Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
exley 2009. 03. 17. 12:11
Előzmény: #14546  Törölt felhasználó
#14560
Nem lehet, "a mi kutyánk kölkei" nem lesznek opportunisták az imperialista körökkel, még , ha úgy is viselkednek. A zsigereikben él a "világ proletárjai egyesúljetek". Magyarország egy kisérleti telep, ahol azt vizsgálják, hogy a marxizmus-leninizmus tanaitól áthatott kisérleti egerek hogyan viselkednek a megváltozott körülmények között élő plurális társadalmak tól elszigetelt "inkubátorban".
Törölt felhasználó 2009. 03. 17. 12:06
Előzmény: #14558  pampa
#14559
"A társadalom csak ezután tud azonosulni a szükséges lépésekkel."
Pampa, milyen alapon nyilatkozol te az egész társadalom nevében?

A szo.c tám. rendszert valóban át kell alakítani, de sajnos ez egy évtizedes elrontott rendszer, amit nem lehet egyik-napról a másikra úgy leépíteni, ill. átalakítani, ahogy pl. leírtad. Akinek ugyanis van 6 gyereke és nincs munkája, attól hirtelen nem veheted el az egyetlen jövedelemforrást.
pampa 2009. 03. 17. 11:53
Előzmény: #14556  kiegyezo
#14558
Mára már az EÜ-ben nincsen potyautas. Olyanok szerepelnek a rendszerben akik helyett az adófizetők fizetik a járulékot,de akármilyen más rendszert vezetsz be ők akkor is "potyázók lesznek.
Rengetegszer leírtam,leírom mégegyszer.

Az első lépésnek a segélyezett réteg átvilágításának kell lenni.

A második pedig az alanyi jogon járó cs.p,.-ék egy gyerekre történő csökkentésének. Minden további gyerek után a befizetett adó és járulék terhére történő visszaigénylés.

Harmadik lépésként pedig gesztus jelleggel (átmeenti időre) jelentős különadót kell kivetni a kiemelkedően luxus jellegű javakra. Helikopter,repülő, hajó, stb.

Ezek bevezetése után lehet minden további reform lépést megtenni. A társadalom csak ezután tud azonosulni a szükséges lépésekkel.

Phylaxa 2009. 03. 17. 11:15
Előzmény: #14535  Törölt felhasználó
#14557
A 4. pontod. Az én véleményem az, hogy ha Bokrost megszavazzák akkor a felsőoktatás csak a pénzről fog szólni és a tehetséges és okos gyermekek csak ösztöndíjakon keresztül kerülhetnek be ami pedig tudjuk, hogy a szabadságukat korlátozza az elhelyezkedésben. Tehát azt, hogy valaki tehetséges és okos és kirázza a kisujjából a diplomát és oda megy ahova akar utána, nos ez felejtős. A másik az állami egészségügy amit tb járulék formájában fizetnek az emberek és mindenkinek joga van hozzá. Ezt is felejtsd el. Ahol bevezetnek egy manó díjat ott azt emelni fogják. Mindig ezt tették és ezt is fogják tenni. Teljes kiszorulás lesz az eredmény. Ha Bokros kerül hatalomra akkor lesz egy erős állama az elitnek és lesz egy beteg és buta tömeg. Vissza a 30-as évekbe. Nem értek egyet az állami oktatás és egészségügy eltörlésével és ha ezt megteszik akkor nem is értem, hogy miért lesznek adók.
kiegyezo 2009. 03. 17. 11:07
Előzmény: #14550  pampa
#14556
Szia Pampa!

Nem cél, hogy megérezze. Az a cél, hogy a sok nem túl nagy befizetést a eü-kassza, a felsőoktatás megérezze. Mert jelenleg ezek a területek a befizetések hiányát érzik, a tényleges adó- és járulékfizetők pedig a túlzott elvonásokat, mikozben elképesztő "mennyiségű" ú.n. potyautas van a rendszerben, akiknek jelentős része egyszerűen nem _hajlandó_ részt vállalni a közteherviselésből.

Tudtommal Bokros elég határozottan a kivételek ellen van.

Figyelem! Nem állítottam a kérdéses példák az Egyedül Lehetséges Jó Megoldás részét képezik.
Törölt felhasználó 2009. 03. 17. 10:58
Előzmény: #14535  Törölt felhasználó
#14555
Kanyisz, nem meglepő módon teljesen egyetértek.
(sajnos az előző oldalt nem lehet valamitől megnyitni így az éjjeli, hajnali termést)
Phylaxa 2009. 03. 17. 10:41
Előzmény: #14550  pampa
#14554
Teljesen korrekt. Van egy réteg aki dolgozik és mindent fizet.....és van több millió kivétel. Egy törvény megszavazása azért tart évekig, mert annyi idő alatt lehet mgefogalmazni a kivételeket. Ez a kivételek demokráciája. Megint feltaláltunk egy új dolgot. A kivételek döntik el, hogy aki megkeresi rájuk a pénzt és eltartja őket mekkora nyomorba süllyedjen. A visítás csak akkor jön amikor felfogják, mert már érzik, hogy nincs aki eltartsa őket. Érdekes felfogás. Hát akkor halljam azt a visítást.Máshoz úgysem értenek.
tokos. 2009. 03. 17. 10:41
Előzmény: #14550  pampa
#14553
"Vagy az egységes 10000 ft eü . járulék? Megérzi Orbán?"

Az egy dolog, a történet nem erről szól.

Miért kerül valakinek ugynaz a nulla szolgátatás tízszeresébe, mint annak aki minimálbéren él?

Amíg ez marad, vagyis az, hogy tíz, vagy százszorosáért sem kapsz extra szolhgáltatást, addig a kutya sem fizetni érte 10, vagy 100-szoros árat. Lagalábbis, ha nem kell neki, mert mondjuk eldughatja jövedelmét.

Vafgy fizessen ért emindenki egyformán, vagy a többet fizető kapjon többet. A kenyér sem kerül a boltban többe egyiknek, mint a másiknak - egyelőre, bár szociéknál ezt sem lehet tudni biztosan, a gáz ára már függ attól, mennyi adót csalsz.
tokos. 2009. 03. 17. 10:32
Előzmény: #14547  Törölt felhasználó
#14552
Némileg zavaros a dolog, és pontosan nem tudom, kikről beszél pampa, de abban azért van némi igazság, hogy a leggazdagabbak (arányaiban) nem adóznak annyit, mint mondjuk a középosztály jó része.

A keresők felső néhány százaláka, bő 60%-os elvonásban részesül, Ugyanez mondjuk egy Kapolyi, vagy Gyurcsány féle elvtársnál kb 25%.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy vigyük fel az övükét is 65%-ra, de mindenképpen közelíteni kellene, sőt szerintem el kellene érni, hogy mindegy legyen, hogy a jövedelmedet miből szerezted, ugyanannyi adó terhelje. Aztán némileg rendet kellene rakni a járulékok területén is, ott aztán van kavalkád rendesen.

Bokros persze ebben az irányban indulna el, hogy meddig jutna, az egy jó kérdés.
zepi
zepi 2009. 03. 17. 10:31
Előzmény: #14543  pampa
#14551
"Miért maradjon Gyurcsány?"
csak maradjon szépen a helyén, és jövőre feleljen tetteiért
cellamagányra van szüksége
pampa 2009. 03. 17. 10:30
Előzmény: #14547  Törölt felhasználó
#14550
Nem komcsi duma,hanem egy lehetőség. Ugyanúgy mint az első csomagja is volt.
Pl. vegyük az egyetem vagy főiskola bezárást.
Vajon kiket fog érinteni? A "gazdagok gyerekeit?
Vagy az egységes 10000 ft eü . járulék? Megérzi Orbán?

Lehet,hogy emlékszel rá,de én már régen leírtam,hogy sok liberális elképzeléssel egyet értenék,ha nem lenne a végén a "kivéve" meghatározás.

A jelenlegi Bokros.féle javaslat megint csak a középen lévőket érintené. Sem az alsó sáv sem a felső sáv nem részesőlne belőle.
Az alsó azért mert rá nem vonatkozna a fölső,mert naponta kévéra többet költ mint amennyi a havi plusz terhe lenne...
zepi
zepi 2009. 03. 17. 10:28
Előzmény: #14548  Törölt felhasználó
#14549
szomorú, de sajnos így van...
Törölt felhasználó 2009. 03. 17. 10:25
#14548
Szívszorító szavak...

Szóval, mi végleg elmegyünk, szervusztok, magyarok!
Riport

Négy erdélyi család költözött vissza szülőföldjére november óta Nagykovácsiból. Önmagában ez nem számottevő; ám ez a kistelepülés csak egy a sok közül. Megindult a visszavándorlás. Ügyvédek, akik évekig segítették a Romániából érkezett magyarok letelepedését, most a visszatelepülésükben segédkeznek. Országunk, tudomásul vesszük vagy sem, elveszítette korábbi vonzerejét. Fordul a trend: már ma is sok magyar vendégmunkást lelni Romániában. Ott tavaly tizenhat százalékos volt a reálbér-növekedés. Mindenki megtalálja a számítását.

Ferenc sok éve él nálunk. Dolgos ember, megbecsült ezermester. Mindenhez ért. Csapata mindent tud, ami egy építkezésnél kell, az alapozástól a tetőfedésig. "Amit nem tudunk, azt megtanuljuk." A munka a szenvedélye. "Kora este felmérjük, milyen munkafázisnál célszerű abbahagyni. És ha kell, csináljuk még két-három órát." Sohasem folyamodott állampolgárságért. "Csak nem gondolja, hogy leülök kínaiak közé magyarból vizsgázni!" Most búcsúzik. Keserű monológgal.

Szervusztok, magyarok, megyünk haza! Otthon is keresünk már annyit, mint itt, és ott legalább senki se néz bennünket románnak. Eleget hallgattunk azoktól, akik a kocsmapultot támasztják egész nap, hogy mi csak amolyan megtűrtek vagyunk. Pedig mi egy szelet kenyeret sem vettünk el tőletek, mindenért megdolgoztunk, minket nem láttatok a szerszám nyelét támasztani soha.

2004. december 5. óta úgysem éreztük magunkat itthon. Kilenc évig éltünk, dolgoztunk és adóztunk itt, de tőlünk féltettétek a nyugdíjatokat. Azt hiszitek, ti vagytok a magyarok, csak mert idepottyantott titeket az Isten? December 5-én felmondtátok velünk a szolidaritást. Most március 9-én egymással is felmondjátok majd. Mert egy szelet kenyérért eladnátok az anyátokat is. Nem vagytok ti se magyarok, se mások. Csak önmagatok vagytok, s egymásnak ellenségei.

Született itt egy kislányunk a párommal, aki ugyanolyan magyar, mint mi, és hiába tettem apasági nyilatkozatot, úgy adták a kezembe a kórházban a saját gyermekemet meg az anyakönyvi papírt, hogy "apja ismeretlen". És persze ő sem lehet magyar állampolgár, mert nekünk csak tartózkodási engedélyünk van. Hát így gyártjátok ti a románokat.
Ti mindent fordítva csináltok, mint ahogy a józan ész diktálja. Panaszkodtok a kormányra, rítok, mint a malac, de megválasztjátok, s egy tál lencséért újra megválasztanátok holnap is. A druszám elfecséreli a hazátokat. Eladják a földjeiteket, az útjaitokat, a vasútjaitokat, a kórházaitokat, eladnak mindőtöket, ti meg szótlanul tűritek.

Kormányhivatal itt jót még nem tett mivélünk. Akadékoskodtak, amiben csak lehetett. Odahaza a kormány legalább nem ellensége a románoknak. Most meg minket is várnak, sőt hívnak. Épülnek. Épül Erdély is, mégpedig gyorsan. Aki nem lusta, dolgozhat, a kormány nem üt agyon mindent.

Szóval mi megyünk, szervusztok! És fojtsátok meg egymást nyugodtan egy kanál vízben. De nélkülünk.

Lejegyezte: Nyiri János
Törölt felhasználó 2009. 03. 17. 10:17
Előzmény: #14543  pampa
#14547
"Bokrossal az a bajom,hogy a rendezési elképzeléséből kb. 1 milla embert kiemel.
Megint csak azokkal akar fizettetni akik még képesek rá."

Úgy látom Te valamelyik másik Bokrosról beszélsz, én azt nem ismerem.

"Hasonló az első csomagjához,soktól keveset.Nekem a kevéstől sokat jobban tetszene. " Szoktak Téged a tények érdekelni, vagy csak úgy előadod a fantazmagóriáidat?

Kevéstől sok? Ez valami komcsi duma akar lenni? Vegyük el a gazdagoktól a vagyonukat? Nem hiába vagy Te balos. Köszönöm de ezt már kipróbáltuk, nem kérek belőle.
Törölt felhasználó 2009. 03. 17. 10:11
Előzmény: #14544  exley
#14546
De a hibából tanulni kellene.
Törölt felhasználó 2009. 03. 17. 10:08
Előzmény: #14542  exley
#14545
egyetértek veled.
exley 2009. 03. 17. 10:02
Előzmény: #14541  zepi
#14544
Kizárólag parancsuralmi körülmények között kivitelezhető, emlékezzünk Milosevics volt aki elöször meglépte, de elötte kiirtotta fél yugót. Yugó ugyanolyan áldozata a Titóista érának, ahogy Magyarország vergődik a Kádári ér aörökségében.
pampa 2009. 03. 17. 09:59
Előzmény: #14535  Törölt felhasználó
#14543
kanyisz

Bokrossal az a bajom,hogy a rendezési elképzeléséből kb. 1 milla embert kiemel.
Megint csak azokkal akar fizettetni akik még képesek rá. A nagy vagyonok fölött rendelkezőkre semmi plusz terhet nem tervez.
Hasonló az első csomagjához,soktól keveset.Nekem a kevéstől sokat jobban tetszene.

De ez csak fikció. Ő nem lesz.

Marad az eredeti felállás Gyurcsány vs. Orbán.

Szeretnék érveket hallani az első mellett,mert a második ellen egyfolytában mondják.

Lassan 8 év alatt nem tudtak semmit sem alkotni,mármint pozitív értelemben,mitől lenne másképpen a következő 4 évben?

Miért maradjon Gyurcsány?
exley 2009. 03. 17. 09:57
Előzmény: #14534  Törölt felhasználó
#14542
Akárhogy csürjük csavarjuk egy jó kis jobbos parancsuralom nélkül nem usszuk meg ennek a két mihasznának az országlását. Annyira lezülesztették és tönkra vágták a magyarság identitását, hogy csak újra egy erős kataklizma billenti vissz a rendes kerék vágásba a nemzet tudatot, azután lehet foglakozni az euval népekkel közösségekkel, de addi felesleges. Most lépünk be az önfelismerés azon korszakába ahol a nemzet egységesen fog kiáltani egy erő kezű vezetőért. Liberalizmust mindig a diktatúra követi, főleg a neoliberalizmust. Gondoljunk csak Kossuth tevékenységére, milyen határozattan torolta meg a bécsi udvar munkálkodását, akkor is egyfajta fejetlenség jellemezte országunkat mint most. Demszky akár Kossuth is lehetne, de most Brüsszel torolja meg az eszetlenséget, amit ezek a macskajancsi fideszszdszmszpmdf alakított.
zepi
zepi 2009. 03. 17. 09:54
#14541
úgy rémlik jugóknál volt egy darabig
link

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók