-Jó napot! Private Banking friss:-Magyar Telekom.-A múlt héten megérkezett az emelkedést meghatározó trendvonalhoz a görbe, így dönteni kellett, hogy megpattan vagy törik a trend. Az emelkedés mellett döntött, így a trend folytatódott. Az áprilisi esésnél kialakult minta alapján a számított célszint 2000 fölé mutathat, így az emelkedés akár ilyen magasságokig is kitarthat. Az 1750 alatt törhetne a trend, de ez jelenleg nem aktuális. Ellenállások: 1875; 1938; 2000. Támaszok: 1750; 1625; 1563; 1500.
ha szétnézel a világban, ez a 20-s évtized agyrém (már a 10-s is bemelegítés volt) (már annak aki a békés, nyugodt fejlődésben szeretne gondolkodni, élni). Durván átrendeződik a világ, a konkrét háborúk és a nyilván mögötte álló igen erős gazdasági háborúk révén. Azaz azt se lehet tudni egy év múlva mi a helyzet, most pihentetni lehet a mi lesz húsz év múlva gondolatokat.
Sziasztok, Én 2010 óta gyűjtögetem a cég részvényeit 458Ft átlagáron vagyok éppen. Az elmúlt 15 évben azért voltam mínuszban is vele rendesen, igaz eltettem 10 év osztalékát (már amikor volt értelmezhető). Mindenesetre így 15 év után mostanság kezdtem el gondolkodni rajta, hogy 2.000Ft környékén talán már ki kéne szállni. Még 20 évem van nyugdíjig, de egyenlőre nem tudom elkepzelni, hogy felmegy majd 10k-ig (válság nélkül) és a következő evtizedekben is a telekommunikacio lesz egy egyik hajtó erő nagy osztalék hozammal. Ki mit gondol a következő 20 évről?
én még mindig nem adtam el egy darabot sem (lehet, hogy később megbánom). Aki eladott, az nem kispályás volt, mert tendenciózusan, hetekig tudta tenni a leöntéseket, a zárót rendre lehúzta. Én figyeltem a kereskedést. Persze lehet, hogy nagyon is profi volt. Gondolok itt arra, hogy egy alapba betett eszközből, vélhetően így is pozitív hozammal egy társaság az ügyfelek részvényeivel leönti a piacot, miközben egy másik, saját számlán pedig megveszi ugyanazt. Ez persze fikció, de egyáltalán nem lehetetlen kivitelezni és gyakorlatilag ellenőrizhetetlen, főként ha két cég brókere összebeszél. Nem etikus, de etika egy brókernél... :)
ez a 20 forintos kérdés, ki adta 1740-n (én biztos nem, mint emlitettem nem foglalkoztam egy hónapig a tőzsdével) (ha te adtad akkor meg mért ne lett volna jó döntés, volt hasznod bőven, sose ad el az ember csúcson, meg milyen időtávon vett csúcson)
Mtelekom