Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 04. 04. 18:48
Előzmény: #94297  8uk52
#94300
Azt a NAV rontotta el. Nálam is ez van, az összes osztalékos cégemnél rossz az előgenerált bevallás. Telefonon beszéltem velük, és állítólag tudnak a problémáról, és várható valami tájékoztatás. Azt persze nem tudta megmondani a telefonos ügyintéző, hogy ez mikor vagy hol fog megjelenni.
Cyberslider
Cyberslider 2020. 04. 04. 18:47
Előzmény: #94295  8uk52
#94299
Hibás a tervezet, mindenkinek rossz. Javítani kell!
pancserlama.
pancserlama. 2020. 04. 04. 18:41
Előzmény: #94297  8uk52
#94298
Ebben is bénáztak ?
Mekkora összeg ?
8uk52 2020. 04. 04. 18:40
Előzmény: #94296  pancserlama.
#94297
Igen, a 2019 évre
pancserlama.
pancserlama. 2020. 04. 04. 18:35
Előzmény: #94295  8uk52
#94296
Rába osztalékot ?
8uk52 2020. 04. 04. 18:29
#94295
Üdv!
Másnál is rosszul jelentette le a nav felé a cég az osztalékot, vagy csak én vagyok szerencsés?
Nálam "A Szocho tv. 1. § (5) bekezdés a)-d) pontjai szerinti külön adózó jövedelmek összege" részhez is lejelentette a tervezetben, pedig tőzsdei cégnél mentesség van
Törölt felhasználó 2020. 04. 04. 17:45
Előzmény: #94289  Törölt felhasználó
#94294

Most látom, hogy a C) végét levágta a gép. nem szereti a kacsacsőrt..
Csak hogy érthető legyen:
"(Valószínűsége szerintem"= (Valószínűsége szerintem kisebb, mint 1%, mert ha ez lenne, akkor most kellett volna lennie egy menedzsment ösztönző előterjesztésnek is. De nincs.)
pancserlama.
pancserlama. 2020. 04. 04. 16:44
Előzmény: #94292  Törölt felhasználó
#94293
Rendőrtábornokra gondoltam volna ?
.
Szerintem seperc elfogadnának egy tisztességes embert .
Törölt felhasználó 2020. 04. 04. 15:10
Előzmény: #94291  pancserlama.
#94292
Kedves Pancser!
Bizonyára olyan tábornokra gondolsz, akinek jelentős és sikeres tapasztalata van több 10 MRD Ft-os árbevételű, többségében export piacokra dolgozó ipari cégek vezetésében + elfogadják "egyenrangú" üzleti partnerként olyan apró cégecskék, mint a Scania és a többiek:)
Abban meg egyet kell értenem 1702-vel, hogy olyan a világon nincs, hogy egy cég ajánlatot kap a használaton kívüli ingatlana 11 %-ára az éppen aktuális piaci kapitalizációja (nem a mostani, a december eleji) kb 15 %-ának megfelelő vételáron és a következőt mondja a tulajdonosoknak: 
"Helló! Valaki, valamennyiért megakarja venni a telkünk valamekkora részét (itt most az alliterációs poén kedvéért csúsztatok, mert ezt speciel megmondták, csak hozzá kellett nézni a városi rendezési tervet). Bővebben majd 3 hónap múlva, aztán 4 hónap múlva meg majd dönthettek róla. Bye"
A legutóbb, amikor Pintérhez hasonló munkakörben dolgoztam egy pici kis falusi cégnél, ha egy ilyen üzleti lehetőség bejött T napon munkaidő legvégén, még aznap éjfél előtt, hogy ezzel is nyerjünk egy napot, kiment a meghívó és az előterjesztés a tulajoknak. Ellenkező esetben teljesen jogosnak éreztem volna tőlük a kérdést: "Miért is kapod a fizetésedet?"
pancserlama.
pancserlama. 2020. 04. 04. 11:49
Előzmény: #94289  Törölt felhasználó
#94291
Bonyolítani is lehet ezt !
Mi van ha az MNV hozta a telek bizniszt és most derül ki hogy a menedzsment harmad áron árulta házon belül.
Balogh úr pedig magyarázza a tulajdonosok által évtized óta kritizált ingatlan becslést !
Mikor közben Győr harsog az Audi és egyébb ingatlan panamáktól.
.
Egy tábornok kell a cég élére.
Telket egy reális értéken a mérlegbe !
A könyvekben a mutyi és sejtelmes csúsztatások megszüntetése.
S rend lesz újra .
WAWE 2020. 04. 04. 09:03
Törölt hozzászólás
#94290
Törölt felhasználó 2020. 04. 04. 08:30
Előzmény: #94288  pancserlama.
#94289
Értem én azt az érvelést, hogy "soha ne mondd, hogy soha!", de nem látom reálisnak, hogy ez Pintér belátható időn belüli menesztését eredményezné. Sokkal több múlik azon, hogy innen merre mozdul tovább, és mi az MNV "érzelmi viszonyulása" az ingatlan sorsához.
Ha objektíven nézzük, akkor az alábbi fő forgatókönyvet kell mérlegelni.
A) Kovácsüzem bukóban, az ingatlan értékesítés MNV-nek tetszik, vagy legalább is nem kellemetlen: Ez esetben Pintér haladékot fog kapni, hogy bizonyítson, mert látják rá a fedezetet, nem kell Orbán elé állni, hogy "Főni elbasztuk. Nem kicsit.".. Ez persze egy szemét dolog a tulajdonostársakkal szemben, de ha már csődbe vitték a céget, akkor nekik már mindegy, mert az "értéktelen" ingatlan egy darabjáért kapnak esélyt arra, hogy csoda történjen. A kisbefektetők vagyonát meg eddig is magasról lesz..ták.
B) Kovácsüzem bukóban, az ingatlan értékesítés alulról jött akció, MNV-nek NEM tetszik, de átnyomták rajtuk Pintérék:  Ennek igen kicsi az esélye, azután, hogy FB is bólintott és hagyták közgyűlés elé kerülni az értékesítést. De amiért nem váltották le azonnal decemberben, és amiért a közgyűlésig sem léptek, pont azért nem fogják előterjesztés nélkül pláne meglépni. És ha Pintér nem egy kapitális ökör, akkor meg tudja oldani, hogy legalább ideiglenesen javuljanak a számok, ami lehűti az MNV kedélyeit. Márpedig nem kapitális ökör, mint tudjuk.. Szerinted is kozmetikázták a tavalyi évet, mástól is hallottam. A kezükre csapnak, ugrik a bónusz 1-2 évre, de ennyi.
C) Kovácsüzem rendben, ingatlan eladás felülről jött: A kánaán forgatókönyv. Ez esetben Pintérék azért csavartak még egyet a tavalyi éven, hogy ha ki tudják zsugázni egy újabb ösztönző program elindítását, akkor még nagyobbat szóljon az opciójuk, és nincs semmi konfliktusnak helye az MNV és a menedzsent között. (Valószínűsége szerintem
Szerintem az A eset van. Pintér látta, hogy mekkora gáz a tavalyi év, a kovácsüzem kudarca a fejébe kerülhet, és Borkai bukása után gyorsan új frontot nyitott valamelyik korábbi érdeklődő felélesztésével, hogy a figyelmet több felé oszthassa. MNV azt mondta, hogy persze, miért ne, és erre örömmel bejelentette, aztán rögtön behúzta a kéziféket, hogy minél több időt tudjon ezért cserébe megvásárolni. Belegondoltál már, hogy miért nem volt egy rendkívüli KGY mondjuk januárban?  A legpitiánerebb IT, FB tag cseréjéhez képesek voltak rendkívüli KGY-t tartani, akkor erre az esetre nem jut alkalom?! Már túl lehetnénk az árverésen is... :)
Vagy hogy miért nincs az előterjesztésben a befolyt pénzre felhasználási javaslat? Ez egy előre belátható rendkívüli jövedelem, nyugodtan megszavazhatnánk most is előre az osztalékként, vagy SRV-ként történő felhasználását. Miért nincs ilyen előterjesztve? Mert kell a pénz tartalékba. Erre vonatkozott a Steszli Ádám interjúban a "további fejlesztések". Tipikus EU-s projekt duma a korábbi projekt kudarcainak elsikálására. "Majd a következő verzióban". Na ezért mondom én azt, hogy nincs további fejlesztés, amíg ezzel el nem számolunk tételesen. Majd olyan valakivel megyünk előre, aki képes megfogalmazni előre egy életképes célt, és tudja is teljesíteni amit ígér. Pintér erre nem hajlandó, tehát az is lehet, hogy nem is képes rá.
Egyébként az is erős üzenet, hogy talán még maguk sem tudják mennyi kellene további kényszerberuházásra, és egyszeri kiadásra, és ezért akarják a pénzt TELJES EGÉSZÉBEN viszatartani és szükség esetén felhasználni. És ezért van az újabb hazugság is az ingatlan értékbecslésben, ahelyett,hogy rendezték volna a valós irányba egy kicsit az értékelést. Ha nem jön be a következő próbálkozásuk sem, és újabb darabot kell majd levágni a tartalék kolbászból, akkor újra azt lehessen hazudni, hogy az semmi, csak újabb hülye vevőt találtunk az értéktelen vacakra.
Szóval amíg BTK-s ügy, vagy konkrét csőd nincs, addig Pintért belátható időn belül nem meneszti az MNV, mert azzal el kellene ismerniük, hogy értékes a Városrét. És inkább lapítanak tovább, csak kicsit rákészülnek hogy kevésbé sározódjanak be a saját embereik.
pancserlama.
pancserlama. 2020. 04. 04. 07:11
Előzmény: #94287  Törölt felhasználó
#94288
Szerintem a napirendi ponttal gyengül Pintér .
Nem zárnám ki, hogy megy .
A részvény árfolyam drámai (névérték ) ez már akár politikai vetület is lehet .
1997 
3300 at ért a Rába 
Törölt felhasználó 2020. 04. 03. 19:02
Előzmény: #94286  pancserlama.
#94287

Miből veszed, hogy leváltják Pintért? Szerintem ennek nulla körüli az esélye. Ha gond van azért nem, hogy helyrehozassák vele, ha csak én látom a rémeket a kovácsüzemnél, akkor meg pláne nem. Egy szakmai befektető simán cserélné a vezetést, de az MNV nem úgy működik.
Sokkal nagyobb esélye van annak, hogy a pénzügyeknél legyen gyors fejcsere, ha gebasz van és megpróbálják elsikálni. Arra bárhonnan lehet embert odarakni, és van is belőle tartalékuk. A korábbi 5MRD-s "devizaválság" emléke nem halványult annyit, hogy egy újabb milliárdos pénzügyi bukó könnyen megmagyarázható legyen. Márpedig simán lehet 500M+ a pénzügyi soron a bukta az első negyedévre, és aztán még egyszer-kétszer ennyi akár hetek alatt is a Q2-ben, ha az MNB továbbra is "kitart" és befigyel a 390-450-es EUR árfolyam..
pancserlama.
pancserlama. 2020. 04. 03. 17:56
#94286
Nem csodálkoznék ha egy katona venné át a Rába irányítását 
Lásd közgyűlés ,vezér napirendi pont 
Persze lehet ezt húzni halasztani de ami elkerülhetetlen az elkerülhetetlen
Kellet maszatolni kérem ?!
pancserlama.
pancserlama. 2020. 04. 03. 17:50
#94285
USA munkanélküliség 6,5 millió ?
Ez ciki
Törölt felhasználó 2020. 04. 03. 15:21
Előzmény: #94283  pancserlama.
#94284
Kinek?
pancserlama.
pancserlama. 2020. 04. 03. 14:09
Előzmény: #94282  zolaaa
#94283
Van akinek menekülni kell belőle !
zolaaa 2020. 04. 03. 13:44
Előzmény: #94281  pancserlama.
#94282
Vedd ki 1200 ig és állj be stabilan . Neked úgysincs többe  mint korábban.
Akkor elhisszük :)
pancserlama.
pancserlama. 2020. 04. 03. 07:55
Előzmény: törölt hozzászólás
#94281
Felfog fordulni a világ
.
A Rába menekülő részvény 
.
A Rába jó 

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek