Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
No, akkor az ígért konklúzió röviden: Hosszútávon jobban megéri a nagy TP (take profit) értéket használni, mint kicsit. Vagyis a sok kicsi nem biztos, hogy sokra megy. :D És igen, tudom, hogy ezer sebből vérzik a fenti mondat. Természetesen bizonyítani nem tudom, csak egy sejtés. :) De igyekszem majd megmagyarázni, hogy szerintem miért van így.
Amilyen nagy üzlet, olyannyira piszkos is. De az igazság az, hogy ők is csak mennek a piac után, lásd a 2008-as válságban nyújtott teljesítményüket. Na persze, aki fizet, azt minősítjük, függetlenül :D
De elég csak megnézni a mostani Mo-gal kapcsolatos véleményüket. Ha ez meg az lesz, vagy nem lesz, akkor lehet ezt, vagy azt lépjük. De még ez sem biztos. :D Könyörgöm, mondjuk 1 évvel ezelőtt, vagy fél éve nem láttuk a folyamatokat?
Persze, ebben egyetertunk. Arra szerettem volna utalni, az elozmenyek ismereteben rohej, hogy ezek a fizetos intezmenyek meg minosithetnek. Ezzel nem a koleszos brigadot vedem, mert jo lenne, ha belebuknanak, de megint mi fogunk copni…
Jó lenne, ha leminősítenék befektetésre nem ajánlottra. Nyomnék egy kövér bux shortot, mert ugye egy csomó alapnak ki kellene táraznia. Utána meg lehetne olcsón venni OTP-t, arra spekulálva, hogy visszakerülünk befektetésre ajánlott kategóriába.
A probléma csak ott van, hogy a szabályozások okán jó néhány alap nem hagyhatja figyelmen kívül és így bizony az ő súlyozásaik rád is kihatnak. Vagyis ez a farkába harapott kígyó esete. Végül nem tudod nem komolyan venni. Függetlenül a minősítés igazságtartalmától, de jelentős pénzmozgást indukálhatnak.
Minden tiszteletem a tied, ezt jol tudod, de ezeket a hitelminositoket komolyan venni pont olyan, a leggitarozas. A Lehmann bedolese utan, szerintem mindegyiknek szepen vissza kellett volna adni a mukodesi engedelyet es non profit modon mukodni tovabb.
Backtest és ami mögötte van