Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
De hogy tőzsdézzünk is: . Az arany ezüst váltó jellemzően 75, most viszont 91. Tehát aki akar aranyat tartani, venni, lehet jobban jár az ezüsttel. Ha csak 80-ig felmegy a szorzó, eladni, majd azon nyomban aranyat venni belőle. Így bárhová is megy az arany ára, úgy lesz a bekerülésid, mintha a jelenlegi ar alatt 12%-al vetted volna. Tegyük fel 2%elmegy....a tranzakcióra, így is -10% . Azaz:1530$ lenne.....ha a nyolcvanas szintig lemegy. És le fog menni, hogy mikor? Nem vagyok jós, de nem 5-10év, hanem max 1-2évvel is sokat mondtam. . Ha nem erthető, szóljatok, kérdezzetek! Még mindig nem erősségem a fogalmazás 😔
Kissé nem idevág, de majdnem: Néztem hétvégén a mobilgarázs, meg bármiféle tároló árakat. Kéne nekem a költözés miatt. Arra jutottam, hogy 6-800e. alatt semmit nem tudok venni. Viszont a faluba, van olyan régi ócska ház cca 800-1millióért, amiben tudnék tárolni. Fűtenem nem kell, víz se kell. Fúrt kút jellemzően van mindenütt, plusz egy nagy telek! Így megoldódna a tárolási gondom. A telek minimum 1000nm, vagy duplája. Ha csak gyors növésű energia fával ültetem be, az is jó.
A bernovekedes ebben az esetben azert csaloka, mert az esetek nagy reszeben a kis falvakban vagy varosi hatarvidekeken elo norveg cserediakok kuliznak 40 fokban…
Amelyik cégnek ilyen gépei vannak, azok mind gabonatermelők. És a kormányzat ezt támogatta folyamatosan. A magyar mezőgazdaság mindenkori problémája, hogy ,,búzában" gondolkodik. A zöldséget termelők java része pár hektáros gazdaságban tevékenykedő cég, akik viszont a magyokhoz képest lóf@sz támogatást nem kaptak...arról nem beszélve, hogy a zöldség termesztés nagy élőmunka igénnyel bír, aminek a bérnöveledése azonnal megjelenik az árakban...ugyan ez igaz a gyümölcsre...a mezőgazdaságbam is nagyon magy a szakadék...akiket látunk, hogy szarásig vannak pénzzel, azok mind államilag agyon támogatott gabona termeléssel foglalkoznak...
Backtest és ami mögötte van