Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pancserlama.
pancserlama. 2014. 01. 28. 12:41
Előzmény: #69978  sahara
Megtisztelő !))

Mama mondta

Ugyan az az út felfelé is út és lefelé is út !

De azt is mondta
Sebaj megyünk előre mint a rák !
pancserlama.
pancserlama. 2014. 01. 28. 12:35
Előzmény: #69977  pancserlama.
15000 DJ benne van a pakliban !
sahara
sahara 2014. 01. 28. 12:33
Előzmény: #69975  watson
semmi gond,rendes tőled,hogy véded(ezzelisigazolvaamitlejjebbírtamróla) :D

láma a RABA-ban már már piacbefolyásoló tényező,ezért is kellene néha finomabban kommunikálnia szerintem. :)
pancserlama.
pancserlama. 2014. 01. 28. 12:33
Előzmény: #69975  watson
Párnapja figyelem USA t

Van még tér lefelé
Ha igen Rába sem marad ki !
sahara
sahara 2014. 01. 28. 12:30
Előzmény: #69974  pancserlama.
nincs rossz napom,rem nem is lesz!De megadom magam,és kis korrekció(pakkvisszavétel)után,szépencsendben!! :) lássuk azt a 2000-t! ;):)

watson
watson 2014. 01. 28. 12:29
Előzmény: #69973  sahara
láma teljesen komolyan írta hogy korrekciót vár 1100-re... meghogy ettől még stratégiai nagytulaj marad...
egyébként én sem hiszek a beszakadásban, de volt már rá példa hogy igaza lett ;) no meg arra is hogy nem, ahogy most sem lesz, de sebaj, majd visszaveszi 1300-on a jó Q4-re ;)

Van aki szeret játszani azzal amije van :)
és ráadásul a korcsmából is kiüldözték a játékgépeket :)
pancserlama.
pancserlama. 2014. 01. 28. 12:22
Előzmény: #69973  sahara
Rosz apod van !
Nincs bennem cinizmus !

Amúgy én nem keredkedés (vétel) miatt várom alacsonyra az árfolyamot !))

Sőt jelentős papírba ülök és 2000 fölé várom

Nézd USÁ t elkezdődött a korrekció vagy az azt megelőző oldalazás 1. hulláma !

Rába emelkedés melett de a nemzetközi hangulatot követve hektikus lehet
Vagy legalább is azt gondolom ))
sahara
sahara 2014. 01. 28. 12:14
Előzmény: #69971  pancserlama.
köszönöm az cinizmust...ide sem ezt vártam,bááár bele illik a képbe...

ennél azt hiszem érthetőbben fogalmaztam meg a (szvsz. nem csak saját) problémám az utóbbi pár heti irományaiddal kapcs...:)

ON:
továbbra is várom,hogy visszavehessem az eladott pakkom,így veled együtt én is lefele várnám,de pusztán csak ezért...azonban nem látom realitását az esésnek veled ellentétben,ahogy egyre közeledik Q4,még az a kevéske is csökken! :)

pancserlama.
pancserlama. 2014. 01. 28. 12:12
Előzmény: #69971  pancserlama.
A kommentem ,véleményem rövidtávú prognosztizálás volt !

Nem gondoltam hogy ilyen sokan vannak rövidtávú pozícióban !

Remélem nem veri ki a biztositékot ha azt mondom hogy jövőhéten emelhet az árfolyam )

A tegnapi gyertya gyanús!

pancserlama.
pancserlama. 2014. 01. 28. 12:03
Előzmény: #69966  sahara
Ja bocs valamit elfelejtettem !)))

Ha beesik veszek Rábát ha nem akkor nem !
DE nincs saját irányom!

Sőt az alapcsomag ( elég tisztes pakk) érintetlenül várja a célárat !!
sokmani
sokmani 2014. 01. 28. 12:00
Előzmény: #69967  watson
Szerintem Ica árat emelt a csöcsörészésért...Béla bajban van kell pot...növelőre is lóvé...Mindez zülléshez vezet,kihagy a józan gondolkodása.:-))
pancserlama.
pancserlama. 2014. 01. 28. 11:57
Előzmény: #69967  watson
Szóval nem „leírni” és vihart kavarni akartam a Rába árfolyamkörül)))
Simán kell egy korrekció mint mindig most is kell 10-20 % közti kell hogy a tulajdonosi szerkezet tudjon változni!
A tőzsde már pedig ilyen
Szerintem ha a USA tovább esik akkor Rába is mindennel együtt esik.
pancserlama.
pancserlama. 2014. 01. 28. 11:50
Előzmény: #69966  sahara

Nem vettem annak )))

Félre értelmeztél ép a hiteleségem bizonyítéka az hogy annak ellenére, hogy hiszem hogy a Rába fundamentumai kimondottan jók és talán TA alapon is nagyon biztató a részvény Most kezdenek rossz szelek fújni és egy korrekció érik (legalább is ebben hiszek)
Nézd USA Ázsia....

Mi a hadova ebben?
Ha te most vakon bízol abban, hogy a részvények száguldani fognak akkor az a te véleményed, mint ahogy a fenti is az enyém.

Én úgy érzem a hangulat romlik és ha ez így van akkor ebből Rába sem fog kimaradni.
Zenghetünk mi szépeket jókat a Rábáról ha adják a piacokat akkor ez is korrigál !
Persze azt követően ismét......

Tőzsde az árfolyam nem állandó trend !

watson
watson 2014. 01. 28. 11:43
Előzmény: #69964  pancserlama.
látom Ica tehetségét azért meg kell tisztelnie Bélának ;))))

ez az 1300 amolyan jó egyensúlyi ár... értjük hogy Bélának kell a benzinre, meg Icára... de ne felejtsen el időben felébreszteni a söntés pultnál hogy mikor cserélje a korcsma 1:2-ben MOL-ra! ;))
6000-es MOL-ra gondoltam, no meg Icára ;)

sahara
sahara 2014. 01. 28. 11:30
hosszú időn keresztül már már "etalonként" figyeltem az írásaid,még ha számszerű tényekben,TA-ban sok esetben másra(sly,watson,tigus...)hagyatkoztál magad is...
az utóbbi időben viszont sajnálatosan valami "elromlott" benned...túl sok a duma...

De hogy konkrét legyek:"Szóval miért is gond, ha egy befektető olcsón vesz és drágán ad? "

Nem ez a baj,hanem az,hogy ezt nem csendben teszed,hanem éppen az aktuális irányodnak megfelelően tolva a süket dumát.Kihasználva,a mindeddig mások előtt hiteles személyed...Nálam ez elveszett,és ha jól érzem,pár ide látogató társam hasonlóan vélekedik erről!
Jobban tetszett a régi láma!

Nem szerettem volna bántó v. sértő lenni,kérlek ne is vedd annak.

Törölt felhasználó 2014. 01. 28. 11:15
Nagyon zavaros ember vagy Béla! Cseppet sem szimpatikus, amiket összehadoválsz (hol így, hol úgy.
pancserlama.
pancserlama. 2014. 01. 28. 11:05
Előzmény: #69963  atikasz
Őszintén !

Béla is csak ember, vagy mi a szősz !
Szereti a pénzt szereti a nőket jó ételeket….stb

Miért vártam?
Mert a közhangulat változó !
DE persze Béla álláspontja, miszerint a Rába nagyon jó cég és sokkal többet ér, ez továbbra is változatlan (még)

Viszont a tőzsde hektikus, mozog le föl…. politika pszichológia, alul vagy túl vettség, háború és béke …!
Mind mind megmozgatja az árfolyamot és miért is ne lehetne ezt kommentálni ? Netán esetleg meglovagolni? A nyájszelem adta előnyöket kihasználni?
Persze egyértelműen a piszkos anyagi előnyök figyelembe vételével ?!

Mennyire a pénz az úr ?!

Napokban olvastam egy nyálas küldetéstudattal megáldott ripacs cikkét!
Valami Makota nevezető okoskodó szélhámos kiszámolta mennyi lábnyomot hagy x milliárd ember a bolygónkon és ez milyen nagy gond. Szóval sokan vagyunk! Basszus ő miért él ?! Miért szaporítja a népséget ?!
Szóval azt sugallja a pasi,hogy kezdjünk el „igénytelenül élni”.
Persze a pasi kocsival járva osztja az igét és veszi fel a tiszteletdíját…!
Na viszont ami betette a kaput, vályogból kéne házat építeni és teknőben kéne mosni…. de ami felhúzta Bélát
Az egyik okoskodás alapján rájött Béla pasi valójában hittanórát tart !
Mert alaptalan és hiteltelen az igéje.
Amit mond hazugság !
Persze nem cáfoljuk a mások, másszempontok szerinti érveit.
DE amivel pasi érvel bla bla…
Mert az általa kitűzött cél, miszerint a föld emberiség fajok és papagájok majd a változatlanul hagyott energia miatt tovább él, élnek…hamis

Szóval . Béla számolt és rájött valamire. Az energia megmaradás tőrvénye okán (nantal az örökmozgóval esetleg cáfolni fog) a fűtés megtakarítás elérése (hőszigetelő nikecel, ragasztó és kömüves szelelntése továbbá egyébb ficfangok és napelemek…) sokkal több energiát emésztenek fel mint az elért megtakarítás.

Gondolkodott Béla
Hirdeti az igét a pasi, De miért is?
Rájöttem, mert a pöcs és így kap fizetést, jutalékot !
Azért kapja a fizetést mert eljátssza hogy megmenti a világot !
És persze Krisztike ( ő az aktuális panelszigetelős balek) életét meghosszabbítja !
Vagy lehet, hogy hiszi is a rizsát ?!
Melyik a rosszabb?

Szóval miért is gond, ha egy befektető olcsón vesz és drágán ad?

Tehát ha esik venni !
Ha emelkedik adni !
A zsét (azt a mocskos imperialista, kapitalista eszközt!(Hofi) ) bekaszálni és zsebre tenni !

De kicsit gondolkodva kereshet Béla valami magasztos küldetéstudattal átitatott elméletet is! Persze ugyanoda lyukadunk ki, mert kérem arra megy ki a játék hogy a Béla a tiszteletdíját zsebre rakja !))
Majd persze az Ica (Ö a csapos) pénztárgépébe pakolja !
atikasz 2014. 01. 28. 10:14
Előzmény: #69961  pancserlama.
akkor az elmult honapokban a jo hireknél miért vártad mindig az emelkedést? adni akartál akkor is?:)
Törölt felhasználó 2014. 01. 28. 08:36
Előzmény: #69961  pancserlama.
Jöhetne az a Commodore nevű tag, aki mindig írja, hogy adjuk el, mert zuhanni fog :) Most, hogy már ment 50%-ot, talán igaza is lesz :)
pancserlama.
pancserlama. 2014. 01. 28. 07:55
Előzmény: #69960  qqtyin
Jó reggelt !
Hírekre adni kell !

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek