A MAP+ is ilyen :) ha éppen nincs gond vele. Sok pakkom volt abból, tavalyi gyűjtés, de nem mindegyiket engedte a rendszer visszaváltani :( Mindegy most már átraktam MTEL-be a tbsz-en. Én abban bízom, hogy 413-as saját ár mellett 4,8%-os az osztalék, nem számolva a ki tudja milyen hatással bíró 5ft srv-t. Ez nem annyira rossz még a map+-hoz képest sem, ami most 3,5-4%-ot ad csak első évben. Ha legalább beker áron el tudom adni a részvényt később valamikor, akkor nyertem az ügyön, de lehet megtartom, kell némi diverzifikáció. A KBC idénre bedrágította a broki díjait, és nekem éppencsak hétszámjegyű van a tbsz-en, úgyhogy faragja rendesen a hasznomat, ha adok-veszek. Próbálok hosszabb távra venni és ráülni. Az MTEL lehet, hogy jó lesz erre az 5 évre, bízom benne :)
A tbsz-en nincs több szabad pénzem és ott a broki díj miatt nem ugrálok, ahhoz kevés a pénz rajta és a kbc drága, de legalább van rá esély, hogy nem tűnnek el a pénzemmel a ködben :) A normál számlámra meg nem veszek osztalékos részvényt, ott növekedésit szoktam és inkább csak csipegetni. Átnyomtam tegnap pénzt és vettem inkább otp-t ma reggel, de azzal nem leszek sokáig pozícióban, szerintem még a héten dobom. Az a napnál is világosabb volt szerintem, hogy rally lesz a növekedési részvényeknél, szabadítottam fel egy számomra kicsit komolyabb összeget, másnak ez zsebpénz, de 5mihályt betoltam otp-be. Kár, hogy nincsen gyakrabban ilyen korrekciók, mert annyira kiszámítható a tőzsde utána. Ja meg még egy kellemetlenség, hogy a MÁK csatlakozott az Azurhoz, de csak a fogadói oldalról :) A beutalás állítólag azonnal megjelenik (ezt még nem próbáltam) de a kiutalás ugyanúgy 2-3 óra mint korábban. Jól kitalálták ezt. Meg vagyok én lőve ezzel, a KBC-nél egy tortúra volt visszaváltani, valami hiba miatt. A MÁK meg 2-3 óra alatt juttatja csak vissza a pénzt. Itt basszus ha biztosra akarok menni és gyors tőzsdei mozgást le akarok követni, akkor csak egy megoldás van, hogy a kp-t tartom a számlámon nulla kamatra vagy kitalálom egy nappal előre, hogy mit fog a tőzsde csinálni (esélytelen általában).
Ez pont olyan, mint a férfiak hozzáállása a nőkhöz: A könnyűvérű rüfkékről áradoznak, és ajánlgatják egymásnak, de ilyen nőt nem akar egyik férfi sem otthonra feleségnek. (Persze balek mindig volt és lesz, aki mégis elveszi... itt vannak a fórumon is. :) )
azért annak van egy bája, hogy mindenki vételre ajánlgatja mert alulárazott és tele van pénzzel a cég, de a kutja faszának se kell valójában :o)) nincs itt valami ellentmondás?
Mtelekom