Mert a geotermia eccerűen nem nyereséges iparág kis-Magorban...
Miért ennyi az ára:
1,/ 7 mrd támogatás osztva 21 milla rv el.!! ?
2,/ a jelenlegi a nyereség ponty elég veszteségre..
Amint több lesz azt elvonják.-
Kaukk :DDD
Na vitát generáltam, de olvtam néhány előző hozzászólást...
Csak középben tanultam közgazdaságtant, meg az életben.
BOCS, de nem akartam lelembozó lenni, inkább az említett JÓZAN. P..@@.....
Én beragadtként mondom, jobb ezt elkerülni.
Ha az IT tag a tőzsdén adja el a 326 ezer db részvényét, akkor most kb. 200 Ft lenne a Panny ára - jó esetben.
Neked megjött, nekem elment a kedvem a Pannergy-től!
Törölt felhasználó2014. 04. 09. 08:10
meg tudnátok mondani,mikor lesz a gyorsjelentésük?
köszi
Törölt felhasználó2014. 04. 09. 08:08
Az elmúlt idõszak híreit nézve egészen megjött a kedvem Pannergy-hez.
Bekerült a CECE indexbe, az elsõ erõmûbõl a melegebb tél ellenére is sikerült eladni a tervezett hõt, a fejlesztés második fázisa beindult.
Csak azt nem értem, az IT tag miért szállt ki? Az okokról nem írtak semmit... link
Amit lenyeges megjegyezni meg, hogy Miskolc I. is csak reszlegesen mukodott a 2013-as evben az ev kozbeni atadas miatt. Kimaradt egy Q1-es ho szolgaltatas, ami atlagban kicsivel nagyobb is mint a Q4. Azaz arbevetelben ugy 550-600 millio kimaradt az eves bevetelbol. Persze ennek is van uzemelesi koltsegvonzata.
nem tudtuk meg a negyedik negyedévben történt kivezetés (leírás) tartalmát, ami kb. 250 millió körül volt, ugyanis a beszámolóban áthelyezték az egyéb ráfordításból az értékesítés közvetlen költségeibe. arról meg nem elemztek, így feltételezhető, hogy a beindításhoz kapcsolódó (remélhetőleg) egyszeri tétel.
Az egyéb ráfordításban 61 millió készlet kivezetés szerepel (ez kapcsolódhat az építkezéshez)
van CF:)
az utolsó negyedben nem volt túlzott beruházási aktivitás,mindössze 271 millió az eszköz beszerzés.
volt hitel felvétel 500 millió, meg támogatás iskb. 100 millió, meg előleg is 500 milliónyi (ezért ugrott meg az egyéb kötelezettség), amik fedezték a veszteséget, meg a működő tőke szükséglet megugrását (főleg vevőállomány, vélhetően a szezon miatt)
Ami egyelőre a kemény valóság:
"A geotermikus csoport konszolidált éves árbevétele 684.673 eFt volt. A
felmerült költségek összege (a többi egységnél folytatott projekt munkálatok, valamint a
beüzemeléssel kapcsolatos egyszeri költségek miatt) jelenleg még meghaladja az árbevétel
összegét. (konszolidált közvetlen költségek: 521.290 eFt, igazgatási költségek: 632.145 eFt)"
Látszik, hogy még kell egy-két projekt, főleg központ fix költségek kigazdálkodása miatt.
Miskolc II.nagyon kell tehát, meg minnél több másodlagos felhasználó.
Egyelőre Miskolcoi Geotermia helyzete sem tejfeles:
-165 millió üzemi eredmény, -415 millió adózott eredmény(nem konszolidált)
saját tőke: -382 millió Ft.
A jövőről több ismeretet nem nagyon tartalmaz a beszámoló, talán ez:
"A másodlagos hőhasznosítást célzó 10 hektáros üvegház projekt 2,84
milliárd Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. A beruházás előkészítése a 2013-as év utolsó
negyedévével gyorsult fel és várhatóan 2014. évben realizálódik."
PANNERGY