Szerintem ez minden szolgáltatói ÁSZF-ben benne van, ilyen az élet. Amúgy nem érdemes ezen vekengeni. Ha erstés vagy, nincs vesztenivalód, ahelyett, hogy több 10e Ft számlavezetési díjat fizetnél, magadnak fektetsz be egy future alapba.
a fix díj, egy számla után felszámolt pl. számlavezetés havidíjat jelenti. Az állományi díj, vagy állománykezelési díj, a számládon szereplő összes eszköz ( pénz, részvény, kötvény, stb) után felszámolt havidíj. Ez egyfajta banki "vagyonadó" az ügyfélre kivetve. ( A számlavezetési díj annak a díja, hogy téged nyilvántartanak, míg az állománykezelési díj, annak a díja, hogy nyilvántartják az eszközeidet :) )
"a Díjjegyzék szerinti fix és állományi díj összege 0 Ft." És azt nem tudni, hogy meddig? Én is megtaláltam ezt a jegyzékben, de nincs időtartam sehol.
És most nézem a jan. 5-től érvényes díjjegyzékben, hogy a számlanyitással is jár kedvezmény. Az alsó meg a már meglévő ügyfelek kedvezménye. Szerintem magáért beszél. Akciós feltételek új számlanyitó ügyfeleknek: • Azon ügyfelek számára, akik 2026. január 5. és 2026. március 31. között értékpapírszámlát nyitnak Társaságunknál – és a számlanyitást
megelőző egy évben nem rendelkeztek értékpapírszámlával –, a Díjjegyzék szerinti fix és állományi díj összege 0 Ft. Az akcióban való
részvétel feltétele a 14. életév betöltése. A kedvezmény további feltétele az értékpapírszámlához kapcsolódóan e-mailes értesítési
csatorna választása. A Társaság a változtatás jogát fenntartja. Akciós feltételek meglévő ügyfeleknek: • Azon ügyfelek számára, akik 2026. január 5. és 2026. március 31. között új Erste Future Befektetési Programot indítanak – és az indítást
megelőző egy évben nem rendelkeztek aktív Erste Future Befektetési Programmal –, az indítást követő két évben a Díjjegyzék szerinti fix
és állományi díj 100%-a elengedésre kerül minden értékpapírszámlára vonatkozóan azokban a hónapokban, amelyben legalább 10.000
forint utalás érkezik normál, TBSZ4 vagy NYESZ-R számlára, bármelyik rendszeres befektetéscsomag megvételére. A kedvezmény csak azon
hónapokra vonatkozik, amikor beérkezik a feltételeknek megfelelő legalább 10.000 forint. A kedvezmény további feltétele az
értékpapírszámlához kapcsolódóan e-mailes értesítési csatorna választása.
A számlavezetési és az állománydíjat kifizeted a banknak, sosem látod többet. A Future, meg befektetés egy Erstés befektetési alapba. A pénz a tied marad.
Mtelekom