Hogy a PE (Miskolci Geotermia) gödre/csöve, azt implicite elismerték, csak nyilatkozni nem voltak hajlandók. Sajnos elég ramatyul áll maga a projekt is a felvételek alapján.
én viszont azt gondolom, hogy fúrnak.
Bokor szerint nem szerencsés fúrásokról kommunikálni, ezt a gödöllői melléfúrás után mondta.
szerintem sumákban fúrnak valahol (gödöllő erdő mélye...)
Dehogy. Ezt a projektet nem lehet elszúrni. Az felérne a cég halálával. A prototípust kell legyártani és jöhet a sorozatgyártás.
Szentlőrinc ehhez képest csak játék.
3 napja voltam Miskolcon. Kistokajnál, a 3-as mellett futó csőpár végre be volt temetve, az Avas alatt, közvetlenül a lakótelep mellett furkáltak új gödröket. Viszont az a hosszú szakasz, ami a déli miskolci bekötő utat keresztezve fut a város felé, még temetetlen volt, ott tuti nincs (pozitív) eredménye a nyomáspróbának.
Úgy tűnik, az erste jól tippelte a próbaüzemet...:-((
engem nem maga a gödör és környéke lepett meg, hanem ami benne volt: egy csőpár vége, ami nem folytonos és nem megy sehová...
három feltételezésem van:
1. vagy a PE csöve, és akkor nincs kész ! (nyomáspróbák ??? ugyanmár..)
2. a PE csöve, de valami későbbi leágazásra van előkészítve egy kiállás.
3. nem is a PE-hez tartozik, hanem a házak és a hőközpont közötti valamilyen elosztó cső. Arról ugyanis nem tudunk, hogy ezt is a PE-nek kellene felújítani és gatyába rázni. Az a MIHŐ dolga.
A kérdés nem az, hogy szabályosan volt-e itt minden megcsinálva, hanem, hogy kit milyen felelősség terhel. Ahogy a videón ez kinéz, elég igénytelen.
A közvilágításra hagyatkozni pedig szánalmas. Ilyenkor egy kis aksival működő lámpást szoktak oda tenni, ha ellopták, akkor az más tészta.
A tavaly a környezetkárosító rallysok támogatására kidobott pénzt idén fel kellene ajánlani az áldozat családjának, mégha a PannErgyt közvetlenül nem is terheli felelősség.
olyan is van, hogy mondjuk én felhívom az erstét, hogy van 17310 részvényem, nekem nem kell, keressen rá vevőt, és adja el egy tételben. és az erste eladja, vagy megveszi magának...
PANNERGY