Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2017. 06. 06. 08:11
Előzmény: #82357  pancserlama.
#82360
Egyszerre nem sok, de ahhoz, hogy mindenki elhihesse a trendfordulót, és megmaradjunk ott, ahhoz vagy két hét masszív vétel és forgalom kellene. Azt meg a korcsma már nem bírja el egyedül szerintem.
pancserlama.
pancserlama. 2017. 06. 05. 12:48
Előzmény: törölt hozzászólás
#82359
június 12-én kezdődik
balentum 2017. 06. 05. 12:32
Törölt hozzászólás
#82358
pancserlama.
pancserlama. 2017. 06. 05. 11:30
Előzmény: #82355  Törölt felhasználó
#82357
Nem tudom 1350 ig mennyi lehet a könyvben illetve mennyi eladó volnaOsztalék fordulónap és meg sem mozdult Masszív erős kezekben van a cég1-200 e nél többet már nem lehetmegvenni.
pancserlama.
pancserlama. 2017. 06. 04. 12:02
Előzmény: #82355  Törölt felhasználó
#82356
Még az is lehet .)
Törölt felhasználó 2017. 06. 03. 20:21
Előzmény: #82354  pancserlama.
#82355
No, ha a Korcsma kiveszi 1300-ig, akkor rá egy hétre valóban lesz ez még 1250 is. ;)
pancserlama.
pancserlama. 2017. 06. 03. 19:47
Előzmény: #82353  Törölt felhasználó
#82354
Alap hogy a saját tőke alatti vásárlás csökkenti a kockázatott., Akik most vásárolnak jól szálnak be, akik régebben azok joggal türelmetlenek. Az hogy a menedzsment 1200 ön kiszórta és azóta tapad az árfolyam ehhez érdekes hisz idővel ennek emelkednie kellett volna , lásd volt egy elfogadott mérleg…. stb Kezd szürreális lenni az 1200 körüli árfolyam Akkora az ár érték közti olló hogy kezd természetellenes lenni (ha tőzsdén ilyesmiről lehet beszélni) Viszont ha 1200 nak van valami magyarázata és csak egy szűk kör ismerte akkor ez valóban feszegeti a bennfentes kereskedelem határát. Béla nem hiszi, szerintem simán van egy nagyobb vevő vagy vevőkör, akik ennyit adnak érte és itt beálltak vételre. Idő kérdése mikor fogy el az eladó ezen az ársávon. Kocsma pozícióban, enyhe vételen, izgalommal figyeli az eseményeket. Nem kétséges 1200 alatt ezt a papírt venni kell. mama mondta 1250 lesz ez nem sokára.
Törölt felhasználó 2017. 06. 03. 16:15
Előzmény: #82339  watson
#82353
...hmm...! ...nagyjából jól látod...! ...:-)))..! ...sajnos, - egy ideje (cca. 1 éve) -, amióta a Norvég Alap jelentősen csökkentette a Rába kitettségét, - de, nem szüntette meg -, ami igen pozitív valami, alig akad, - a gazdálkodáson és az osztalékon kívüli -, pozitív üzenet az IT részéről...! ...ami számomra érdekes, hogy a kitettség csökkentés, - csendben zajlott le -, azaz, nem kizárt még a "visszafordulás"...! ...talán, ennek is tudható be, - részben -, az osztalék lépés és az állami támogatás mértékében is lehetett szerepe...! ...csak az nem közismert, hogy ki vette át a pakkot, habár valamelyik alap kitettsége nőhetett meg jócskán, ezzel a mértékkel...! ...ami látható, hogy a Generali "megállt", a határ előtt...! ...ami a jelenlegi csendet illeti, nem is vártam mást, az osztalék fizetés, valamint a nyári szezon okán...! ...mindenesetre lépni lenne szükséges, a városrét parkosítása vonatkozásában, különösen pályázati vonalon, a rehabilitáció támogatása céljából...! ...stb. stb. stb...!
Törölt felhasználó 2017. 06. 03. 15:33
Előzmény: törölt hozzászólás
#82352
Bárcsak tudnám.. :( A miértre egyébként viszonylag könnyű a válasz. Az, hogy itt van, az adottság a menedzsment borítása után, és ehhez képest nem áll érdekében sem a menedzsmentnek az árfolyam emelkedés, sem olyan politikai akarat nincs, hogy emeljenek rajta. A rába mint cég sem fontos. Az árfolyama meg vélhetően pláne "leszarom" kategória a fideszes bácsiknak. Itt nehéz lopni, és a telek értékénél többet lényegében nem nagyon lehetne rövid távon. Márpedig az kerekítési hiba ahhoz képest, amit pl. Fónagy bejelentett tegnap a 4000 milliárddal. Ott van a nagy zseton. Annak ha csak a szolid 10%-át lopják el, akkor is 100x több, mint a rábás konc, és nincs is annyira szem előtt. Majd kicsit drágább lesz a kavics az építkezésekhez, 'oszt jónapot.. Ha valamiben pozitív forgatókönyvként reménykedni lehet az kb. annyi, hogy annyira elkezd megcsappanni a fidesz választási esélye, hogy elkezdenek itt is kampányolni, és esetleg valakinek eszébe jut, hogy itt könnyű lenne valami jól felmutathatót összedobni (az adófizetők pénzéből). Vagy annyira kínos lesz a BÉT-nek Lőrinc mester kisgömböccé válása, hogy azért indítják be. Ki tudja?! Azért egy jól irányzott bírósági csetepaténak nagyobb valószínűségét látom a fentieknél. Aztán lehet, hogy bedurvulnak és dafke kivezetik. De itt most nincs kivezetési szándék, abban elég biztos vagyok.
balentum 2017. 06. 03. 15:13
Törölt hozzászólás
#82351
pancserlama.
pancserlama. 2017. 06. 03. 13:18
Előzmény: #82339  watson
#82350
WatsonKorcsma egén a viharfelhők elvonultakTakarékos ivócimborák félelmei oszlanak stop Mama mondta ha végkép nincs más lehetőség ne csinálj semmitIgaz azt is mondta ha végkép nincs más megoldás légy törvénykövető de ez most nem ide tartozik TehátEz most bejött )1. Benzinre 1 évig van pénz stop2. Anyós ballag a zaci felé stop3. Portfolio 65 % ban sértetlen többi jó. stop 4. Ákos a mákos 18 és a portfolióért felelos ü.v. stop5. Az élet szép és tegyük szebbé stop 6. Szökét Béla megtartja (télen jól mutat) stop7. A fehér ló hamar koszolódik,nem javaslom stop B.BBarát Béla
pancserlama.
pancserlama. 2017. 06. 03. 12:11
Előzmény: #82348  pancserlama.
#82349
És rinyál,hisz 1200
pancserlama.
pancserlama. 2017. 06. 03. 11:47
Előzmény: #82347  Törölt felhasználó
#82348
Mert nem akar és nem tud tenni Az államosításig is konzervativ cég napjainkra még jobban azzá vált Amiben bízhatnak a részvényesek az az hogy a spekik helyet a értékalapú befektetők "találják meg" a papírt Kb egy éve már az ár érték arány természetellenes diszkont tartalommal birEz előbb utobb felrobbantja az árfolyamot Az intézményiek kiszállási lehetőség nélkül nem vennék ! Szóval a korcsma felelmei elillanoban vannak Mama mondtaHa rinyál a piac venni kell
Törölt felhasználó 2017. 06. 03. 10:30
Előzmény: törölt hozzászólás
#82347
Nem az értékét tartják alacsonyan, hanem az árát. Jelentős különbség. Az értéke folyamatosan nő. És egyébként épp ezért fognak idővel célponttá válni, hiszen folyamatosan nyílik az olló az ár és az érték között, és már most is jelentős diszkonttal forog a közkéz. Egy olyan befektetőnek, aki képes a jelenlegi győri városvezetést is maradandóan elmozdítani, annak akár duplázhat-trpilázhat is egy rába befektetés a telek lehetséges felértékelődése miatt, az amúgy sem rosszul működő alaptevékenységet is beleszámolva.. Namost lehet matekozni, hogy ez hány forint, és kinek mennyit ér egy korosodó, félig bukott polgármester. Szerintem ebben az ütemezésen kívül csak az a kérdés, hogy ki fogja célkeresztbe venni a lehetőséget. A magyar állam, egy hazai oligarcha, vagy akár egy ukrán típusú "befektető". Magyarországon bármelyik elképzelhető. De ha ezek nem is mozdulnak meg a következő egy évben,. akkor is ott van a kormányváltás kockázata, amit követően már nem védi meg az ügyészség a jelenlegi kormány embereit, és simán célba érhetnek BTK-s ügyek is a rába vételi ajánlattal, vagy a számviteli gyakorlattal kapcsolatban attól függően melyik értelmezés a helyes a tpt-ben. Mindkettő nem lehet az.. Én nem lennék nagyon nyugodt Pintérék helyében ezzel az állapottal, és mostanra az egyedüli menekülési útvonal az árfolyam emelkedés lenne. Érthetetlen, hogy miért nem tesznek semmit.
pancserlama.
pancserlama. 2017. 06. 03. 10:28
Előzmény: törölt hozzászólás
#82346
A kivezetestől való félelem jó jel is lehet .Szerintem nem vezetik kiNincs miért .Értékesítési szándék esetén pedig hátrányHa kivezetés napirenden volna akkor a telket betették volna a mérlegbe Szerintem a felállás, simán az alapok kivéreztetik egy nagyreményű cég kisrészvenyeseit. A. Osztalék részvény kategória a RábaB giga fejlesztésC telek,busz stb stb
pancserlama.
pancserlama. 2017. 06. 03. 10:19
Előzmény: #82339  watson
#82345
A Rába féláron kapható a piaconEgyelőre kereslet kinálat kiegyenlítődik A kommunikációs problémát továbbra is látom Kérdés,az alulértékeltséget mikor hiszi el a piac ?
balentum 2017. 06. 03. 10:17
Törölt hozzászólás
#82344
syma72 2017. 06. 03. 10:01
Előzmény: törölt hozzászólás
#82343
A kivezetést nem támogatók részvényeinek ellenértéke a visszavásárlás során a következők közül a legmagasabb: 1. a kivezetésről szóló döntést megelőző száznyolcvan nap forgalommal súlyozott szabályozott piaci átlagára 2. a kibocsátó által a kivezetésről szóló döntést megelőző száznyolcvan napon belül a társaság részvényeire ellenérték fejében kötött átruházási szerződés legmagasabb ára 3. amennyiben rendelkezésre áll, a kivezetésről szóló döntést megelőző háromszázhatvan nap forgalommal súlyozott szabályozott piaci átlagára 4. a kibocsátó által a kivezetésről szóló döntést megelőző száznyolcvan napon belül érvényesített vételi, visszavásárlási jog esetén a szerződésben meghatározott lehívási ár és díj együttes összege 5. a kibocsátó által a kivezetésről szóló döntést megelőző száznyolcvan napon belül megkötött megállapodásban foglalt vételi, visszavásárlási jog esetén a szerződésben meghatározott lehívási ár és díj együttes összege 6. a legfrissebb auditált éves beszámoló szerinti egy részvényre jutó saját tőke értéke
balentum 2017. 06. 03. 09:37
Törölt hozzászólás
#82342
csa-csi
csa-csi 2017. 06. 02. 22:52
Előzmény: #82339  watson
#82341
Íme a tankönyv! link ez is igazolja, hogy az elmélet és a gyakorlat sokszor köszönő viszonyban sincs egymással! Mindenesetre az több, mint gyanús, ha cég értéke és a részvényei árfolyama tartósan reciprok értéket mutatnak!Azt sejteti, hogy a beszámolók tartalmi elemei enyhén szólva megtévesztőek. Ha pedig felébred a gyanú, az előbb-utóbb vizsgálatot követel!

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek