Nem tudom pontosan megfogalmazni, mert hol ez, hol az. Hírek/benyomások, chart ,a kereskedés képe, az én aktuális világképem, egy-egy instrumentumban lévő pillanatnyi momentum, lehetőség. A lényeg hogy csak akkor lépek amikor ezek összeállnak egy sok érvvel igazolható elképzeléssé. Ha van 3-4 érvem arra, hogy valami el fog mozdulni vmerre, akkor meglépem. Nem nagyon tudom elmondani, mert minden belépés más.
hmmm ez érdekes, és a megérzéseidhez mik az inputok? például a napon belüli mintához a tick chartot nézed vagy az órást? vagy összefüggéseket külfölddel?
mert nekem is az a véleményem, hogy a TA, legyen akármilyen bonyolult elliot elemzés, vagy csak a trend-támasz-ellenállás nézegetése, főleg csak arra jó, hogy valamivel alátámassza az ember véleményét a piacról, és így plusz önbizalmat adjon. Tehát csak másodlagos.
Megírtam már lejjebb, hogy idén jobbára intuícióra trédelek. Kíváncsi voltam, hogy az addigi tech alapon történő kereskedés és az egyszerű tapasztalati között milyen különbség van. Több éve dt-zek, és igenis vannak minták napon belül, amik nem kézzelfoghatóak, egyszerűen megérzéses "de ja vu" alapon működnek. Nem ész nélkül nyitok, ránézek azért a chartra is, de nem az az elsődleges. Az eredményességről meg annyit, hogy vannak idén tizes sorozataim is, azaz több mint tíz trade volt zsinorban nyerő. Ha még pozit is építgetnék sokkal jobb is lehetne a mérlegem, de messze az idei volt a legjobb félévem, egy szerintem nem egyszerű piacon.
Egyébként ma nem kartam nyitni, csak megnéztem Marketwatch címoldalát és csak negatív hírekkel volt tele, aztán oti nem bírt a 6100-al, a frank meg erősödni kezdett az euróval szemben. Ez csak elég arra a pár pontra a hatin.. (én is Randomos vagyok, 10 pont a költségem)
BUX1112
Vajon ,hogy indul az év?December végi beszűkülésből esés tovább vagy esetleg 2011 már emlkedéssel indul?