Szerintem is maga a BIF az eladó és a vevő is. Valamiért nem akarnak magasabb árfolyamot pillanatnyilag. Kérdés: miért? Mi van a háttérben? A cég tele van kp-vel és hitelkeretekkel.
Sziasztok! Egyetértek, hetek óta folyik 310-en a majdnem napi rendszerességű 40K-s vétel és az eladói oldal is biztosított. A pénteki 317-es nyitó után 310-ig hamar kitömték a vevőket, úgy tűnik folyik tovább az előző hetek története, amiben a vevő és legnagyobb eladó vélhetően nem független egymástól, de lehetséges hogy ugyanaz. Ennek a pontos mozgatórugóját jó lenne ismerni. Talán csak árfolyam karbantartás-rögzítés történik? Vajon mikor engedik tovább emelkedni?
emlékszem, amikor tavaly év végén belevettem 2000en és utánna elengedték az árfolyamot, magam is meglepődtem, hogy az iceberg kiállt...régi szép napok :)
Igen, ezt nem tudjuk, mennyi a kamat, de ha ingatlan beruházásban mondjuk 8-10% profitmarzs elérhető bérleti díjból és 2,5% a kamat, akkor még bőven jó. Nyilván ez nem túl professzionális számolás. A Unix 4%, az vállalati kötvény volt, ez a hitel annál tuti olcsóbb, már csak a jó kapcsolat miatt is. ;))
A hitel valóban nem ördögtől való. A kamat mértéke a lényeges. Mit is írtak? Mennyi??? Az "ingyenpénzek" világában az hogy 1-2% vagy rosszabb esetben 3-4% az a nagyon nem mindegy ám. Pláne milliárdos tételeknél. UNIX ma pl 4%-on ment el a kötvényprogram keretében...
nyilván, gondolom a cég olyan beruházásokat hajt majd végre ebből a pénzből, amelyek hozama meghaladja a hitel kamatköltségét. Általában így lehet fejlődni. Sőt, sok esetben még akkor se éri meg kifizetni valamit kp-ben, ha megvan rá, csak kellően alacsony legyen a kamat. A hiteltől nem kell félni, csak okosan kell felhasználni.
BIF tulajdonosok topikja