De a jelentés alapján nem az eladósodottsági ráta volt 2013 év végén 43%?
Éves eredmény meg 23mrd, nincs az már benne az eladósodottságban?
Kérdem én, nem tudom biztosan...?
Az eladósodottság,ami jelen állapotban azt mutatja, hogy elképzelhető, még a 2014-es év után se biztos az osztalék....
Ne legyen igazam, vevő továbbra se, kemény forgalom nélkül, de azért adogatják...
miután 2018-ig (ha jól emlékszem) felvázolták (ősszel) a stratégiát és ebben külön hangsúlyozták, hogy a jelenlegi osztalékpolitikán nem kívánnak változtatni. Az pedig kimondja, hogy azt akkor fizetnek, ha az eladósodottság a megcélzott 30-40%-os sávban van. Mivel jelenleg picit felette van, így ha tartják magukat -és miért ne tartanák? - a deklaráltakhoz, akkor a 2013-as eredményt benne tartják a cégben és nem fizetnek osztalékot 2013 év eredménye után. Ezzel is csökkentve az eladósodottsági szintet.
szolíd de stabil eredményt ért el a telekom,ez akár jót is jelenthet,
a kivásárlási hevület még megvan,nem lefutott meccs.
ami rossz az újabb frekv.,újabb kökemény adók(régiek),csökkenő saját tőke,iszonyú eladosodottság,kétséges msci.
ha utóbbiak közül bármelyik pozitívba fordulna,még emelkedhetne is.
"Recseg a Magyar Telekom vonala, csak árbevétel szinten tudta felülmúlni a konszenzust - derül ki a társaság gyorsjelentéséből. Idén már kisebb visszaeséssel számolnak és az egyszeri tételek, kifizetések is csökkenhetnek. 2015-ben már 35-40 forintos osztalék is lehet."
Én aláírnám ha a következő 10 évben 40 Ft osztit fizetnének....nem is nézegetném a piaci árat!
Akár hogy is, annyira nem volt sz@r a gyj, hogy eladói hullám alakuljon ki. Tényleg nagyon kevés darabbal tették le idáig. Szvsz semleges volt a hatása.
Mtelekom