Ekkora forgalom mellett bármi lehet. Ami azért is érdekes, mert így sem sikerült 2600 alá nyomni (nem számítva azt a 2 percet amikor 2598 volt). Csak vár a megbízásom 2550-en, aztán lehet hogy nem teljesül...
-VG-Technikai:-Magyar TelekomTovábbra is enyhén lefelé mutat a Magyar Telekom technikai képe, miután az 50 napos mozgóátlag alá került az árfolyam, mely jelenleg 2 644 forintnál jelent rövid távú ellenállást. Ezt követően a 2 625 forintos támasz is letört, de itt még nem szignifikáns a mozgás. Amennyiben erre sor kerül, a következő támasz 2 557 forintnál adódhat. OTP: trendszerű elmozdulás várható az árfolyamban, csapkodó mozgás a BÉT-en - Világgazdaság
:) ebben tökéletesen egyetértünk. Semmiről nem szabadna ítéletet hozni úgy, hogy nem ismerjük a pontos részleteket (főképpen nem, ha ezzel más becsületét, életét tesszük tönkre). A TAO emelés várható volt (több más, jövőben emelendő adóval pl. SZJA együtt) , mert ez az alacsony szintű adó versenyelőnyt biztosított más, magasabb adószintű országokhoz képest. És ez nyilván nem tetszik azoknak az országoknak, akik emiatt beruházásoktól, munkahelyektől esnek el. Nem véletlenül jött ide annyi nagy cég az elmúlt években. Természetesen ennek az alacsony adószintnek vannak előnyös és vannak hátrányos aspektusai. Egyébként szerintem egyáltalán nem ördögtől való annak változtatása, emelése Ez az aktuális kormányzat joga. Az más kérdés, hogy a hírek főcímben csupán azzal vannak tele, hogy öt adó megszűnik (pl. az Index főcímben hozta ezt (igaz, hogy azóta levették már a cikket)). Ez a propaganda, mert ugye az nem csak azt egyik oldal használja. Nagyon helyesen megszüntetnek öt olyan adót, amiből gyakorlatilag nulla adóbevétel származott, a hiányát senki nem fogja érezni egyik oldalon sem és emelnek egy olyat, amit vélhetően viszont minden cég érezni fog (néhány pontos emelés nem lesz érezhető) . Ha ezt a többlet adót pl. az államadósság csökkentésére fogják fordítani, akkor én még támogatom is. ( csak ugye erős ellentmondás az, hogy eddig azért nem volt pénz, mert mindent "elloptak", miközben még Deák Bill Gyula is 100 milliót kapott a koncerjeire, vagyis szórták a pénzt mindenre ( és szerintem is tényleg szórták a pénzt két lapáttal, főleg amikor elkezdték érezni, hogy veszíthetnek). Úgy tették ez, hogy az uniós ezer milliárdok nem érkeztek. Most pedig, hogy többet már nem fognak ellopni semmit és dőlnek az unós források is mert három hét alatt megint "jogállam" lettünk, mindenre is lesz pénz. De akkor miért kell adót emelni? ) De, ahogy írod, majd meglátjuk és a makromutatók nagyon lassan változnak csak. Mindenesetre ma ezeket a mutatókat alapul véve, nem áll az ország rossz helyzetben, amit mutat az is, hogy éppen tegnap volt hír, hogy pl. megelőztük a lengyeleket a hozamfelár tekintetében (miközben a hitelminősítők 4 fokozattal sorolják jobb kategóriába Lengyelországot, de ez meg a hitelminősítők vonatkozásában vet fel kérdéseket).
Egyelőre ez bármit jelenthet az MTelre nézve, jót is meg rosszat is, meg lehet akát neutrális is... várjuk meg a részleteket, mielőtt ítéletet mondunk.
majd harding megmagyarázza, hogy ez miért nem adóemelés. Mellesleg már a MOL különadót is meghosszabbították első körben 2027-ig, a korábbi mértékét pedig megemelték. Mégsem esett be az árfolyama.
Portfolió vélemény: " érdemes megemlíteni, hogy a Tisza Párt a választások előtt nem kommunikált a társasági adó ilyen irányú és mélységű átalakításáról, a tao-t érintő kedvezményekről beszéltek korábban, és ez szerepelt a programban is. Vagyis az előzetes pártkommunikációhoz és ígéretekhez képest ezt a mostani kormánydöntést lehet meglepetésként értékelni." Én meg azon lepődök meg, hogy ezen a portfólió meglepődik. De legalább az ebadót kivezetik (igaz, hogy szinte sehol sem alkalmazták, miután a bevezetéskor az állatvédők elintézték, hogy a beszedett adót állatvédelemre kell fordítani. Ezzel a módosítással elérték, hogy azok az önkormányzatok is elálltak az adóbeszedéstől, akik korábban már bekérték az kutyák adatait. Pl. Bp. III. kerület. Ja, ha állatvédelemre kell fordítani az összeget, akkor már senkit sem érdekelt annyira a korábban az állatvédelemre hivatkozás okán kieszelt adónem. ) Nyilván érinteni fogja a telekomot is egy adóemelés, de ezt szerintem már beárazták. Szerintem a "Tudod Ntasa... " reklám sokkal többet ártott az árfolyamnak, mert amióta ez a gagyi reklám megy, azóta esik az árfolyam :)
Nagy
dolgokra készül a Tisza-kormány a társasági adóval – Szerintetek mekkora hatást
gyakorolhat a TKOM árfolyamára egy esetleges társasági adó emelés? Ha jól
emlékszem, akkor még van egy különadó, amely a telekommunikációs cégeket
sújtja. Láttok esélyt ennek a jövő évi kivezetésére? Mi lehet ennek a kettőnek az
eredője az árfolyamra nézve (TAO emelés és különadó kivezetés)?
Jaja... csak ez a sztori nagy eséllyel igaz. csak ugye a részletek és bűnösök hiányoznak még... de várjuk türelmesen. Fenyő gyilkosságra is sokat kellett várni de lett nyom, felelős és dutykos.
ha te ebben a kérdésben még picit is bizonytalan vagy, akkor az a te problémád :) Bangó Sanyi majd az USA-ból elmondja, hogy ki az. És te el is fogod hinni, minden bizonnyal. De nem olvastad el az egész történetet? Vagy az már annyira nem érdekelt? ( Hol, mikor és ki vetette fel először? Hogyan vált plasztikussá a történet és vált az egyik legfőbb propaganda eszközzé? Érdekes, hogy ilyenkor értelmes emberek mennyire vakok tudnak lenni pusztán az érzelmeik hatására ... )
Ez szerintem is fontos hír... de ugye az ördög a részletekben lakozik, azaz, hogyan váltják az ígértet aprópénzre majd. Zsolt bácsi esete nem erre a fórumra való. Így annyit válaszolok, hogy: várjunk még egy picikét...
" A pénzügyminiszter két kiemelt kormányzati célt jelölt meg: a hazai vállalatok számára a tőzsdét természetes finanszírozási forrássá tenni, valamint a lakossági megtakarításokat hatékonyabban a tőkepiacra terelni."
https://www.portfolio.hu/befektetes/20260717/megszolalt-a-penzugyminiszter-es-a-jegybankelnok-nagy-valtozast-akarnak-a-magyarok-megtakaritasainal-850080 Szerintem inkább ez egy fontos írás ebben az uborkaszezonban. Persze mindenki hangoztatja, hogy a tőzsde mennyire fontos, meg hogy annak szintje mutatja meg egy gazdaságba vetett bizalmat, stb. Ezért hivatalból minden kormányzat ennek fontosságát hangsúlyozza. Más kérdés, hogy mennyire gondolják komolyan. Mindenesetre, én elhiszem, hogy Kármán András tényleg nagyobb lakossági pénzt szeretne látni a tőzsdén. A több forrás pedig általában magasabb árfolyamot szokott jelenteni.
akkor sem a betiltás, vagy a másik lealázása a helyes irány szerintem. Magamat nem tartom túl nagyra, de azért annyira igen, hogy el tudom dönteni, hogy melyik információban, ahogy írod propagandában mekkora a valóságtartalom. Propaganda egyébként szükséges rossz. A reklámok is egyfajta propaganda, de senki sem veszi készpénznek az abban elhangzottakat (van aki igen, de az az ő baja). Visszakérdezek, mivel a kormányoldali propagandáról írtál. Megvan már Zsolti bácsi?
Hát én értem, amit védtek, de nem értek egyet veletek. Szerintem ez pont olyan, mint a korábbi kormánypropaganda, hogy napról napra mossa az agyat. Ráadásul hibás elemzések alapján, amit juniorok, meg betanított írástudók keszítenek. Szerintem ez ugyanúgy reklámnak (agytorzításnak) számít mint bármi más, pláne, ha naponta történik. Nem szertném megkapni, pláne nem mindennap, és szerintem mások sem.
Értő szemnek hasznosak Gyula beírásai. Megmutatja, hogy mit kommunikál az ERSTE, vagy az MBH. Ezeket mindenki el tudja olvasni és meg tudja hozni a saját döntését. Ha Gyula nem írná be ezeket, akkor nem lehetne a "sorok között" olvasni sem.
ahogyan írtam az előbb. Gyula ezzel nem manipulál senkit, hiszen ő csak közzé teszi. Hogy ezeknek a három mondatos "elemzéseknek" és "célszámoknak" van e bármilyen szándékolt célja, azt én nem tudom. Szerintem nincsen. Szerintem csak ennyire futja. Egyébként rohadt lélekölő lehet naponta megírni a "tutit" ugyanarról, gyakorlatilag lenullázódott érdeklődés mellett. A célárakat tekintve pedig nem lehet panaszunk.
ez pontosan így van. És mivel a telekomot érintő írásról van szó ezért respektálni kellene. Viszont amiért sokakat irritálnak ezek a beírások, az maga az "elemzés" tartalma. Azok szintje, gyakorlatilag teljesen használhatatlan tartalma. De ezt mindenki láthatja, aki követi. Olyasmi ez mint pl. ha csak a Portfoliót olvasod, akkor azt gondolná az ember, hogy az ukránok győzelemre állnak. Pedig a valóság picit más. De az újságírás sem a valóságról szól már régen, hanem újságírók (egyfajta influenszerek, akik gyakran helyesen írni, vagy fogalmazni sem tudnak rendesen) véleményének közzé tételéről, illetve a másik irány, hogy azt kell írni, amit a többség hallani szeretne, mert az hoz többet.
Plusz még egy megjegyzés: Az Erste és az MBH esetén is olyan alacsony az MTel célár (20-30%-kal kisebb, mint másoknál) ami kapcsán felmerül a szándékos manipuláció gyanúja. . Nehogy aztán kiderüljön, hogy ezek a bankok érintettek valamiféle MTel-hez köthető részvény kereskedelemben. (Pl srv program támogatása), ahol ugye elemi érdek, hogy alacsony áron tudjanak gyűjtögetni.
Szerintem Gyula nem a saját elemzéseit osztja meg, csak megmutatja nekünk, hogy privát banki ügyfélként milyen elemzéseket kap pl. az ERSTE-től, vagy az MBH-tól. Vagy tévedek?
Na Gyula, rászántam az időt a Telekom elemzésetekre és az alábbi észrevételeim vannak: - EV/EBITDA mutató van felhasználva, de az EBITDA csak tételekre bontva szerepel a táblázatban (szebb lenne ha az is explicite ki lenne mutava, egy külön sorban, ha már ezt a mutatót használjátok) - WACC biztosan nem állandó 2030-ig, pláne csökkenő inflációs és kockázatmentes hozam környezetben (ez szerintem hiba) - Nem értem, hogy miért kell már 2026-ban diszkontálni a FreeCashflowt, mikor az idei évet számítjuk, mint kiindulási fair value. Emiatt ugye az összes többi év is eggyel többszür van diszkontálva, mint kellene. (nekem ez véleményes) - Az érzékenységi vizsgálat tovább torzít az éves céláron. Ugyanis nem világos, hogy miért 4,8 az EV/EBITDA érték. Mikor a telekommunikációs iparági egyéb szereplőknek ez 6.0 körül van. (Lehet hogy ez nem is a klasszikus EV/EBITDA mutató, amit ti számoltok?!) - Emellett a saját részvényvásárlás egy részvényre jutó értéke sem szerepel, méga plusz adatok között sem.(Ez a számoláson nem ront, de nekem olyan amatőr hiba egy elemzőháztól) . Szóval továbbra is fenntartom, hogy több (egymást erősítő) hibát tartalmaz az elemzési módszertan, amely miatt nem is lehet korrekt az éves céláratok! . (Megnéztema Richter elemzést is. Ott a hibák egy része nincs meg (változik a WACC, és más több dimenziós érzékenységi vizsgálat van használva EBIT marzs% felhasznlásával, de a plusz egy év diszkontálással ott sem vagyok komfortos))
Teljesen egyetértek. A példa is jó. Most ugye nem jön ki elfogadható hiánnyal a költségvetés sem. Még kreatívoskodniuk kell rajta. Nyilván adóztatni azokat érdemes, akiknek van pénze, de (és ez elég fontos kritérium) nem okozhat versenyhátrányt egy jövendő adórendszer sem. Nem biztos, hogy kell majd adókat is emelni, ha költség oldalon elégséges mértékben tudnak javítani a hatékonyságon. Szerintem TBSZ-szerű dolog később is maradni fog, mert a hosszútávú megtakarításra nevelés fontos EU-s irányvonal, de valami limitnek lenne értelme az ingyenességben, vagy további idő és összef limitek (10 év, 15 év) megjelenhetnek Ez a megtakarításra ösztönzés és FIRE irányzat, segíthetik amúgy a nyugdíjrendszert is. (Tehát ezt sem szabad kinyírni) . Amire én még gondolok, hogy a TMUS felvásárlásnak esetlegesen lehet hatása az MTel jövendő osztalékfizetésére (DT eladósodás miatt), amit Concorde is jelzett már. Ez befolyásolja a részvényárat is. (Többek között azért, mert még a komoly elemzőházak sem mind számolnak az srv-vel... ami amúgy szerintem szégyen)
Ukrajna és Hormuz nem igazán fogja mozgatni az árfolyamot, viszont a jövő évi költségvetési törvény befolyásolhatja. Az nyilvánvaló, hogy jövőre 7-8% költségvetési hiány nem engedhető meg. Ehhez viszont az Uniós források okozta várható növekedés nem lesz elég, az adórendszert is át kell alakítani. . Nálam benne van a pakliban, hogy a társasági adót emelni fogják, sőt akár az is, hogy a tőkejövedelmekre is többkulcsos adót vezetnek be. Ha lesz ilyen azt a piac be fogja árazni az egész BÉT-en. Ettől függetlenül a maradék pakkomat tartom, de a vétellel kivárok legalább addig, amíg nem látom a 27-es költségvetési törvény tervezetét.
Komolyan azt gondoljátok, hogy ez a magyar peti itt valaki? Esetleg a mögötte álló pénzes emberek, azok valakik. És ha nekik az érdekeik(tudnak hasznot húzni vagy nem) úgy kívánják, akkor lesz üzlet. A többi le van szarva. Ez már a peti félék feladata, hogy tálalják a kisembereknek a történteket. Ezért persze jól jár ő is, dobnak valamit, plusz fényárban úszhat, mivel mindig erre vágyott.
Mtelekom