, írtam róla egy cikket aztán visszamentem h szeretném kipróbálni, kérdeztem brokit mit vegyek, momdja rábát, sose feledem 3500-ért, azóta se volt annyi, utólag gondolom eladta nekem a sajátját Aztán láttam h ennek fele se tréfa, valamennyire hatszáz minuszig visszajöttem és kiszálltam és 2008-ban szálltam vissza újra, fél éve van netbrokim, azóta a havi száz megvan, de egyre óvatosabb vagyok, hisz én csak a bukót akartam vissza, viszont elég sokat napi szinten órákat foglalkozok a tőzsdével.
Kíváncsian várom a folytatást, most 430 db otp van 5030-ért longra számítva, alapvetően longos beállítottságú vagyok, viszont hatival eddig csak sortoltam.
Természetesen nem szeretném elárulni. Dumberrel ellentétben Én csak ritkán szeretnék poziba lépni és trendszerű kereskedést kívánok folytatni.
Az eddigiekhez képest emelni szeretném a kontraktus számot is.
Nagy volatilitású kereskedési periódus előtt állunk, most kicsit kivárok a pozi felvételével. Tervezem nyilvánosan is publikálni a felvett pozikat, hasonló eredményekkel mint Nyilasi mester:)
Ha ezeken aggódsz akkor játsz bess-re, és hagy a long pozikat.
Csak NE aggódj, mert abból nem sok pénz lesz.
Egyébként Neked is jó a stratégiát, mert pluszban vagy, hogy mennyire az utólag lényegtelen. Ezen már ne filózz. Az elment egy új jön. Inkább sok kicsi, mint egyszer nagyot bukj.
Emlékszem, :).
Ne aggódj! A mostani startégiámmal azt és is be***tam volna, de 1 óra múlva újranyitási jelet generált, így csak egy picit maradtam volna le róla.
Egyébként nekem az volt a legnagyobb nyereményem a piacon (100 eFt egyben ), amit utánna részben vissza is adtam.
bocsánat véletlenül kétszer ment el, szerintem a legnagyobb gáz h a tőzsdén amúgy sincs semmire recept, de amit a bét művel április óta arra szavak sincsenek, erre írtam h olvashat az ember bármit, de a mostani béten nem biztos, sőt biztos h nem tudja kamatoztatni, ebben a környezetben az ember alapból is túlzottan óvatos lesz, én ezért is zártam túl korán a poziaim mostanában, és ezért nem merek belépni mikor kéne, azt gondolom h oké balu lépj mert olyan a szitu, no de mi van ha megszólal színgyártó v elkezdik adni a nyugdíjpapírokat?
egyetértek veled, én szerencsére pluszban vagyok, de sokkal nagyobban is lehetnék, igen ha érzed h lépni kell lépj és nem szabad se bedühödni, se bepánikolni ha ellened megy a piac, csütörtökön vettem otit 5030-on kíváncsi leszek, hati érdekes kb 3 hónapja kezdtem vele foglalkozni, eddig csak nyertem vele összesen 60.500 ft-ot tisztán, viszont jóval többet nyerhettem volna, talán emlékszel h a legútóbbi nagy beszakadás előtt, pont előtte zártam a sort pozit, csak az jóval több lett volna mint egyben az egész eddigi, viszont ezzel együtt tartok a hatitól, csalós, vigyázni kell vele, nagyon jónak tűnik elsőre, de sokkal veszélyesebb sztem mint a promt részvény.
egyetértek veled, én szerencsére pluszban vagyok, de sokkal nagyobban is lehetnék, igen ha érzed h lépni kell lépj és nem szabad se bedühödni, se bepánikolni ha ellened megy a piac, csütörtökön vettem otit 5030-on kíváncsi leszek, hati érdekes kb 3 hónapja kezdtem vele foglalkozni, eddig csak nyertem vele összesen 60.500 ft-ot tisztán, viszont jóval többet nyerhettem volna, talán emlékszel h a legútóbbi nagy beszakadás előtt, pont előtte zártam a sort pozit, csak az jóval több lett volna mint egyben az egész eddigi, viszont ezzel együtt tartok a hatitól, csalós, vigyázni kell vele, nagyon jónak tűnik elsőre, de sokkal veszélyesebb sztem mint a promt részvény.
Másfél év után visszatérek az alapokhoz, és egy rém egyszerű stratégiával fogok kereskedni az éven.
Legfontosabb az önuralom és hogy ne akarjak egyfolytában poziba lenni.
BUX1112
Vajon ,hogy indul az év?December végi beszűkülésből esés tovább vagy esetleg 2011 már emlkedéssel indul?