Igen, az egész számla megszűnik. Nem vonják, hanem neked kell majd bevallanod és megfizetned az adót. Úgy, mint most. Annyit mint most. Semmi veszteni való nincs benne.
"Eladod az összes részvényedet ( jelenleg 366 Ftért) és a pénzt átrakod a TBSZ-re. "
Egy fontos észrevétel, hogy aki meglévő, normál számlán üldögélő Telekom részvényt akar TBSZ-re tenni, annak ma van az utolsó napja, hogy eladja!!!!
A TBSZ-re csak fizikai pénzegyenleget transzferálni. Ha ma eladod, akkor a T+3 napos elszámolás miatt csak 28-án lesz belőle TBSZ-re átvezethető pénz, amit aznap át is kell tenni!!!
A gyakorlatban úgy festett nálam, hogy a normál számlán tartott részvények után 42Ft-ot utaltak át, míg a TBSZ-en tartott számlára 50 Ft-ot részvényenként.
Én aztán ezen megint Telekomot vettem :)))
Kamatos kamat.
Nem vagyok képben, de ugye megint valami történelmi minimumon van a dolog.
MIkor van osztalék s mennyi várható? Tavaly mennyi volt? Érdemes itt már venni?
tegnap raktam at en is tbsz-re, ha 5 evig adna 40-50 köztötti osztit, meg eshet innen 200-at akkor is penzemnel leszek /infla nem szamolva/ :)
de ugye nem ez a cel, csak a legrosszabb forgatokönyvel szamolva:)
en se orülnek egy 170-es arfolyamnak, de hat ezt se hittük volna.
A TBSZ számlán egyébként nincsen osztalék adó sem.
Pontosabban:
ha 5 év után veszed ki a pénzt a számládról (ezért érdemes még idén elindítani, mert a januárban indított az a tárgyév és még 5 év) akkor 0%.
Ha 3 év után, akkor 10%.
Ha 3 éven belül, akkor 16%.
Így tulajdonképpen sok kockázat sincs benne, mert feltörhető, csak akkor perkálni kell az adót.
Mtelekom