Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pancserlama.
pancserlama. 2012. 12. 13. 09:11
Előzmény: #62139  watson
Én nem halottam semmi konkrétat.
Viszont az fix hogy nem bóvlit fognak gyártani!
watson
watson 2012. 12. 13. 08:59
Előzmény: #62137  cree1
Úgy legyen! Ehhez azért oda kell figyelni és az eltérés esetére kellően riasztó szankciót megfogalmazni...

Arról van már valami infó, hogy van-e köze a leszerelt Volvo gyárhoz és az ott gyártott nem túl korszerű modellekhez? vagy egyéb technológiai lehetőségekről, esetleg elképzelhető hogy pl. Kravtex vagy Ikarus modelleket gyárt majd a közösvállalat? :D
pancserlama.
pancserlama. 2012. 12. 13. 08:59
Előzmény: #62137  cree1
Jó reggelt!

Felesleges elmélkedni ezen, kimondottan jó üzlet ez a Rábának!
cree1 2012. 12. 13. 08:30
Előzmény: #62133  Törölt felhasználó
A Grippenhez képest két lényeges eltérés van:
1.) Itt kizárólag a Rába termékeiről beszélünk.
2.) Itt mindenképpen többletkapacitásról szól a megállapodás, nem az eddigieket beleszámítva kell teljesíteni a 100%-ot.
Így nem állhat elő olyan, mint más "levásárlásos" esetekben, hogy az eladó körbejár a piacon, és minden egyéb, már addig is létező exportot besöpör a megállapodás alá...
cree1 2012. 12. 13. 08:27
Előzmény: #62131  watson
Széles persze csúsztat, mert a Rába egy 100%-ban saját termékeivel ellentételezett üzletet kötött, ami az elvben 70%-os hányaddal szemben +30%...
Törölt felhasználó 2012. 12. 12. 23:08
Előzmény: #62134  atikasz
Szélest gyorsan le kell tolni a pályáról, ha komolyan akarják a Volvo-s vegyesvállalatot. Akkor talán.
Egyébként meg marad a devizaspekuláció. Lassan gyűjthetjük a dec 31-es záró tippeket EUR/HUF-ra.
atikasz 2012. 12. 12. 23:01
Előzmény: #62132  pancserlama.
valahogy nem akarunk közeledni a névértékhez.

Pintér szava nem ér 100(110)ft-ot?:-)
Törölt felhasználó 2012. 12. 12. 22:13
Előzmény: #62132  pancserlama.
...hmm......!

...háááááááát, olvaslak ám benneteket, de nem volt okom "megszólalni"...! ...:-(((...!

...merthogy, amikor a múlthéten olvastam a "bejelentést", hát nekem, a "Gripen" bejelentés, "ugrott be" elsőnek, aztán meg "színesedett" tovább...!
...nagy vita volt korábban itt a fórumon, a Volvó (Alfa) buszok kritikájáról, gyakorlatilag 1 mrdFt-os üzemeltetési "bukót" produkáltak, - nálunk -, a 100 %-os TÖBBLET üzemanyag költség produktumaikkal, az öreg Ikaruszok "kipaterolása" után...!
...ezért "ugrott be", a "Gripen"...!
...:-(((...!
pancserlama.
pancserlama. 2012. 12. 12. 11:02
Előzmény: #62131  watson
Szerintem Volvo-R t feljavítják és működőképes lesz a történet.

watson
watson 2012. 12. 12. 10:54
Előzmény: #62130  pancserlama.
azért Volvo-R téren is vannak kérdőjelek.. Most akkor az a leszerelt üzem amiről regéltek ha valóban nem korszerű szériát gyártott akkor hogyan is jöhet most szóba?

Nagyon talányos még ez a vonal is.

Ikarus-osok egyébként a magyar részarányról kicsit ferdítettek, hiszen az eddigi hírekben az van hogy a Rába-Volvo buszait 100%-ban beszállítással vagy exporttal ellentételezik, azaz 100% magyar kibocsátást tesznek minden ilyen busz mögé.
pancserlama.
pancserlama. 2012. 12. 12. 10:40
Előzmény: #62125  Törölt felhasználó
link

Nem is tudtam hogy kihagyták !))
Törölt felhasználó 2012. 12. 12. 10:11
Előzmény: #62126  watson
Nekem is a VT-BKV történet ugrott be azonnal, amikor olvastam a hírt. Ekkora kétarcú mocsokság azért ritka.
Ezek után erősen kíváncsi vagyok, hogy milyen reakciók lesznek fideszes berkekből. Mert az azért elég valószínű, hogy ezzel együtt ment a telefon is Viktornak, hogy ugye tudja honnan vannak a buszok a békamenetre..
pancserlama.
pancserlama. 2012. 12. 12. 08:52
Jó reggelt !
watson
watson 2012. 12. 11. 22:54
tigus jól gondolom hogy ezekben a régi ruszki trolikban legalább volt Rába cucc az új használt hazaárulő Vizézy féle MAN/Gräf&Stiftekkel szemben!? link
watson
watson 2012. 12. 11. 21:42
:) Széles hörgött egyet... amúgy meg rohadjon meg Vitézyvel, meg a Merci és egyéb külföldi buzaival együtt a VT-Transman szemétdombján! ;)

Akkor bezzeg nem tiltakozott (nemis kétszínű, hanem) kaméleon Echo TV-s Hírlapos önjelölt elvtárs...

Törölt felhasználó 2012. 12. 11. 20:30
Előzmény: #62124  Törölt felhasználó
Ideje bekészíteni pár vödör popcornt..
Törölt felhasználó 2012. 12. 11. 18:17
Előzmény: #62123  Törölt felhasználó
Tiltakozik az Ikarus: kitört a buszháború
[Nemzetgazdaság] 2012.12.11 17:55

Elfogadhatatlan tartja az Ikarus, hogy a Volvo az állami tulajdonba került Rába közreműködésével kívánja a magyar autóbuszgyártás folyamatában résztvevőket 'kiszorítani a gyártási és értékesítési lehetőségekből, veszélyeztetve több ezer munkahely megtartását' - közölte a társaság az MTI-vel kedden.

Az Ikarusbus Kft. ezzel arra a múlt heti hírre reagált, hogy a Volvo Bus Corporation és a Rába Járműipari Holding képviselői buszpiaci együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot írtak alá. A társaság közleménye szerint a legnagyobb gyártási, értékesítési hagyományokkal rendelkező Ikarus számára érthetetlen a Rába és a Volvo Bus közötti autóbuszpiaci együttműködés tervezett indításának híre.

Az Ikarus és a többi magyar autóbuszgyártó kész egy hazai vagy nemzetközi gyártási együttműködési programban részt venni, amennyiben ebbe bevonhatók korszerű, modern fejlesztésű járműkonstrukciói, márkaneve, jelentős létszámot foglalkoztató gyártókapacitásai és a beszállítókat is tartalmazó további magyar háttéripari kapacitások - áll a közleményben.

Minden egyes autóbusz hazai gyártása és értékesítése három-négy munkahely megtartását, illetve létesítését teszi lehetővé. A hazai gyártók Magyarországon befizetett adója az autóbusz árának 14 százalékát teszi ki, ami a magyar költségvetés bevételét növelné - közölte az Ikarusbus. A társaság szerint a hazai gyártás csaknem 70 százalék hazai tartalmat képvisel, szemben a Volvo és a Rába által célul kitűzött 30 százalékos értékkel.

MTI
Kép: OrientPress Hírügynökség/ archívum

link
Törölt felhasználó 2012. 12. 11. 10:22
Előzmény: #62122  sly36
:))
Ezek szerint mégiscsak betartják a rájuk vonatkozó szabályokat.
Szvsz márciusban az Est Médiát is kiteszik,így két betöltendő hely lesz.
sly36
sly36 2012. 12. 11. 10:18
Előzmény: #62115  Törölt felhasználó
"A BÉT tegnap jelentette be, hogy az E-Star kikerült a BUX-indexből, miután a társaság csődvédelmet kért az illetékes hatóságtól.

A BUX-index kézikönyve szerint egyelőre nem kell kijelölni új tagot az E-Star helyére, arra legközelebb jövő év márciusában, a BUX-kosár rendszeres féléves felülvizsgálatakor kerül sor majd.

Az Equilor Befektetési Zrt. elemzői által elérhető adatok alapján nincs olyan papír a BÉT parkettjén, ami maradéktalanul megfelelne a kosárba kerülés kritériumainak. Ebben az esetben egy meghatározott rangsor készül el, amelyben a Danubius áll az első helyen."
link
Hegyesi2
Hegyesi2 2012. 12. 11. 09:59
Előzmény: #62120  atikasz
Én meg még azt hittem találtam nektek egy + hírt.:(

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek