Topiknyitó: Törölt felhasználó 2010. 11. 28. 18:48

BUX1112  

Sikeres 2011-es évet kívánok mindenkinek.

Vajon ,hogy indul az év?December végi beszűkülésből esés tovább vagy esetleg 2011 már emlkedéssel indul?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2011. 03. 13. 13:17
Előzmény: #8858  hjanek
Ha pl. az Oti 5800-on nyitna, az a gap nem egy üres lufi lenne, hanem azért nyitna ott, mert akkor az lenne a fair értéke (az esf. pl. 1325-ön állna). Hullámképben beállt egy potenciális 1-2, 1-2 helyzetbe, eszerint teljesen valid módon jöhetne benne egy kitörő 3. hulllám, amit attól, h nem folytonos kereskedéssel érte el, nem töltene azonnal vissza, csak szépen folytatná tovább az útját. Akár tovább menetelve befejezné a 3. hullámot, majd korrigálna a 4.-el, tovább menne az 5.be, és onnan gigaforduló lefelé. Na ezután már egy pillanat alatt betölthetné a gapet.
Persze ez a feltételezett utolsó highba vivő hullám eltarthat egy hónapig is (ennyi ideig tartottak a bevezető leading diagonalok a kinti indexekben), csak én mindig szeretném siettetni a dolgokat :D.
Törölt felhasználó 2011. 03. 13. 13:16
Előzmény: #8854  szarvasvadasz
Köszönöm szépen a válaszodat! Én is így gondoltam, h nincs mese, bele kell erőltetni az impulzus számozást, amit persze megtehetünk (sárga számozás), de így a 4. és 5. hullám értékben és időben egyáltalán nem összeegyeztethető mértékű az 1,2,3-al. Nekem az volt idáig az egyik elképzelésem, hogy a hozzáillő timeframen is láthatónak kell lenni az 5-ös szerkezetnek, arányosnak kell lennie, tehát ilyesmit vártam volna (piros számozás): link
Így borzasztóan sebezhetővé válik a rendszer, mert az érték és időbeli aránytalanság lehetősége pluszban nagy terhet jelent az egyébként is sok képlékenységet/bizonytalanságot behozó elemek (pl. truncated fith, leading diagonal, stb.) mellett.

Idáig a hosszútávú számozásom teljesen a tiéddel megegyező volt. Most viszont az látszik teljesen egyértelműen, hogy lefutott egy impulzus amit te piros B és C között jelöltél, és mégis KORREKTÍV szerkezetű esés indult. Én is azt vártam, hogy ezzel bekerül az a C pont, és vége lesz az egész rallinak, de mégsem ez van most, nem indult impulzív esés. Közben megjött az egyik blogger rövidtávú Dax számozása is, teljesen egyezik az enyémmel, nem is lehet ezt másként számozni. 3-as szerkezetű korrektív esés, aztán 3szög, majd megint 3-as szerkezetű hullámmal indul tovább. Így az ebben a körben való 6000 felé indulást teljesen elvetem. link (az enyém: link )
Megnéztem a cash indexet volt egy egész napos oldalazása, ez valsz. egy utolsó esés előtti 3szög lehet.

Tehát hosszabb távra visszatérve szerintem így kell módosítani a számozást!: link
Eszerint piros B és zöld 1 között ugyanúgy leading diagonal volt a Daxban, mint a többi indexben! Ráhúzható. Ezáltal most jelölte ki a zöld 3-at, most fogja a 4-et, és jön a legutolsó 5-ös. Időben, értékben a legegyszerűbb várakozás rá, h ugyanakkora lesz, mint az 1.
Szétnéztem Danericnél is, és ezzel az ábrával végre tökéletesen szinkronba kerülne Dax az Snpvel! link
A mi buxunk is megcsinálná ezt az utolsó 5-öst, ahogy eddig rajzoltam, és utána akkora szakadás jöhetne, hogy öröm lenne nézni. Ez így nagyon frappánsnak tűnik nekem. Mit gondolsz?

Érdemes elolvasni a srác mostani írását (is), mindig jókat ír, mintha a saját gondolataimat vetné papírra. link Szépen kivesézi, hogy miért lehetett meg az alj az snp futiban. Időben, árban, felépítésben teljesültek az elégséges feltételek.
Azt se felejtsük el, hogy egy nagy leszúrás után 25 pontot (2%-ot) rallizott, nagy átlapolódásokat okozva.

Összefoglalva úgy sejtem, h minden index egy legutolsó high felé tart, amivel megjön a nagy fordulópont. Az igazi, hamisíthatatlan, 2008 októberéhez hasonló armageddon persze csak sokkal később lenne majd (utoljára pl. a fordulótól egy év kellett ehhez).
Ezzel azt hiszem jó időre mindent hozzátettem a témához amit tudtam.
hjanek
hjanek 2011. 03. 12. 23:18
Előzmény: #8845  Törölt felhasználó
1000 ponttal feljebb nyitó hati?
Nem tudom óriási eladási hullámba csapna az biztos. De jót tenne a longjaimnak.
De legyünk reálisak, nem maradna sokáig betöltetlen az biztos.
Moony 2011. 03. 12. 22:53
Előzmény: #8856  szarvasvadasz
Köszönöm ismét a segítséget, nagyon hasznosak az írásaid és sokat segítenek/megerősítenek a pozícióimban, elgondolásaimban.
Továbbra is azt mondom, hogy bár a forex a leg, de ha ilyen jól látod a daxot, snp-t, érdemes lenne ezeken is keredkedned, bár a múltkor írtad, hogy nem állnak neked ezek rendelkezésre.
További kellemes hétvégét!
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2011. 03. 12. 22:41
Előzmény: #8855  Moony
Szia, igen, szerintem még nincs készen a lefelé.

A második verzióhoz először is 6840 alá kellene zárnunk a jövő hét első felében. A napos és a hetes kép alapján jelenleg elképzelhető a második verzió is ~6000 környékére vagy alá (ezért nem vetem most még el).
Moony 2011. 03. 12. 22:22
Előzmény: #8854  szarvasvadasz
vadasz: akkor te is még vársz egy lefelé kört 6900 környékéig és a második verzió szerint pedig akár 5800 alá?
Hol dől meg az első variáció és válik biztosabbá a második? a 6850 környéki támaszt törve?
Köszönöm a segítséged.
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2011. 03. 12. 21:32
Összefoglaltam a csatolt d1 ábrán, hogy látom a dax futit, amely szinkronban van a pár napja jelzett célárakkal. Egyenlőre nem zárnám ki a piros hullámszinten az ABC verziót sem (ekkor fibo 38% alá kellene majd mennünk, onnan vissza fölé, majd ismét lendületesen le, összességében fibo 0% alá tartva). Ennek egyenlőre kisebb esélyt adok, csak jelzem, hogy ne vessük el.

A pink (5)-ös re vonatkozik a kérdésed, h1-en be tudom számozni impulse-ként.

link
Törölt felhasználó 2011. 03. 12. 19:48
Előzmény: #8849  Törölt felhasználó
ezexerint egynek igen, egynek nem :)
Törölt felhasználó 2011. 03. 12. 19:13
Előzmény: #8848  Törölt felhasználó
Én mérnök vagyok,de ez nem releváns.Míg a technikai elemzés 99%-ban releváns.Ami annyit jelent, hogy jobban meghatározható a ki és beszállási pontok.Ezért első körben kiszállok 21800-nál majd ha relevánsan átviszi a 21700-at akkor beszállok mondjuk 21300-nál és kiszállok aljánál ami ha jól tudom 205xx something.
Moony 2011. 03. 12. 18:22
Előzmény: #8850  Törölt felhasználó
Az hogy lehet, hogy szombaton esett a dax e szerint a link szerint?
Nem teljesen értem, valaki magyarázza meg, mi ez :)

link
Törölt felhasználó 2011. 03. 12. 17:30
Én mérnök vagyok,de ez nem releváns.Míg a technikai elemzés 99%-ban releváns.Ami annyit jelent, hogy jobban meghatározható a ki és beszállási pontok.Ezért első körben kiszállok 21800-nál majd ha relevánsan átviszi a 21700-at akkor beszállok mondjuk 21300-nál és kiszállok aljánál ami ha jól tudom 205xx something.
Törölt felhasználó 2011. 03. 12. 17:09
Egy mérnöknek nem áll a haja az égnaek TA-től.
Törölt felhasználó 2011. 03. 12. 16:08
Előzmény: #8766  Törölt felhasználó
Egy mérnöknek a haja égnek áll a technikai elemzéstől. :)
Törölt felhasználó 2011. 03. 12. 14:48
Előzmény: #8846  Moony
A legoptimálisabb tényleg az lenne, h ha jönne a lekör, és szerdán nyitásra minden visszatérne arra a szintre, ahol zártunk, és onnan menne minden egyszerre fel, így nem szívná meg senki, de láttunk már két napos ünnep után vicces dolgokat történni :)!
De lehetett már ez akár is az alj!
link
link
A 4 órás Ichimoku felhő alá is bekarcolt snp, ha folytatódik a trend, akkor csak kevés időt tölthet alatta (lásd nov. vége).
Moony 2011. 03. 12. 14:29
A bux lehet, hogy fordult már, de daxnak tényleg van még 1 le köre, snpnek szintén, ami nem feltétlenül zajlik le már hétfőn.
De a jövőhéten én is tervezek dax longba állni 6900 környékén.
Törölt felhasználó 2011. 03. 12. 14:05
Sztem eléggé kamikáze akció volt shortokat meghagyni (esetlegesen még nap végén ráadni) a jövő hétre. Megtörténhet az is, hogy a hati 1000 ponttal feljebb nyit, oti 5900 alatt vhol, stb.
Mindig van egy pont, amikor egy korrekciós időszak véget ér. Onnantól viszont nem oldalazás jön, hanem kitörő erejű trendfolytató impulzus. Ez a bő egy hónapos korrekció nemcsak időben, de értékben is teljesen elég volt nálunk. Buxnak 21760, otinak 5350 lett volna az ideális szint (ahol w egyenlő lett volna y-al). Egyik kicsit lentebbről, a másik kicsit fentebbről fordult, de a szintek teljesítettnek vehetők. Nagyon frappáns volt ez a kis leszúró tüske, tökéletes helyen, tökéletes fordulós jelzés. Egy eső időszak végén réssel lenyitni, majd egy bomba nagy marubozuval befejezni, ami ráadásul bullish engulfing alakzatot is eredményez (otiban keményen, buxban pár pont híján), sztem ez elég egyértelmű fordulás. (Amennyire persze "egyértelmű" lehet vmi. a tőzsdén.)
Valsz. minden index ezt a wxy korrekciót csinálja, és elképesztő, h a Bux MINDIG elöl jár! Már akkor keményen beadták, amikor Snp-n még csak egy barátságos kis 3szögecske látszott kialakulni. Aztán Usa követett minket.
Itt egy kis ábrácska, h mi történik általában azután, h befejeződik egy korrekciós szakasz:
link
Ha lesz még némi esés kint, akkor megúszható a bomba magasan nyitás. Daxban 6900 lenne az ideális célár, de akár meg is fordulhatott. Sejtésem szerint Snp is detto. Vagy fordult, vagy lesz még benne egy leesés.
Atomrobbanás, hasonlók nem számítanak.

/Vadász, még mindig nincs tipped, h mi történhetett a sárga karikámban :)? Miért volt 3-as szerkezetű??/
Sarpac
Sarpac 2011. 03. 12. 11:59
Előzmény: #8840  Törölt felhasználó
Természetesen majd erre is 2-3-os rally lesz ahogy szokták! :D
Moony 2011. 03. 12. 11:48
Előzmény: #8841  Törölt felhasználó
Az a heating oil és nem a crude oil.
yossarian78
yossarian78 2011. 03. 12. 11:45
Előzmény: #8839  Törölt felhasználó
"A válságadó kivezetése utáni időszakra"
Na ez a kérdés, hogy ez mikor lesz?
Az állam egykönnyen nem fog tudni leszokni erről a "könnyű" pénzről.
Törölt felhasználó 2011. 03. 12. 11:41
Előzmény: #8840  Törölt felhasználó
A kieső energiát valamivel pótolni kell.

Szén esetleg gáz illetve OLAJ tüzelésű reaktorok előnyben.

Topik gazda

aktív fórumozók