Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Ezt mindenki dontse el maga. Engem speciel bosszant, hogy az MNB agyat sikerult kiforditani onmagabol… Nem mentegetem, eszemben sincs, csak a “big picture” nagyon bosszanto.
Mitől lesz kiváló szakember valaki? Attól, hogy meg van a szükséges tudása? Vagy az is szükséges, hogy a tudását kamatoztassa? Mikortól válik valaki egy vásári bohóccá? És lehet utána egyáltalán még kiváló szakemberként hivatkozni rá?
Nem a kepessegeivel van baj, mert egy nagyon okos es kivalo szakember, itt inkabb az a gond, hogy a tanulmanyait, a tudast es a szakmaisagot sutba dobta NER kegyeiert…
Talán ez az egyik legnagyobb baj ezzel az országgal, hogy ilyen képességű emberek vannak ilyen pozíciókban. És ilyen teljesítményekért, ekkora fizetéseket adunk, no pláne. Bár nekem nem a fizetés mértékével van elsősorban a gondom, hanem a számonkérés, a felelősség elszámoltatásának teljes hiányával. Langyos víz a lavoárban, és abban el lehet szépen, kényelmesen ücsörögni, néha semmitmondó nyilatkozatok, és slussz passz.
Nem akarom ezt a faszit személyeskedésbe hajlóan minősíteni, de nem a legnagyobb kapacitások egyike. Ez kb olyan duma volt, mint múlthéten a Gulyás beszólása, hogy 10 év alatt évi 1%-kal gyengült csak a forint.
Milyen érdekes! Én eddig "naivan elhittem" a KSH által közölt 10%-os inflációt! Nagy Márton szerint azonban inflációs kiigazítás történt a tranzakciós illeték max.-nak emelésekor: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220620/tovabb-marado-kulonadok-megszolalt-nagy-marton-551599 "A tranzakciós illeték esetén elmondta: ez az adó már előtte is létezett, most a maximum határát módosította a kormány 6000 forintról 10000 forintra az átutalások esetén. "Ez egy inflációs igazítás nyomán történik meg. Adott esetben indokolható, ha egy finomhangolás történik az adó esetében" - magyarázta Nagy Márton, nem említette meg viszont azt, hogy az értékpapírokra történő kiterjesztés miért változott és miért marad fent a jelek szerint 2023 után is." Hogy is van ez? 6000-ről 10000-re, az testvérek között is 67%-os emelés, vagy tévedek? :) Most akkor mennyi az infláció? Vagy ez a jövőbeli várakozást mutatja? De akkor előre igazítanak, vagy mi a fene?
Mondjuk speciel azert is bocsanatot kerhetne a nemzeti brigad, mert az epitoipar es a szerencsejatek - lasd kaszino - valahogy kimaradt az extraprofit szorasbol…
Kis kitekintés tőlem nektek a félévhez közeledve :D Nagy forgalom 3 esetben van: trend kezdete, trendközép, trend vége. Na, most döntse el mindenki maga, hogy egy tisztán kirajzolódó 5 hullámos esésben hol járunk. A félév végéhez közeledve, azt hiszem érdemben az történt amit vártam év elején. Akkor ugye az volt a várakozásom, hogy nagy hullámveréssel idén 0 fog csinálni a piac. Ezt továbbra is tartom. Innen indulhat egy jelentős volatilitással tarkított emelkedő szakasz. Hogy mi fogja ezt okozni? 1.Ki fog derülni, hogy ugyan lassul a gazdaság, de nem lesz recesszió. 2. A bázishatás miatt az infláció mérséklődni fog az év végére az USA-ban, ez pedig enyhíti a nyomást a FED-en. Továbbra is tartom, hogy nincs krach hitelválság nélkül. Arra még várni kell, amíg az emelkedő hozamok alá nem aknázzák a gazdaságot.
Backtest és ami mögötte van