Sziasztok!A mai tippem az 541,de lehet az 542-be is bele kóstol,aztán megy le 537,de még lehet az 536-ot is érinti majd egy kis időre,ha csak nem a végére tartogatják és ott fog zárni,mert akkor még bőven lehet venni 536-on.
Lehet, h már volt, nincs időm visszaolvasni, ne haragudjatok, ha gyakori kérdéskör...
tavaly MTELEKOM osztalékból lett kemény 24000 FT bevételem, egyéb papírokon pedig x ezer (x nagyobb mint 100 000).
Az SZJA kitöltési útmutató szerint ha az osztalék árfolyamnyereséggel együtt meghaladja a 100 000-et, akkor fel kell tüntetni, be kell vallani. Igen ám, de ha bevallom, akkor ennek a húsz %-át is hozzácsapja a progi az általam fizetendő összeghez, pedig ugye az már belett fizetve APEH cimbinek automatikusan.
Mi ilyenkor a módi? Tehát: Az árfolyamnyereséget itt az osztalékot fizető papír kapcsán kell konkrétan érteni?
Hát ez már kifulladt.Lehet,hogy az 541 volt a teteje.Én 540-röl be álltam shortra,aztán majd meg látjuk a végén!:)Merész dolog,mert nem leszek gép közelben estig,úgyhogy ha nem teljesül majd a bank zárja.
Sziasztok!A mai nap az 542-öt tartom a tetejének.Nem hiszem,hogy azt már el fogja hagyni.Az alja még nem volt meg,úgyhogy innen csak lefelé.535 körül fog landolni az alja,de még lehet az 534-et is fogjuk érinteni.
Törölt felhasználó2011. 05. 17. 12:20
Marad a jelenlegi árfolyam vagy várható növekedés a közeljövőben?
A KELER azért kér adatokat a bankoktól / brókerektől, mert a jogszabályok alapján az osztalékfizetéshez több adat kell, mint a részvénykönyvhöz (pl. adóazonosító / adószám). Amennyiben az összes szükséges adatot nem adták le, vagy nem helyesen adták le, akkor fog később utalni a KELER. Persze lehet, hogy a KELER utalt, csak a broki csücsül a pénzen. Bár a beérkezett pénzeket 24 órán belül jóvá kell írni vagy, vagy vissza kell utalni,ha nem beazonosítható, hogy kinek küldték a pénzt.
Az osztalékjogosultságnak van egy 5 éves "ablaka", mely időpontban lehet igényelni azt. A közgyűlés (vagy az IT) meghatározza az osztalékfizetés kezdőnapját és elkezdik kifizetni a pénzt. Egyes cégek (pl. MTelekom) kifizetik a kezdőnapra mindenkinek, akinek megvannak a helyes adatai, míg vannak, akik tényleg csak elkezdik a kifizetést (pl. OTP, EGIS).
Ez érdekes, hiszen korábban már az Erstés olvtársak visszaigazolták az osztalékot, talán még 12-én, a kifizetés kezdetén (legalábbis néhányan). Kérdezz rá, hátha valami egyedi probléma van az adataiddal, egy telefont vagy egy emailt megér.
A Randomnál tömeges probléma van, bár néhányan kaptak osztalékot, a többség nem. A KELER meg a tökeit vakarássza, ahelyett hogy csipkedné magát. Igaz, a manapság megfigyelhető ármozgás mellett nem haragszom rájuk :)
Bár nem értem, hogy ha egyszer a KELER vezeti a részvénykönyvet, akkor miért kell a brokinak adatot küldeni az osztalékfizetéshez?
Amúgy valami szabályozza azt, hogy meddig kell(ene) jóváírni az osztalékot? Pl. tőkepiaci tv?
Mtelekom