Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2010. 04. 12. 20:39
Előzmény: #32842  Törölt felhasználó
szerintem is
de úgy érzem, hogy ez a pénz máshova átmegy napokon belül. lehet hülyeség, amit gondolok.
mondjuk a Phyl-t ki tudná rántani a 70-73-as sávból. vagy eco-ba megy és felrántja 150ig.
de megy valahova úgy érzem. nem alap ad, vesz, hanem 1-2 speka szvsz
Törölt felhasználó 2010. 04. 12. 20:28
Előzmény: #32896  Törölt felhasználó
Alapok mióta szoktak dt-zni részvényekkel?! Ha jól tudom ők időszakonként (pl. havonta) felülvizsgálják a portfóliót és döntenek melyik rv-t milyen arányban súlyozzák, aztán ha szórni kell akkor szép lassan terítik (nem öntik), ha meg venni akarnak, akkor veszik akár aznap amennyibe épp akkor kerül, akár piacin.... max árfolyamkarbantartás ürügyén szoktak kulcsszinteken vásárolgatni, hogy nagyon ne essen az árfolyam... (bár itt 1050 felett az ájendzsi is adott el, ez engem is meglepett.)
atikasz 2010. 04. 12. 20:15
Előzmény: #32897  vetranio
szerettek volna bevásárolni ez megtörtént,de ki szeretett volna eladni mert ugy néz ki most ez törté(t)ik:-)
vetranio
vetranio 2010. 04. 12. 20:07
Előzmény: #32896  Törölt felhasználó
Vagyis kimondhatjuk hogy mivel alapok veszik akkor a közeljövőben emelkedésre számítanak, vagy ez csak speki trükk? Nekem erős a gyanúm hogy valami infó lehet a háttérben amiről mi még nem tudunk, és ezért szerettek volna bevásárolni. Ti mit gondoltok erről? Köszönöm
Törölt felhasználó 2010. 04. 12. 20:01
Előzmény: #32895  Törölt felhasználó
Ne feledd itt alapok, brokik vesznek-adnak nagy tételben
phyl erre nem jó példa ott ilyenek nem igen vannak
Törölt felhasználó 2010. 04. 12. 19:56
Előzmény: #32893  Törölt felhasználó
Alapvetőleg még ez nem törvényszerű, már párszor rácáfolt az élet.. pl. phylaxia amikor 20 ft körülről ment 140 ig pár nap alatt, majd lassú visszacsorgással hónapok alatt jutott el 100-ra, majd méghosszabb idő alatt szép lassan 70 körülre. de pl. az első econet rallinál is ilyesmi volt a kép, de ennyire azt sem adták vissza elsőre.. napon belül is elég sok felfelé kör volt még mire kivérzett..
martin36
martin36 2010. 04. 12. 19:52
Előzmény: #32889  Törölt felhasználó
Ez nem mindig,és feltétlenül helyes....gondold el azokat,akiknek volt mondjuk otijuk 1500-ről,és nagy okosan odaadták 2500-ért,és büszkén feszítettek,h ej,mennyire okosak voltak.Vajon mit is gondolhatnak most háromszoros áron?
Ugyanezen logika alapján kényelmesen emelkedhetett volna a rába is 1000 felettről úgy,h az égvilágon semmi világtól elrugaszkodott ára se lett volna mondjuk 1500-ön.
Törölt felhasználó 2010. 04. 12. 18:13
Előzmény: #32892  Törölt felhasználó
"1100on de akkora slungal és forgalommal ment hogy benne volt a további emelkedés,"

Nemigazán volt benne mert klimaxra futott (rövidtávon hetes gyertya fenn az égen kint a fenébe)
"öröm" volt nézni mennyi kisböfi ugrált itt 1000 felett vételekkel

Természetesen nem rossz a cég, a papír, de ki kell pihennie magát - támasz keresés - ami talán ma ,meg volt - talán -
5xx-6xx vételek simán tarthatóak eddig . 7xx-8xx tartó piramisépítésnél a hifosok már kistoppolodtak asszem

Ma (is) volt még nagyeladó, de vevő is
re 900

Törölt felhasználó 2010. 04. 12. 18:02
Lehet igazad van de aRábának nagyon nyomott az ára szerintem és még csak most éledezik. Most nem a 2800hoz mérem hanem 1700,,1900hoz. igen jó lett volna eladni 1100on de akkora slungal és forgalommal ment hogy benne volt a további emelkedés,és még most is benne van. Én nem szivessen nézném hogy elmegy és lemaradok ezért hagyom benne a pakkom,és ha megy veszek hozzá,amit dobok is aznap rendithetetlenül. Ugráltam a MOLnál az OTPnél az ÉGIS nél pedig nem kellett volna, most kivárok és remélem min háromszorozok idén. Ez a véleményem. Ha valahol hír van másba is beleveszek,de adom is aznap. Ezért figyelek egész nap. A RÁBA pedig hozni fogja magát.
watson
watson 2010. 04. 12. 17:42
Előzmény: #32885  Törölt felhasználó
"100.000-s tételben ... akár egy kazahsztáni" :)
mondjuk ezt meg a fene se bánja ha felszívják (ahogy felszívja a kocsma népe), akkor azt előbb utóbb vissza is kell venni. Várjuk majd az ajánlatokat 2000 felett :)
Persze ettől még nem látszik hogy mitől lenne mögötte a kölcsönözhető pakk.
Aki közgyűlni megy annak a pakkja biztos nincs kikölcsönözve. Legutóbb 7mdb (+1 a cég) volt jelen a 13,5ből.
pancserlama.
pancserlama. 2010. 04. 12. 17:31
Mindig is gyengesége volt a korcsmának a ugrálás.
A korcsma középtávú "higgadt" befektetői gyülekezet!
Törölt felhasználó 2010. 04. 12. 17:29
Előzmény: #32888  pancserlama.
hát... én nem tudom, nekem ha egy rv-n is lesz pár nap vagy pár hét alatt 30-40% tuti gondolkodás nélkül dobom.. hidd el a PE-t is dobom 950-1000 körül az tuti... (legalábbis egy részét tuti realizálom.. a többire meg stop a beszállóra és hajrá...) biztos vagyok benne, hogy a nagyok közöl is sokan olyan nyerőnél dobni fogják... és az még közel annyi sincs mint a rába 700-ról mondjuk 1050-s célár...
pancserlama.
pancserlama. 2010. 04. 12. 17:24
Előzmény: #32887  Törölt felhasználó
Rövid volt a reakcióidő ))
Mire feleszmélt a korcsma már fordult!!
Így meg kellett fejelni a pakkot.
Törölt felhasználó 2010. 04. 12. 17:21
Előzmény: #32874  pancserlama.
minden bántás nélkül mondom, akinek 700-ról volt az mi a búbánatért már nem adta 1050 felett.. legalább egy lekorrekciót megvárva... komolyan mit várt?!

nekem is volt onnan, de nem láttam benne potenciát, ezért még az up előtt kiszórtam... jól átvágott, mert volt benne, nem is kevés... na de ha 1000-ig tartom onnan tuti kiszórtam volna zokszó nélkül... legalább egy jó részét...
pancserlama.
pancserlama. 2010. 04. 12. 17:16
Előzmény: #32884  Törölt felhasználó
proféta beszéljen belöled.

Törölt felhasználó 2010. 04. 12. 17:11
Előzmény: #32882  watson
hát komolyan.. itt a dealbook 360-s kliensem amit devizatradre használok... benne van az összes devizapáron kívül az összes index meg árú meg egy rahdli rv a világ minden tájáról... hungáriás az eurós számla, de azok is valami kinti nagyobb brokicégnek utalnak, azokon keresztül megy a trade.. a hungária csak közvetítő.. na most bent van a rába is, (meg még vagy 15 magyar rv) bármilyen időtávra tudom shortolni azzal is meg longolni akár két hónapig ülhetek poziban... szemtelenül magas cfd-vel ha kell, csak legyen a marginhoz elég tőke a számlán... simán shortolhatom akár 100.000-s tételben és te nem fogod látni semmilyen hati frogalmi adatban... csak most szólok.. és ezt a proggit használják a világ minden pontján is, szóval akár egy kazahsztáni vagy egy etióp vagy épp egy brazil kölök is megereszthet rá annyi pozit amennyit akar... akkor meg?!
Törölt felhasználó 2010. 04. 12. 17:08
Előzmény: #32876  pancserlama.
Én gondolom .
pancserlama.
pancserlama. 2010. 04. 12. 17:08
Előzmény: #32882  watson
Kis cég a Rába ekkora forgalomhoz!
Átrendeződés ez.
Lehet, hogy technikailag bázisként jelenik meg.
Ettől független aggódik a korcsma, teljesen kivan feszítve a vitorla!
Közeledik a lombard alsó limitje ))
watson
watson 2010. 04. 12. 17:02
Előzmény: #32864  Törölt felhasználó
totem, ez jól hangzik, de hol tudsz te ilyet?
Ettől függetlenül ez Rábában nem hiszem hogy működik. Nem nagyon van olyan pakk amit kölcsönözgetnének.
Én olyanról tudok, hogy az alap nem adja kölcsön a papírt, hanem eladja az alapból és határidőben visszaveszi ugyanannyiért (long) aminek a short oldalát neked adja. Nade ez is látható lenne a határidős forgalomban. (amikor zárod akkor meg fordítva)

477ezer db az komoly vevői és komoly eladói oldal egyszerre, megy az átrendeződés. Talán a technikusok ezt bázis építésnek híjják ha eltart egy darabig. ;)
Becenick 2010. 04. 12. 17:00
Előzmény: #32877  Becenick
A felrántást meg inkább tudnám magyarázni egy erős speki húzásnak egy kis vételi hisztivel kiegészítve, mint a cég reális helyzetének megváltozásával. A nagybefektető ha lát benne fantáziát, lehet felvásárlási szándéka de szerintem az sem naponta figyeli, hogy merre alakul az árfolyam.
Az biztos, hogy ez a rally kicsit gyors ütemű volt. 700 körül volt az árfolyam februárban. hm

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek