a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Azt, amit írtam, Orbánékról írtam, nem a 2002-es év egészéről. Te ebbe kötöttél bele, akkor ezt kellene cáfolnod. A Medgyessy féle programot ebbe nem kell belekeverni, és az egyszeri tételeket sem, mert az állításom éppen az volt, hogy azok nélkül (ráadásul nem 2002-ben halmozódtak fel, hanem több év alatt).
Szóval, ha belekötsz az írásomba, akkor kérlek azt cáfold, amit írtam.
A maradék részt még végigbogarászom, mert érdekes lehet.
DLPH
"Ez a totyik és a fórum nem tőzsdei része
egy eszköz a folyamatos szócséplésre valamiről, ami a napnál is világosabb, és amit egy hadseregnyi fizettett propagandista hivatásból negál. Semmi sem az, aminek látszik. . "
Ez így van.
Látszik, hogy a bertollnokok kiválóan vannak felkészítve. Ugye tudjuk hogyan áll ma Magyarország. Erre az utolsó pár alkalommal, amikor politikai topikba tévedtem a következőkről volt szó:
- Magyar Gárda
- homokosok joga vagy valami hasonló
- 2002-ben mit kúrt el a FIDESZ
Érdektelen témák, de sikerül mindenkit ebbe az irányba elvinni. Nem másról kéne vitatkozni?
1. ha kérhetnélek hagyd el ezt a maszatolás szöveget, attól még, hogy ellentmond neked az adat, tény. Egyébként az adatok a Járai féle MNB egyik tanulmányának grafikonjaiból származnak. A 2002 ennyi volt, csak az bizonytalan, hogy pénzforgalmiban, vagy eredményszemléletben, mert sajna erre nem emlékszem. Az egyszeri tételek mellesleg, mind olyanok 2002-ben amit korábban eldugtak a költségvetés elől és amit nem sikerült hasonló módon eldugni 2005-2006-ban, mert már EU tagok voltunk.
A 100 nap, meg 100 nap része a költségvetésnek.
2. A gazdaság nem teljesen olyan, mint a saját pénztárcád, de elfogadom a példát. Ezek szerint nem csináltak semmit mert egyszerűen visszaált a választási év előtti elsődleges egyenleg szintjére.
Még egy érdekesség. Pont ugyanakkora mértékben javult az elsődleges egyenleg 2003-2004-ben, mint 99-2000, ben csak közben 2001-ben és 2002-ben tartósan eltünt 5% az elsődleges egyenlegből.
3. a privi bevételek pont láthatóak az adatokból.
Az államadósság GDP arányt befolyásolja:
- elsődleges egyenleg
-privi
- GDP növekedés
- árfolyamváltozás (a devizás adósság miatt)
Az utső kettőre most hiányzik az adat, de GDP nőtt az időszakban, árfolyam 2001-ig romlott aztán hirtelen javult (Új árfolyamrezsim)
Ha kihagyod a választási évet akkor:
-94 végétől 97 végéig 24%-kal csökkent a GDP arányos adósság, ebből 7,7%-t az elsődleges pozitív egyenleg magyaráz, 14,3%-t a többi tényező. Mivel árfolyam negatív valószinűsíthető, hogy ez a 14% (vagy még több is, ha annyira neg. az árf.) a privivel magyarázható.
- 98 végétől 2001 végéig 9%-kal csökkent az adósság, ebből 4,8% az elsődleges egyenleg, 4,2 % az egyéb, mivel itt a 2001-e árfolyamváltozás miatt azt hiszem mindegyik tényező pozitív becsülni sem tudom a privit, de 2-3% valszeg van.
A retorikát visznyítod a törvényekhe? Érted? A törvény az nem retorika! A törvény az nem program! Érted?
Ne engem szólítgassál fel!
Azt a feneket, amely az emliített törvényt a pofámba hazúdta! Annak üzengess! Ne nekem ! Érted már!!!
Vazze el ne kezd összeszedni itt a régi hsz-einket, mert megcsinálom a konki összest esküszöm. Aztán szégyellheted magad. Bár az kifinomult jellemddel nem összeegyeztethető.
Fogd fel azzal a csirke agyaddal, én nem nyomtalak fel. Világos? Az eszedbe sem jut, hogy esetleg ÖNÁLLÓAN észreveszik az ilyen kultúrált, igazi ex-fideszes, mára liberálissá megvilágosodottt épelméjűek hsz-eit?
"a Magyar Gárda kapcsán fasisztázom itt a topicokban"
ennyi? te nem ezeknek a ..... -nak (ide képzelj valamit) kapcsán fasisztátál, (semmi közöd az olaszokhoz), mondjuk náci habitusod az "arab kérdés" , és más egyebek vonatkozásában is nemegyszer előjött. Irtsunk ki minden arabot. Nem te mondtad? Hogy nem tartóztatják le az ilyen embert? Ne válaszolj. Pontosan tudom.
Saját "így látom a világot" jellegű topikodról nem is beszélve.
Mit nem értesz? Amúgy megint sóderolsz, játszod az ártatlant, és engem provokálsz ezzel a feljelentgetéssel, holott TE megtetted.
Tudjuk mindketten. Júdás.
Segítek!
Olyan neveket próbáltam választani, mely külső szemlélő számára IS egyértelmű, hogy egy személyt takar. Sajnálom, hogy előted ez "sem" leplezőtödd le. Ez van. Próbálj egy kicsit elvonatkoztatni a név második felétől! Eleget segítettem!!! Ez eléggé egxértelmű melyik kétnév! Senki más! Érted? Még jobban a szádba kell rágni? Ez nem leleplezés! Ez nyílt kártyákkal játszás!!! Érted? ÁÁÁ, bocs, te agyilag nem értheted. Bocs, hogy raboltam az idődet.
"Erre mondta Sós Károly Attila, hogy a Fidesz (szerinte) demagóg retorikát követett, de nem úgy cselekedett. Ezzel szemben a Megyo- Fleto kettősnek nem csak a retorikája volt demagóg"
tokosnek és csuloktatanak írtam, amit írtam. lásd:
"ez esetben többet nem szeretném tőled hallani, hogy fletóval az a bajod, hogy hazudik. (ezzel nem akartam sugallni, hogy nincs vele baj), és, hogy megtévesztéssel jutott hatalomra. tekintve a választási ígéretekre, a minimum elvárásom az, hogy mindkét kormányzópárt az ellenkezőjét csinálja annak, mint amit ígért.
csuloktatata: tőled is elvárom a vonatkoz hsz-ed alapján"
tokos jelezte, hogy neki nem a hazugsággal, hanem a tevékenységgel van a baja. elnézését kértem a vádaskodásomért.
téged komolyan nem értelek. akkor sem ha Te használod a csuloktata nicket (is) és akkor sem, ha két különböző személy vagytok. (esetleg rád gondolt DLPH?).
1. Szeirntem alaposan összemaszatoltad a 2002-es évet a 100 nappal, meg az egyszeri tételekkel. Így ez nem értékelhető. Én legalábbis nem erről írtam.
2. Az elsődleges egyenleg vizsgálata is némileg félrevezető, ugyanis az államháztartásnál is az van, mint a saját pénztárcámnál, megnézem mennyit költhetek, ha sok megy hiteltörlesztésre, akkor kénytelen vagyok visszafogni az egyéb kiadásaimat, és bespájzolni a tejet mondjuk 110-ért, ahelyett, hogy megvenném a kisbótban 250-ért. Így kénytelen vagyok jobban karbantartani az elsődleges egyenlegemet. Ha meg csökken a hiteltörlesztés, akkor könnyebben veszek egy új mobilt, Így romlik az elsődleges egyenlehgem, de a kiadásaim azért még lehetnek alacsonyabbak.
És még egy dolog, mit csinyátá a baromi magas privatizációs bevételekkel, az hol jelent meg, nem vagyok pénzügyi ember ezért kérdezem. Mert ugye a Horn kormánynál ebbő vót rendesen, Orbánék már nem annyira osztották a vagyont.
Mit is vársz el tőlem?
Még egyszer: Fleto hazudott, hazudik.
Te azt minek tartod, amikor a kormánya által beterjeszett, parlament álta elfogadott adócsomag (járulék csökkentés, tételes EHO eltörlése) már el volt fogadva. Érted? Nem igéret, nem program! El volt fogadva a törvény, csak 2007.01.01.- én lépett volna hatályba! Ezt reklámozva, ennek ismeretében ment le a 2006- os kampány! S mint megtudtuk, nyilvánvaló volt az államháztartás tarthatatlan helyzete. Ezért az egész csomagot (mely előtte 9 hónapig a csapból folyt!) kidobják, s úgy csináltak, mintha semmi közük nem lenne hozzá!
Ez nem igéret volt, ez nem jelszó volt. Hazudott! Tehát ez ügyben Fletónak írogass, s felé közöld az "elvárásaidat"
(ismételve, ebben a topickban vissza keresheted előzménnyel...)
Mi lesz veled Magyarország?