Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2013. 06. 06. 10:52
Előzmény: #39756  _pampa
"Annyira ragaszkodnak a magyarok a "Nagy-Magyarországhoz" akkor vissza állítjuk"

Persze. És ha a törökök ragaszkodnak a nagy Török Birodalomhoz, akkor átadjuk a jelenlegi teljes hazánkat nekik?

Hülyeségeket beszélsz. Nem kicsit.
Törölt felhasználó 2013. 06. 06. 10:50
Előzmény: #39756  _pampa
Talán telepedj le pl. Újvidéken, aztán veresd el magad hetente kétszer. Rögtön befejeznéd ezt.
Annyira visszataszító a biztonságos pelenkából uszítani, és még többet ártani szerencsétlen külhoni magyaroknak.
Törölt felhasználó 2013. 06. 06. 10:50
Előzmény: #39757  _pampa
A szakmai indok az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlásával nemzetállamok létrehozása volt.
_pampa 2013. 06. 06. 10:38
Előzmény: #39754  Törölt felhasználó
""Miért nem lehet azt elfogadni, hogy akkor volt egy lehetőségük a nagyhatalmaknak arra,hogy egy növekvő számukra potenciális veszélyt jelentő államot "visszvágjanak"."

Ezt is leírtam korábbi hozzászólásomban, hogy ez is benne volt a szigorú döntésben.
penznyelo_

Akkor mi volt a szakmai indok? Természetesen amennyiben nem politikai döntés született.
_pampa 2013. 06. 06. 10:35
Előzmény: #39755  Törölt felhasználó
"Az EU-val, a határok lebontásával és a globalizációval egyre kisebb jelentősége van a dolognak. Jogilag pl. gyakorlatilag már jelentősége sincs, főleg, hogy most már szavazati joguk is van a határon túli magyaroknak."

Látod ezért érthetetlen, hogy miért nem rendezik a kérdést? Miért szítják tovább a feszültséget?
Annyira ragaszkodnak a magyarok a "Nagy-Magyarországhoz" akkor vissza állítjuk hiszen az EU megalakításával már lényegtele a határvonal kérdése.

szvsz
Törölt felhasználó 2013. 06. 06. 10:29
Előzmény: #39753  _pampa
"A Kádár rendszerben nem lehetett erről beszélni, de a rendszerváltással ez ismét napirendre került.Egyre hangosabban fogják követelni a szerződés felülvizsgálatát.
És pontosan arra fognak hivatkozni ami az egyik érv volt a területek elcsatolás mellett."

Az EU-val, a határok lebontásával és a globalizációval egyre kisebb jelentősége van a dolognak. Jogilag pl. gyakorlatilag már jelentősége sincs, főleg, hogy most már szavazati joguk is van a határon túli magyaroknak.
Törölt felhasználó 2013. 06. 06. 10:27
Előzmény: #39753  _pampa
"Akkor te is elismered, hogy ez egy minden szakmaiságot nélkülöző pusztán a nagypolitika érdekeit szolgáló, rossz politikai döntés volt?"

Nem, én nem ezt mondtam.
_pampa 2013. 06. 06. 09:46
Előzmény: #39751  Törölt felhasználó
Akkor te is elismered, hogy ez egy minden szakmaiságot nélkülöző pusztán a nagypolitika érdekeit szolgáló, rossz politikai döntés volt?
Nem értem, hogy akkor még miért van életben? Miért nem módosították?
Most még egyszerűbben meg lehetne oldani. Erdély a legkönnyebb kérdés. Vajdaság sem lenne nehezebb.
A Kádár rendszerben nem lehetett erről beszélni, de a rendszerváltással ez ismét napirendre került.Egyre hangosabban fogják követelni a szerződés felülvizsgálatát.
És pontosan arra fognak hivatkozni ami az egyik érv volt a területek elcsatolás mellett.
"Rosszul bánnak a nemzeti kisebbséggel, korlátozzák jogaikat"

Mit mond erre az EU? Nem igaz?

szvsz
Törölt felhasználó 2013. 06. 06. 09:30
Előzmény: #39749  pampa
Miért kellene visszavonni , milyen bajt zúditok ?
Ha megkérhetlek ne fárasszál a vallások és természetfeletti erők fetisizálásával , a vallások minden időben és minden kontinensen a tömegek manipulálására , irányítására szolgáltak miközben hirdetőiknek magas szintű hatalmat és jólétet biztosítottak.
Minden természetfelettinek meg volt és meg lesz a tudományos magyarázata , fizikai, kémiai, biologiai.
Ha netán arra gondoltál hogy a pokol kénkövesfortyogó bugyrai várnak rám az se gond , ott több lesz a haver meg az ismerős és ha netán fáznánk , csak van ott vmi szarvakkal ellátott patás karbantartó akinek szólhatunk hogy tekerje feljebb a potmétert :)
Törölt felhasználó 2013. 06. 06. 09:03
Előzmény: #39750  pampa
"Miért nem lehet azt elfogadni, hogy akkor volt egy lehetőségük a nagyhatalmaknak arra,hogy egy növekvő számukra potenciális veszélyt jelentő államot "visszvágjanak"."

Ezt is leírtam korábbi hozzászólásomban, hogy ez is benne volt a szigorú döntésben.
pampa 2013. 06. 06. 08:49
Előzmény: #39749  pampa
penznyelo

Írtál egy hosszabb véleményt, de az alapján már régen nem létezhetne Spanyolország,Anglia,Belgium,Törökország, stb...
Miért nem lehet azt elfogadni, hogy akkor volt egy lehetőségük a nagyhatalmaknak arra,hogy egy növekvő számukra potenciális veszélyt jelentő államot "visszvágjanak". Ráadásul úgy tehetik meg , hogy közben "sok" barátot szereznek.
Köze nem volt az etnikai kérdéshez. Akkor nem így húzták volna meg a határokat és nem ekkora területet csatolna el.
Ez akkor ugyanolyan "üzlet" volt mint napjainkban amit az EU csinál.
Ezt pedig majd 100 év múlva vitatják meg az emberek ha még lesz élet a Földön...mert mindent elkövetünk annak érdekében, hogy ne legyen. :(((

Trianon okozta sebet nem gyógyította be az idő, sőt egyre fájóbban jön elő a fiatal generációnál.Ők pedig már ennek szellemében nevelik a gyermekeiket.Előbb utóbb napirendre kell vennie az EU-nak és valahogyan rendezni kell,különben robbanni fog.

szvsz
pampa 2013. 06. 06. 08:34
Előzmény: #39733  Törölt felhasználó
Szerintem ezt vond vissza.:))) Nem gondoltad végig, hogy mekkora bajt zúdítasz vele a nyakadba. Kétségbe vonnád Isten akaratát egy ország létrehozásáról? :)))
Esetleg úgy gondoltad, hogy a Föld egyes részén erre van "joga" máshol pl. Európában nincsen? :)))
mondoka 2013. 06. 06. 00:04
Előzmény: #39746  Törölt felhasználó
Tudod olyan ez mint a holló koszt. Az is egész bizonyosan a hollóknak fáj legjobban.
És nincs ezen mit csodálkozni.
szivacs
szivacs 2013. 06. 06. 00:04
Előzmény: #39742  Törölt felhasználó
Az csak a mellesleg volt.

A többi lényegest nem fogtad?
Törölt felhasználó 2013. 06. 05. 23:58
Előzmény: #39744  mondoka
értem én , nem vagyok hüjegyerek
akinek fájása van az magyar
mondoka 2013. 06. 05. 23:55
"az elirás legyen a legnagyobb örömöd"

Most miért kell ilyen gyorsan frusztrálódni?
Itt nem lőnek nyulat egyik véleménnyel sem.

Magyarnak lenni sem kötelező. És nem is bűn nem annak lenni, kivéve egy okot, -ha egyébként az embernek minden oka megvolna arra hogy magyar "legyen".
mondoka 2013. 06. 05. 23:53
Most miért kell ilyen gyorsan frusztrálódni?
Itt nem lőnek nyulat egyik véleménnyel sem.

Magyarnak lenni sem kötelező. És nem is bűn ne annak lenni, kivéve egy okot, -ha egyébként az embernek minden oka megvolna arra hogy magyar "legyen".
Törölt felhasználó 2013. 06. 05. 23:52
Előzmény: #39741  mondoka
pöpec , köszi
erre látod nem is gondoltam hogy ilyen egyszerű ,
amúgymeg akik nem a vérnemzeti kötelező véleményen vannak azok is írták hogy igyzságtalan , de mindegy
Törölt felhasználó 2013. 06. 05. 23:47
Előzmény: #39739  szivacs
az elirás legyen a legnagyobb örömöd
mondoka 2013. 06. 05. 23:47
Előzmény: #39740  Törölt felhasználó
Az eddigi legjobb definíció amit eddig hallottam, az pont idevág mellékesen.

Az a magyar kinek fáj trianon.

Egyszerű nem? Nem kell ide genetikai vizsgálat.

Topik gazda

saru
3 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek