Célozzuk, célozzuk, csak lehet mellélövünk ismét..., két hét múlva benyomják a 15+10 ft-os részvényesi értékteremtést, oszt megyünk vissza 400 alá :)))
Az a MÁP+, az inflációkövető PMÁP most simán fog fizetni 6% felett... A babakötvény valóban brutál, pláne, ha hozzáveszed a 12.000 Ft állami támogatást is! 120.000 Ft éves befizetésnél 18,1% a megkapott kamat, persze nagyobb összeg esetén arányosan csökken az elérhető hozam...
Úgy látszik valaki nagy tételben arra fogad, hogy a Concorde levelének pozitív lesz a fogadtatása. Remélem neki lesz igaza, én szkeptikus vagyok, de ez inkább itt inkább csak realista hozzáállás 😐
Én részvényesi javadalmazásra (osztalék +srv) várok 35 Ft-t. 150-200 Ft-os osztalékról soha nem volt szó. Az elmúlt években a frekvenciatenderek miatt a szabad cashflow-termelés sem volt olyan acélos, indokolt volt az óvatosság. Most más a helyzet. Effektíve dőlni fog a cash.
Pont ezért nem lesz 35 Ft-os osztalék. Főleg, hogy emlékeim szerint 15 Ft volt tavaly. Akkor is emelést várt mindenki, ezek a dzsipszik meg lefelé módosították. Szándékosan van alacsonyan tartva az árfolyam is, meg az osztalék is hosszú évek óta. Amikor én elkezdtem vásárolni anno, akkor ment épp a nagy beetetés, hogy az elkövetkezendő években 150-200 Ft-os osztalék is lehet, mert annyira jól megy a cégnek. Attól kezdve viszont nem csak hogy folyamatosan esett az árfolyam is meg az osztalék is, hanem még korrupciós botrányok is napvilágot láttak. Utána meg az épp aktuális világválság miatt esett 280 Ft környékére.
Viszont egy 35 Ft-os részványesi javadalmazással ez is 8,1%. De ha 35 Ft lesz, akkor az árfolyam is felmegy 500 fölé. Egy TL certivel ezt 4-szeres tőkeáttéttel megjátszani 100% körüli hozamot ígér 1 éven belül.
sajnos az emelkedő infláció mellett már egy 5-6%-os osztalék is kevés. PMÁP majdnem nulla kockázattal ad 6% felett. Mtel eddig sem volt versenyképes, eztán meg végképp nem. ülni és várni a csodát bukó. kereskedni lehetne, ha lehetne rendesen kereskedni vele.
Én a sügér szorozva 3-mal vagyok, mert nem csak hogy beszálltam a tőzsdére szánt pénzem 1/3 részével, de még anyámat és a testvéremet is meggyőztem, hogy állampapír helyett inkább ebbe szálljanak be.
Mtelekom