Egy gyors számolással, nagyságrendileg kb. 400e pénztárgépet üzemeltetnek a vállalkozások. Legyen a mobilinternet havidíja 1000-1500 Ft/pénztárgép x 12 hó = 4,8-7,2 Mrd. Az tmobil piaci részesedése kb 45%-ra tehető, ami árbevétel szinen kb. 2,2-3,3 Mrd Ft-ot jelentene. profitsoron ez 200-400 millát jelentene éves szinten. Ez nem egy nagy tétel a profit soron, persze sok kicsi sokra megy.
Törölt felhasználó2013. 04. 15. 11:32
Előzmény:
törölt hozzászólás
legjobb védekezés a támadás. Ez,barátom te voltál!!!! :D
kétségtelen, hogy a rezsicsökkentés politikai célokat szolgál, de azért olyan sincs, hogy miközben tömegek küzdenek a túlélésért, korábban jól működő cégek ezrei kénytelenek abbahagyni a tevékenységüket a válság hatására, addig vannak szektorok, akik tulajdonképpen még profitálnak is az egyre olcsóbb munkaerő miatt a válságból. A csökkenő fogyasztás miatt kieső profitot pedig áremeléssel kompenzálták évekig.
A cseheknél a verseny kényszeríti ki a csökkentést, de én nem gondolom, hogy ettől már veszteségesek lesznek, csak eddig volt egy plusz 10% profittöbblet.
"Májustól tíz százalékkal csökkenti a gázárakat az RWE energetikai csoport Csehországban. A német cég elsősorban az erősödő csehországi árversennyel indokolta a lépést – számol be az MTI
Tomás Varcop, az RWE menedzsmentjének tagja a Právo című napilapnak elmondta: a cég ezzel kíván reagálni arra a helyzetre, hogy a csehek az utóbbi időben egyre gyakrabban váltanak szolgáltatót az alacsonyabb ár miatt. Ilyen értelemben ma a cseh energetikai piac az egyik legdinamikusabb piac Európában.
A tavalyi évben például 350 ezer ügyfél váltott gázszolgáltatót, ebből 250 ezer ügyfél az RWE-csoportot hagyta el, ami lépéskényszerbe hozta a társaságot."
Józanodás van? Ne már!
Nem is értem, pedig már vártam hogy vmi idióta bedobja pl. A saját rv. Vásárlást vagy más baromságot...
Sajnos ki kell mondani, ez a papír sem alkalmas befektetésre csak rövid próbálkozásra jó!
Én is szeretném tudni mit csinál a vágás utáni hónapokban.Hosszabb távon eső trendben van ez tény. Másik sokat esett egy év alatt is. Egyszer már hosszú távú aljnak is illene kialakulni. Hogy ez meg volt a 355-tel?, lehet, de sajna biztosra nem lehet menni. Ahogy írtam nagy az érdektelenség teló iránt (is), ez kevés a trend töréshez. A stabil magas osztalékfizetési készség, cash flow termelő képesség segíthet éves nagyságrendeben a kedvező megitélésében.
Részemről alacsonyabban vásároltat eladok osztivágás előtt, régebbi magasabban vásároltat valszeg megtartom.
de ha a veszteséges működést lehet feltételezni több évre előre. Vagy a piacról való kivonulást. Akkor a nyereséget miért nem lehet, legalább egy cikk erejéig? Na ez a büdös
lehet, hogy azért nem, mert már tudják az újságírók, hogy a szolgáltatók ezt a tervgazdálkodás értelmében nonprofit üzletágként kezelhetik csak:)))
Ez is a választási kampány egy része lehet, csakúgy, mint a rezsicsökkentés I. II., illetve III. felvonása.:)))
Akár jelentős profitot termelhet a tkomnak a nav köteles pénztárgépek internetre kapcsolása.
jelent meg így cikk?
Törölt felhasználó2013. 04. 15. 11:03
Előzmény:
törölt hozzászólás
Szerintem az nem reális.
most néztem meg az oszti előtti értékeket. 2006-2009-ig esett.
2009-10 között 300 pontot emelkedett.
2010-13 között esett.
...nem eshet örökké:))
Azt gondolom, hogy az AH leendő ügyfeleinek a többsége nem új Tv előfizető lesz, hanem valamelyik jelenlegi szolgáltatótól "elcsábított". Ebből az következtethető, hogy az mtelekomnak,invitelnek, upc-nek, digi-nek, stb. az ügyfélállománya valamelyest csökkenhet.
Persze itt van a hamarosan beüzemelésre kerülő NAV köteles pénztárgépek, melyeken a mobilinternet kötelező előírás. Ez hozhat a Tmobilnak újabb ügyfeleket és természetesen valamennyi profitot is.
és ebben a környezetben mit vársz utána? ha ilyen nem volt az elmúlt 6-7 évben, akkor talán akkora esés sem lesz vágás után...vagy hamar visszakorrigál. Erről mi a véleményed? Sokan vannak már most akik ilyen áron nem fogják eladni vágás előtt...
Mtelekom