én már tegnap megtippeltem ezt cimballi oldalán.... azaz, ha kereskedési időben nem sikerül beverniük, akkor otc-n löknek rajta egy nagyot lefelé... bár lehet a spanyol leminősítésnek is van köze hozzá...
Most sok rossz hírt zúdítottak ránk, de lássuk be a magyar piacot csak néhány százalék mértékéig tudják leütni.
Remélem a nagy pánik közepette jó Telekom beszállót alakítanak ki a büfik.
Mol korrekciózik erőteljesen de nem vészes a kép, Richter is eshet 3-4%-ot , de már nincs sok hely egyelőre, Telekomra már ráfér a korrekció. OTP-vel meg azt csinálnak amit akarnak.
..ma zartam a hati sortjaimat,hogy holnap feljebbrol nyithassak a hetvegere ujabbakat.Fa hetvegen,marmint penteken, nem lesz vilagvege akkor soha...:-)
Fél éve is ezt mondtam amit ő, és tartom is!
FED-nek semmi esélye arra, hogy a likviditást visszahívja a nélkül, hogy a részvénypiacok és kötvénypiacok össze ne omolnának! Nincs rá módja!
Köszönöm a drága ellendrukkereknek, de a Bux shortom jól érzi magát... sőt egyre jobban...
Kíváncsian várom a folytatást, azaz, hogy sikerül e hatalmas nyerőben kényszerlikvidálnom a pozíciót..;-)
Hajrá Mo., Hajrá Magyarok!
drágám: arany, ezüst, urán bányacégek, illetve farm cégben.
Még gondolkozom, hogy napenergia cégbe tegyek, mert olaj 100$ felett van, de le fog esni sztem, így későbbre halasztom.
"Most kell menekülni a részvényekből és a kötvényekből?
2011. március 9. | 20:45
A legendás befektető, Bill Gross egyik legfontosabb alapja, a Total Return Fund leépítette teljes amerikai államkötvény állományát - írja a ZeroHedge blog. Bár nem tisztázott, hogy mi az információ forrása, mindenesetre egy ilyen lépésben lenne logika a Pimco vezérigazgatójának nyilatkozatai alapján, Bill Gross ugyanis rendre hangoztatja, hogy túlértékeltnek tartja az amerikai államkötvényeket - írja a CNBC.
"Az államkötvények piaca talán a leginkább túlértékelt a kötvénypiacokon" - mondta Bill Gross. Az, hogy hegde fundja megvált az amerikai államkötvényektől, arra utalhat, hogy a legendás befektető várakozásai szerint nem lesz a jegybanki kötvényvásárlásoknak (quantitative easing) újabb fordulója. Gross egyik márciusi, a befektetőknek szánt levelében megfogalmazott véleménye szerint pedig "ki fogja vásárolni az államkötvényeket, ha a Fed már nem?".
A ZeroHedge értesülései szerint az alap államkötvény állományának értékesítésére januárban került sor, a befolyt összeg pedig egyelőre nem került befektetésre, amit az mutat, hogy az alap készpénzkitettsége 54,5 milliárd dollárra ugrott a korábbi 11,9 milliárd dollárról. A hírek szerint ez a készpénzállomány rekordot jelent az alap történetében és az államkötvény súlya sem volt ilyen alacsony 2009 januárja óta, vagyis mielőtt a Fed megkezdte volna a kötvényvásárlások első körét.
"Ha Bill Gross, aki a leginkább tudhatja a Fed következő lépéseit, úgy gondolja, hogy nem lesz több jegybanki kötvényvásárlás, akkor valóban itt az idő, hogy meneküljünk minden eszközkategóriából - a kötvényekből és természetesen a részvényekből" - írja a ZeroHedge szakértője. "
na a végén kiderül nem tart júniusig sem a kánaán, nem marad már senki aki venné az rv-ket csak alexkidd meg deral, majd ők longolnak kitartóan a végtelenségig.. :)))
én csak a short irányt játszottam meg, vagy 4x nyitottam rá dow 12220 felett.. és hozott 30-80 pipeket..
matek? gondolom meghúztak belőle, azért nem érted...
mindamellett tegnap zárás óta elég szépen elsávozott összesen 1312 és 1324 között.. hol széles sávban hol szűkebben, mint a mostani órákban.. nem adtam össze eddig, lehet nem lenne meg az 500, de 300-400 felett mindenképp...
Ebből az alakzatból igen nehéz következtetni, hogy az eddig kialakult trend folytatódni fog, vagy esetleg megfordulni, mindazon által az esetek többségében el lehet azt mondani, hogy a trend folytatódását valószínűsíti."
BUX1112
Vajon ,hogy indul az év?December végi beszűkülésből esés tovább vagy esetleg 2011 már emlkedéssel indul?