Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Én ezt írtam több hónapja is. Túlbecsülöd a magyar társadalom képességeit. Szinte mindenki félti azt a kevés valamit, amije van. Pont tegnap hallgattam egy jó podcastot: egy társadalmi kutatásban az jött ki, hogy drámaian romlott a szociális érzékenység, főleg a kistelepülési szegmensben. Ez is beleillik abba, hogy itt komoly változás nem lesz, csakis további szellemi és társadalmi romlás.
A keresletben van a kulcs. Ár-bér spirál alakult ki. Ennek megfelelően pedig ,,normális", amit látunk, hogy itt drágábbak bizonyos termékek. A kiegyenlítődés majd végbemegy az eur/huf kereszten. Magyarán addig értékelődik le a forint, amíg egyensúlyba nem kerülnek az árak. Ergo infláció és gyenge forint várható...
tucatszám látom a tiktok videokat kinti ár jelentésekkel, főleg kenyér, tojás, pick! szalámi, nagyon át vagyunk verve, hiába, az importőr, nagyker, kisker tulajnak is kell az új autó. szarháziak.
Roviden: Ha van rajta (ar)sapka azert, ha nincs rajta (ar)sapka, akkor meg azert…jo, azt is tudom, hogy a vasarloero paritasunk a kanyarban is eloz! Eljen a PART!
Árhivatalt kér a nép. Csikós-Nagy Bélát pedig posztumusz ki kell tüntetni mondjuk egy Széchenyi-díjjal, és egyúttal a FIDESZ tiszteletbeli örökös elnöke lehet.
kb egy hete beírtam, Tihany 7 ezer/kg, francia 3,2 ezer. És a franciában nincsenek éretlen darabkák. trapi 5 ezer, szeletelt francia keménysajt(!) 7 ezer. Abszurd a köbön.
Nevetséges ez az egész. Befixálják az árat aztán nem lehet kapni. Hetek vagy talán hónapok óta hiába megyek a henteshez, nem kapok combot. De legalább hatósági árasan nem kapom. Lehet így trükközni, mert ha nincs, de benne van az inflációs kosárban, akkor simán csökkenti az inflációt. Szóval lehet csinálni 1 számjegyű inflát úgyis, hogy közben nem lesz se tojás, se disznócomb és minden más 30%-al lesz drágább...
Backtest és ami mögötte van