Megneztem a chartot az utobbi 3 honapban szepen 900ft korul tartottak az arfolyamot,okos gyujtogetes mellett. Nem volt erdekuk,hogy elszalljon es ez erteheto is,holnaptol egy uj idoszamitas kezdodik.
Nem erre gondoltam! :-) Ugyanis ha megnézed a BÉT-en található adatokat akkor van, (inkább csak volt) olyan tulaj aki még a nagyon régi 3 millió háromszezer részvényhez viszonyítva volt 5% felett. Pl:
Nagy Imre
8,84
% 300 000
E-Milorg Kft.
6,56
% 222 746
Ezekre gondoltam. A BÉT-en még nem szerepelnek a zártkörű tőkeemelés utáni adatok ami után több mint 33 millió részvény lett. Mondjuk már a 33 millió részvénykez képest sem érik el az 5%-ot ugye(hacsak nem kaptak részvényt a zártkörű tőkeemelés során, most meg nem nézem kik kaptak de ők nem rémlenek). A 270 milla részvényhez viszonyítva meg nagyon pláne 5% alatt lesznek mivel már most is ott vannak... ha nyolcszor annyi részvényük lesz mint most akkor is, sőt. Tehát hivatalosan közkéznek számítanak. Ezzel az 522746 * 8 = 4181968 darabbal is számolni kell mint közkéz elvileg. Remélem viszonyleg érthető volt.. Én már majdnem értem :-)
Mármint van olyan mostani Altera részvénnyel rendelkezo "tulaj" akinek 5% alá fog esni a tulajdonrésze ezért közkéznek számít(elvileg). Az előbbi megfogalmazás félreérthető volt. Mondjuk ez is az :-)
Már leírták :-) Most 2 millió darab van ami 16 milla split utáni darabszámmal számolva. Persze közkéznek fog számítani néhány milla mert 5% alá esik a tuklajdonrészük de valójában az nem közkéz. Fizettek részben részvénnyel is a joatok.hu és a nem jut eszembe a másik... mindegy ezek nem hatalmas mennyiség. Azt mondom, hogy max 25 milla lesz a közkéz egyelőre. De már a mai forgalom is majdnem 4 millió volt a split utáni darabszámmal számolva.
Mikor szamoltam en eleve min 150ft koruli arfolyammal kalkulaltam de az csak ovatos becsles volt. Itt meg nagy dolgok lesznek bejelentve ebben az evben. Ez a Wallis csoport nem kispalyas minden teruleten mozognak,ingatlan,tokealap,Alteo,Graboplast stb.....
AutoWallis