azért a holnapi -40 huf-ért igen meg kellene dolgoznia az erstének, a felhalmozott telekom részvényeiből nem keveset fel kellene áldoznia, folyamatosan pakolnia kellene az eladói oldalt, és komoly ellenállási pakkokkal fogni vissza az emelkedést és nem biztos, hogy a wood és a concorde nem kapna az alkalmon.
Tavaly a 8 M és 9 M biztos Erste a 22 M ből. Idénre is már megvan egy nagy rész, ha nem is az egész. A DT már jelzte a 2027 igényt , így az az igazi kihívás nem a 2026. Az új tényező viszont kedvező, az alapkamat csökkentési folyamat megkezdődött. Így az ilyen felértékelődés növeli a részvény keresleti oldalát.
ez sajnos igaz. Csak a befejező mondat a tavaly máj 14-i mtel közleményből az srv-re vonatkozólag: "A részvény-visszavásárlási tranzakciók végrehajtására az Erste Befektetési Zrt., mint befektetési szolgáltató bevonásával kerül sor." Természetesen kurva rosszhiszemű volnék, ha olyat feltételeznék, hogy a két fél egyességre jutna, mi volna az az srv átlag ár, amely mindkét félnek optimum. (nem hinném, hogy a teljes 22 milka db az az ersténél volna, de akár több mint fele ott lehet az nem kizárható)
Az SRV vásárlásokat az Erste intézi. Az a 22 M részvény már náluk van. A jövő évi SRV begyüjtése a cél. Max 2250 Ft várom az SRV-t. Azt követően és addig is szivattyúznak 2027.-re. Az SRV-ig max 2100 ig megy hullámokkal. az Erste miatt.
Ünneprontó leszek: választások után vártok esetleg valamilyen különadó szerűséget? (=Vagy meglévő emelését?) Mert azért az befolyásolja erősen az vélt árfolyam célokat, a kassza meg elég üres.
tavaly is 22 millió rv vásárlásával meg volt időben a 39 mrd-s keret (megj. volt 2 nap egy 8 és egy 9 milliós db vétel, tehát nem volt nagy tett több mint egy hónap alatt lebonyolitani az srv-t). most 50 mrd a keret nagyjából most is 22 millió db körüli rv-t kell venni ha az árfolyam 2200-2300 közötti.
az srv pontosan úgy fog lezajlani, ahogy tavaly. A közgyűllés jóváhagyása után május első felében közleményben tudatják mikortól kezdik az srv-t napi kereskedésben és fix ügyletekben megvenni (aukció nem lehet eu előírás szerint, ezért nem volt már tavaly sem) és meddig tartják az srv vásárlási időszakot. (az sztenderd szöveg a közgyüllés elé srv vonalon, hogy a legkésőbb a következő évi közgyüllésig történjen meg az srv)
Igen csökken, de ne felejtsük el hogy a BÊTen vagyunk ês egy túlhúzott àrfolyam majd shortos mutyit bármikor be tudnak mutatni tavaly ebböl a szempontbòl nagy tanuló penz volt.
Az emelkedő csati teteje a kövi 1 hónapban 2300-2350 környékén van, és jelenleg az alsó 1/4-ben vagyunk. Szvsz eddig mehet, oszti után meg ide vissza, utána "évközben" 2200-2400 közötti hullámzással év végéig. Ez a legvalószínűbb szerintem.
még csak a rövid összefoglalót olvastam, mert csak most értem haza, de nekem az jött le, hogy az eddigi gyakorlattal ellentétben semmiféle aukció nem lesz. Sem napos, sem hetes, sem három hetes. Egész éves lesz helyette, ami már a közgyűlés után elindulhat és max. egy évig tart max. a keret erejéig. Vélhetően emiatt változott meg a korábban megszokott kereskedési dinamika.
Mtelekom