Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
spieler kedd, 21:53
A kisebbségi tulajdonszerzés semmilyen kockázatot nem jelent, jóvá fogják hagyni.
Ecpec
Ecpec kedd, 21:32
Előzmény: #115896  harding
Tudom te mindig ilyenekrt látsz, ne vedd azért magadra, de régóta olvasom a bejegyzéseidet. Akkor vissza kérdeznék, hogy láttál-e már olyat, hogy valamelyik felügyeleti szerv visszautasította volna úgy valamelyik  random cég  kérelmét ,hogy ettől az egész project a dugába dőlt volna? Ha kifogással is élnek ,hidd el ,hogy azt korrigálni fogják ,ez csak a kötelező bürokrácia.
harding
harding kedd, 20:27
Előzmény: #115890  Ecpec
Nekem ez a hír azt mondta, hogy még nincs teljesen lezsírozva az üzlet, hisz még valakinek az engedélyére vár(nak)... és egy olyan kockázatot hozott be, amivel eddig nem is számoltam, azaz hogy akár lehet 'nem'-et is kapni. (?!?!)
Ne kövezzetek meg, de én ezt láttam benne. (amúgy nagyon meglepett a hír)
spieler kedd, 18:13
Előzmény: #115893  Ecpec
Egyformán látjuk! A…..a karaván halad!
Toten
Toten kedd, 16:37
Hát mondjuk ez hír az árfolyamot eddig nem mozdította be. Ezek szerint ezt beárazták már?
Ecpec
Ecpec kedd, 16:25
Előzmény: #115892  spieler
Erre vártam már a választások előtt is, nyilván elhúzták annak kimenetele és az ezzel kapcsolatos bizonytalansági tényezők miatt, de ha ez augusztus végéig esetleg szeptemberig a tranzakcióval együtt le is zajlik akkor minimum egy 50 %-os rakéta, mert akár kormányzati akarat nélkül is ,- cseh SAFE pénzekből, vagy egyéb hitelekből- lesz Tátra-gyártás! 
Ez az új kormány kicsit olyan, mint a jehova tanúi , akik már bent ülnek a szobában és most azon tanakodnak,hogy most mit csináljanak ,mert odáig még sohasem jutottak el.
Optika kedd, 13:57
R 2400
Ecpec
Ecpec kedd, 12:39
Valahol érthetetlen ,hogy erre a hírre sem felfelé mocorog...
Toten
Toten hétfő, 21:00
Előzmény: #115887  harding
Nem a mai forgalomra értettem. Hanem az utóbbi hónapokra. Nézd meg Balentum chartját. Minden emelkedő szakasz alacsonyabb magaspontnál fordult le. Persze kivárás van elég jó ideje.
harding
harding hétfő, 19:38
Előzmény: #115885  Toten
Összesen 2mFt forgalma volt.
Most ezt inkább kivárásnak hívnám... lendületnek semmiképpen.
pancserlama.
pancserlama. hétfő, 18:03
Előzmény: #115881  harding
Toten
Toten hétfő, 15:36
Az a baj, megint nagyon hamar elfogyott a lendület. Sikerült megint egy alacsonyabb csúcsot összehoznia...
balentum
balentum hétfő, 14:37
Előzmény: #115883  Toten
https://invst.ly/1iojq4
Ha már feljött, emlékeztetőül.:))
Toten
Toten hétfő, 14:02
Nyerési esély.... itt?  A legnagyobb szerintem már megvolt amikor felrántották 4ezer fölé. Majd ha lesz valami bejelentés konkrét Tatra projektről, akkor lehet egy felkör megint. Gidrán összeszerelés megrendelése a hab a tortán. Addig szerintem inkább rángatózás. Balentum rése addig is napról-napra esélyesebb.
tinvest91 hétfő, 09:23
Nem olyan bonyolult Era ....
Értékalapú megközelítés 
Béla 
harding
harding vasárnap, 22:48
Előzmény: #115879  tinvest91
Ez nekem ilyen össze-visza beszélés szagú, amit ti itt csináltok... ugyanis ha ez nektek csak egy történet, akkor majd egy történet lesz az is, ami az értékpapírszámlátokkal történik... (meg akkor minek dobálóztok számokkal?)
Magam részéről semelyik papírnak nem vagyok hívője, "csak" magas hozamú lehetőségeket keresek, és kezelem az ezzel járó kockázatokat is. De engem érdekelnek a pro-kontra érvek, amiket tétekre és nyerési esélyre fordítok le.
Pancsi, azért még érdekelne, hogy mit akartál mondani a 8.8 as P/B-vel... mert te nem fejtetted ki a homályos mondatodat... khmmm  
pancserlama.
pancserlama. vasárnap, 19:28
Előzmény: #115879  tinvest91
Ennyi !
tinvest91 vasárnap, 19:23
Előzmény: #115878  harding
A Rába egy történet 
Hol 500 hol 4500
Mikor mit fantaziál a piac 
A referenciaalap a P/B 1 

harding
harding vasárnap, 18:28
Előzmény: #115877  pancserlama.
Szívesen elolvasom, hogy ez neked mit mond.
Mihez hasonlítod amikor véleményt formálsz róla? Egy traktorgyárhoz, vagy egy hadiipari céghez, vagy mihez érdemes egyáltalán hasonlítani?
pancserlama.
pancserlama. vasárnap, 16:16
Előzmény: #115876  harding
P/B.  ~ 8,85
Ez beszédes
harding
harding vasárnap, 16:11
Előzmény: #115875  pancserlama.
Jaja... csak azt nem tudjuk, hogy túlárazott a papír, vagy alulárazott.
De az a jó hír, hogy ki fog derülni. Kicsit olyan, mint Schrödinger macskája, aki épp alul- és túlárazás közötti szuperpozicióban van. De hamarosan kinyitják azt a dobozkát, amiben van a jószág és a cián-kapszula, és kiderülneka dolgok.
pancserlama.
pancserlama. vasárnap, 15:51
ui.
Viszont ami elgondolkodtató 
Mama mondta:
A piacnak mindig igaza van 
pancserlama.
pancserlama. vasárnap, 13:06
Előzmény: #115873  harding
politikai kockázatok verik be az árfolyamot.
harding
harding csütörtök, 15:12
Előzmény: #115872  Toten
A 4iG árfolyam a fair érték körül mozoghat most. (egy csomó korábbi ígéret és kávézás kiárazódott már belőle) de a szétveréstől még messze van... benne van a pakliban nagyobb zakó is még. Jelenleg a nagytulajdonosok türelme tartja fent az árfolyamot.
Rába meg ugye erős korrelációban van 4iG-vel
Toten
Toten csütörtök, 15:05
Előzmény: #115871  harding
Hát a 4IG árfolyamot már sikerült szétverni. Remélem már a befektetői átrendeződésnél tartanak...
harding
harding csütörtök, 14:43
Előzmény: #115867  Toten
Így van, ahogy írod. De ha a "NER-telenités" a cél, akkor feltehetőleg kiszárítják és kivéreztetik a 4iG-t előbb, és majd szétvert áron fog valaki a most még lapuló nagytulajokkal egyezkedni.
Persze lehet cseh SAFE keretet is költeni, de ahhoz a CSG kell, és az ottani politika is... nem könnyű ez a sakkjátszma.
oxylant
oxylant csütörtök, 14:42

Nagyon sok bizakodó okosságokat írtok itt le!!👍
Gyertek le Bajára, vasárnap hajnalig leszz ott minden, meg más is!🤣
Pihentessük a sejtjeinket!!😉😊😆
tomspice csütörtök, 14:35
Előzmény: #115865  Toten
erre is van esély...
pancserlama.
pancserlama. csütörtök, 14:33
Előzmény: #115866  harding
HIMARS-tátra rába 
nincs más alternatíva 
Toten
Toten csütörtök, 14:32
Előzmény: #115866  harding
Nem is rád értettem. De nem véletlenül épít ki a 4IG nemzetközi fegyveripari kapcsolatot, mert önmagában van Mo-on olyan cég ami önállóan bármilyen jelentős fegyveripari háttérrel, kapcsolatokkal rendelkezik? Szerintem nem nagyon van. Tudják ezt ők is, csak hát a 4IG=NER, így politikai okokból ebben a formában nem lehet velük üzletelni... most még? Nem tudom. 
harding
harding csütörtök, 14:17
Előzmény: #115865  Toten
Ez konspiráció. Ilyen nem hangzott el, és én sem írtam ilyet.
Van egy csomó magyar cég, ami legalább olyan jól be tudna illeszkedni egy 21. századi hadászati gyártásba, mint a Rába. Ilyen pl a Videoton, de van még pár hasonló magyar ACME...
Toten
Toten csütörtök, 14:09
Előzmény: #115864  harding
Ja, az tök jó lesz, ha külföldi cégeknek adják oda majd a megrendeléseket... 
harding
harding csütörtök, 14:02
Előzmény: #115861  pancserlama.
Na ez a lényeges mondat most, ami elhangzott a kormányszóvivői tájékoztatón:
"Még nem döntött a kormány arról, hogy a 4iG részt vehet-e a SAFE hitelek felhasználásában."
.
Ez nem azt jelenti, hogy a végleges döntés is ez lesz, ez csak azt jelenti, hogy dolgoznak meg rajta, de a jelen setup-ban nem támogatott.
Nagyon kíváncsi lennék mi zajlik a háttérben, és hogyan tárgyalnak a 4iG tulajdosaival.
.
Pepo
Pepo csütörtök, 07:10
Előzmény: #115862  harding
A Tözsde kulcsszava néha az álmodozás. Azok lettek itt nagyon gazdagok, akik mertek álmodni, a fantáziájukat kicsit a dobozon kívül helyezték. Gari nincs rá. Reális, nem reális? Mindenki a maga pénzét koordinálja. A jövő eldönti, hogy a gondolatokat visszafogóknak lett igazuk vagy akik máshogy következtettek. Láma sem mondja neked mit kellene gondolnod. Vita az jó, az eszmefuttatás is. Te arra játszol, hogy lassabban alakulnak a dolgok és nem biztos hogy itt nagy cég épül. Az talán azt jelenti, hogy a portfóliód nagy részét máshová teszed. Egyéni döntés. Az a megoldás is lehet jó. És persze hozzon a többi befektetéded is rendesen. Amúgy nem fog hablatyra elemlekedni, az igaz. De nem is mondta senki sem. Nem kidrukkolni szeretnénk a magasabb árfolyamot. Magától kell majd mennie, ha eljön az ideje. Addig meg marad a fantázia, szárnyaljanak a gondolatok... és bízunk benne hogy a realitás meghallgatja azokat.
harding
harding szerda, 23:39
Előzmény: #115861  pancserlama.
Vagy az is lehet, h nem... erre a hablatyra nem fog emelkedni az árfolyam. Reálisan kéne látni a dolgokat, akkor lehetne értelmes  vitát folytatni itt a fórumon... 
pancserlama.
pancserlama. szerda, 22:26
Előzmény: #115860  harding
Valszeg a HIMARS (bejelentés) lesz a dolgok nyitja  

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek