Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Erste certi elérhető számomra erre a célra (erstés vagyok) vagy mást ajánlasz? Az otp-t shortoltam 2020 ban certikkel, nyertem vele, de azért nem egy életbiztosítás (kritikus helyzetekben nincs árjegyzés). Most az időm is kevesebb.
Volt egy kisebb köröm Apple-ben. Most full cashben várok jó beszállási pontokat, pl olajosokban, ha 70 $ környékére szakadna az olaj. Viszont jó lenne, ha a dollár nem esne 390 alá tartósan.
A garnélarák ugyanez: gyorsfagyasztott, tehát még el kell készíteni: tavaly karácsonykor 7-8000 huf/kg, most 18 500 huf. Persze, túl lehet élni nélküle, de azért nem csak árstoppos krumplis tojást ennék egész évben.
De most komolyan...., mi még elviccelgetünk itt. Ám a mami akit említettem a 31ezres segély, vagy leszázalékolt valamivel. Nem fog nekik menni a csirkefarhát kommandó! Nem panasznakodik, szégyenkezik a nyomorúságában. Orbánról meg azt hiszi, ha nem ő lenne akkor gyurcsány és akkor neki vége! Orbán nem véletlen butítja a népet tudatosan. A fiatal értlmiség jelentene veszélyt rájuk. . Január-februárban majd veszek két szép nagy egész libát. Aztán lesz füstölt liba mell, ludas kása, töltött libanyak, konfitált liba comb......ha tudnátok ezek milyen finomak! Még a végén jöttök hozzám vidéki fórum talira 😉😉 Régen karira csináltam. Vagy vadkacsát sütöttem, ami oly pici, hogy mindenkinek egy egész volt a tányérján :)) Hat-nyolc féle süti, hájas kifli, mézes krémes, zserbó, puszedli, kosárka, beijgli....a flódni egy könnyített újra gondolt változata......de jó volt! Fárasztó, de jó. Szeretnék már valakire sütni-főzni!- A négylábú kosztosaimon kívül.
Megint megy a SZEP kartya all in, az majd lehuti az inflat… Nagyon remelem, hogy lesz karacsonyi akcioterv is, mondjuk a decemberi munkaberek SZJA mentesek lesznek.
Igaza van stolznak, itt már beindult a totális inflációs spirál, ez már képtelenség megállítani. Meg valljuk be, nem is akarják... Egyelőre. De előbb utóbb csirkefarhátkommandó nekik fog menni.
Illetve tegnapi döbbenet: márciusban rendelgettem egy helyről 2személyes tálat 6500 pengőért. Jó fél évvel később 10500+500 szállítás tök ugyanonnét, tök ugyanaz a kaja. Akkor mennyi az infláció évesítve? 8 hónap alatt 80%...
Backtest és ami mögötte van