"Nem azért érdekes, mert közvetlenül használható volna mostanra (nincs evidencia, hogy a 2009-ben indult emelkedő trend végetért volna, hiszen az emelkedő 200 naposok fölött vagyunk, pár százalékra az éves csúcsoktól) , hanem azért, mert mutatja, hogy milyen hosszan tud pangani egy részvénypiac, nem mindig a trendelő mozgások uralják az indexeket, sőt. Annyiban tán hasznos, hogy a nagy beomló, nagy visszamászás minta után nem újabb nagy beomló szokott jönni, hanem pangás."
a másik meg, szerinte pont májusban, nyári ubiszezon előtt akarnának annyira venni?!... ha egy kicsit feljebb is tud menni, tuti ráadnak egy adaggal megint...
A meredekebb trendvonalad nem jól van behúzva, ez így csak egy feltételezett trend vonal. Ha szabályosan húzod be akkor kapsz egy három érintéses bizonyított emelkedő trend vonalat, ami már elesett és nem volt vissza tesztje.
És nincsenek a grafidon a vasárnapi gyertyák. A gyertya az gyertya, akkor is ha záró (béten) vagy vasárnapi. Ugyanolyan értékű, mint bármelyik másik.
Jelenleg sp naposon egy szép csökkenő csatornában mozog. Rsi és ADX is szépen mozog vele, mindkettő támogatja még a csökkenést.
A jelenleg érvényes trend vonal a mai nappal négy érintésessé vált. Tehát jelentős ellenállásként működik. :)
Ráadásul a rajzomban a meredekebb trendvonal elesett, egy visszateszt után elindult lefele az árfolyam, de most úgy tűnik, hogy a letörés falsnak bizonyul! Ez pedig előrevetít egy bull-t.. Nekem legalábbis.
Ebből is látszik, hogy mindenki másként elemez. Ez van. Lehet, hogy szigorú értelemben neked 5.17-en alj volt, számomra az egy massza 5.02 és 5.25 között, ahol is az utolsó alj 5.25-én formálódik. Ez csak abból fakad, hogy én távolabbról nézem a trendet, mint te. Mondjuk óráson aláírom, hogy csökken, de naposon számomra a trend emelkedő.. :) Kinek a pap, kinek a papné!
a kérdés vált e emelkedő csatornára.. mert snp csatitetőn van, de mondjuk dow jani, dax még nem.. innen elválik, hogy marad e a csatornában, vagy nekiáll emelkedni.. euro is csatit tetőn van, sőt kezdi átlépni, és valahogy csak nem akar esni... talán most...
Ezek nem immúnisak csak a részvény egy jó befektetés ezért kell most venni!! Most nem jó a short hiába írjátok be fél óránként. Én is shortolok ha itt az ideje. Két hete ment egy szép pakkom 24300 tól 22850 ig, de most long van.
...ezek odaát immunisak mindenre...megmutatták nekik az irányt...és veszik mind a bírka...nem gondolkodnak...
..ugyanígy jó adtra is képesek adni...ha úgy gondolják...
...már csak röhögök rajtuk...
...de legalább zártam a reggeli otp vételt...s úgy látom a mai hati shortokat is le kell zárnom, amíg nem bukó...a többi marad...bár hétfőn usa nélkül...hasonló nap lesz...
BUX1112
Vajon ,hogy indul az év?December végi beszűkülésből esés tovább vagy esetleg 2011 már emlkedéssel indul?